szerda, július 31

Csíkos csini


Végre! Azaz végre leszűkítettem a rucit, amit már jó pár hete turiztam. Nyár elején hasonlót néztem ki magamnak a H&M-ben, de végül lebeszéltem magam róla. Aztán a kilós turiban a kezembe akadva már nem kellett lebeszélni, mert hát kilós turi áron akkor is megéri, ha kétszer veszem csak fel, nem? Aztán persze jött a meleg, és olyan nehezen veszi rá magát az ember lánya, hogy a varrógéphez üljön (Tapad-ragad ááá). De én rávettem magam hétfő este, mert ezt már nagyon fel akartam venni.
Ez volt tegnap az orvosos szettem, merthogy dokinál kezdtem. Sajnos nem lett szerencseszett, mert annyira nem kaptam jó híreket. De azért délutánra már tudtam mosolyogni! :) Mindenesetre két orvos is alátámasztotta, hogy inzulinproblémák miatt nem megy könnyen a további fogyás és 6 kilót kellene még fogynom! Jövő héten endokrinológus...addig is és innentől meg futok az életemért! :))))



XOXO

kedd, július 30

Városi tengerész


Tegnap hőségriadó volt. Én meg nem értettem iért van annyira ki. Mert hát nyár van, és meleg! Ennyi. :) Tudom-tudom, én jól tűröm a meleget, meg a szenvedést. Azért ha jobban megnézitek a felsőm...a foltok jobb oldalamon...hát mire hazatekertem csak a vizet kívántam! :)
Ja és utólag bocs a három napos eltűnésemért, de kellett egy kis blogszabadság! :)))))
Kivel mi a helyzet? Nyaralás? Nyár? Meséljetek!

XOXO


péntek, július 26

Safari stílus


Barátnőm ritkán jut el velem turizni, de akkor meglehetősen bevásárol. És persze menni kell vele, mert tanácsot kell adni, és segíteni ruhákat beadogatni és nem utolsó sorban röhögni. A röhögés legutóbb nagyon ment. Három órát töltöttünk a turiban, és mindenen tudtuk már a végén röhögni. (Volt szupernős szett, kelkáposzta felső  stb.) Én a két fiókomat, ahol a felsők vannak nem tudom betolni, így csak azzal a szabállyal vehettem felsőt, hogy megígértem magamnak, hogy annyi felsőt selejtezek ki, amennyit veszek. Ez tegnap este meg is történt! De meg kellett vennem többek közt ezt a felsőt is, ugye?! Nem tudtam otthagyni. Apró gallérok, kétféle selyem anyag, arany szegélyű gombok.... ááá egyszerre kellemes viselet és nagyon elegáns. És 38-as..és elsőre úgy ítéltük kicsi lesz.... és találtam egy szuper szafari stílusú gatyát hozzá, ami 40-es! ÉN=40-es gatya???? (Megsúgom télen 44-eseket hordtam már!)
Szóval legjobb barátnővel jó turizni, mert remekül inspiráljuk egymást, teljesen őszintén véleményezzük egymást, és úgy tudunk saját magunkon, egymáson, és egy két ruhadarabon röhögni, hogy hetekig jó visszaemlékezni rá!
Itt üzenem a barátnőmnek, hogy a szupernős jelmezéről készült képet már bánom, hogy nem készítettem el. De azt hiszem olyannyira sokkolóan röhejes volt, hogy beleégett a retinámba!


XOXO







csütörtök, július 25

Naplemente


Tegnap délután elszaladtunk strandolni, így az utolsó pillanatban készültek a képek. Még épphogy elcsíptük a napot, de már így is furik lettek a fények, hogy arról már ne is beszéljek, hogy mi ez a grimaszos vigyor az arcomon? :)
Mindenesetre a strand jó volt, és fotózás után végre újra rászántam magam egy kis futásra! Már több mint egy hete futottam utoljára, és nagyon hiányzott.
Amúgy a ruha szuper kényelmes volt tegnap, mert a terveimmel ellentétben mégsem szűkítettem magamra, így tulajdonképpen a két pánt tartotta, és nagyon nem ért hozzám az anyag. Pont csak 1-1 cm-el nagyobb két oldalt, de ez most a nagy melegben elég volt. Persze még mindig agyalok azon, hogy szűkítem, mert csak csinosabb lenne úgy, nem?



XOXO

szerda, július 24

Évinek ajánlva


Hogy ki is az az Évi? És miért ajánlom neki a szettem? Mindenre kaptok választ! Évi barátnőm pár éve még kolléganőm volt. Másodpercek alatt megkedveltük egymást, és a Nagy Lajoson lévő Hádát ő mutatta meg nekem. ("Hiszen te 5 percre laksz tőle!!!") Akkor és azóta is rengeteget turizunk együtt, mindig nagy sikerrel. Évi azóta nem dolgozik nálunk, mert hobbija lett a szakmája. Imádott ékszereket készíteni, kitanulta az ötvös szakmát, és most már főállásban ékszereket készít.
Pár hete ismét összeszerveztünk egy közös turizást, és a sok jó dolgot vettünk. Én akkor vettem ezt a szoknyát, trikót és felsőt. És az ékszereimet mind Évi készítette.
Tegnap a munkahelyen ülve magamra néztem, és már tudtam, hogy ennek a szettnek mi lesz címe!
Évinek nagy ölelés és puszik!
Nektek meg remélem tetszik a szettem!

XOXO



  

kedd, július 23

Romantikus tengerész


Tegnap elővettem ezt a kis bolerómat és eszembe jutott, hogy az új arany sarummal nagyon jóba lesznek. Így is lett. Egy vastag arany lánc és már kifejezetten csini is lett a szettem. Pedig egy egyszerű shorttal  és pamut fehér pólóval vettem mindezt fel. De talán nem is kellett ehhez már semmi extra, így van?
És hogy a részletek is meglegyenek, kaptok a lábamról egy közeli képet! Hétvégén készült géllak és új saru közelről. :) Nagyon csacska ujjaim vannak...nem ér kinevetni! OK?  :D



XOXO

 

hétfő, július 22

Az első clutch-om


Nagyon tartottam ettől a típusú táskától, és régóta gondolkodom, legyen nekem ilyenem, vagy ne? Aztán találkoztam a Norsy táskák készítőjével, és varázslatos táskáival, és eldőlt. Kell clutch és csakis ilyen. Milyen? Mivel fogok egy bővebb interjút készíteni Noémivel, így most csak annyit árulok el nektek, hogy a táska újságpapírból van! Hát milyen táskája lenne egy kiadványszerkesztő öltözködésmániás lánynak, ha nem olyan, ami régi divatlapokból készül??? :D Ugye?
De hogy kicsit a szettemről is beszéljünk...hihihi a táskához öltöztem. Valami olyan szettet készítettem, aminek talán a városi bringás elegánsan nevet tudnám adni! Rém büszkén tekertem ám a kosárban az új szerzeményemmel.

 
Nektek van ilyen táskátok? Hordjátok hétköznap is? :)
És ugye várjátok az interjút?


XOXO

 

szombat, július 20

Gyors, finom és egészséges


 


Rég hoztam reggelizős bejegyzést. Így ma gondoltam megosztom azt a kis összeállítást, amit mostanában reggelire eszek. Hozzávalóit a munkahelyemen tárolom, és tulajdonképpen ott eszem...inkább tízórai gyanánt!

Hozzávalók:
-müzli
-lekvár
- natúr joghurt

Elkészítése....nagyon egyszerű.
1. A bögre aljába müzlit szórunk (3-4 teáskanálnyit).


2. Rákanalazunk 2 teáskanál lekvárt. Én az általam készített diabetikus ribizlilekvárt használom most, de majd hozok be meggyet is! :)



3. Az egészet leöntjük egy kis pohár natúr joghurttal.



4. Az egészet összekeverjük...és nyamiiiii!!!! Már lehet is kanalazni!

Jó étvágyat hozzá! :)

XOXO

 

péntek, július 19

Ne szőrözzünk! Vagy mégis?

Kép: innen
A lányok és asszonyok azóta szenvednek a “szőr kérdéssel”, amióta ráébredtek női mivoltukra. Szerintem... Mert hát igen, a férfi a szőrös ember, a nő a csupasz. A divat nem csak a ruházkodást, a frizurát, a sminket, de a szőrösséggel kapcsolatos hozáállásunkat is meghatározza. Ma, azt kell mondanom, hogy eljutottunk a teljes csupaszság állapotába, ami nálunk nőknél nem olyan nagy baj, de a férfiaknál... ááá. Szerkesztői megjegyzésem: a férfira kell egy kis szőr! :)
Valahogy ez a szőrtelenítés téma engem egész korán elkezdett érdekelni, és a hosszú évek alatt nagyon sok terméket és módszert kipróbáltam. Ciki vagy nem ciki erről a témáról írni, én most megteszem, mert lássuk be, egy igényes, trendi és csini nő NEM szőrös!

A lehetőségek palettája rettentő széles. Bennem a következő kérdések merülnek fel szőrtelenítés előtt: Mennyi időm van? Melyik testrészem szőrtelenítem és mennyire érzékeny ott a bőröm?

Mindehhez vegyük sorba az otthoni szőrtelenítésre használható eszközöket

Borotva: 
Mindenki kedvence, mert gyors és egyszerű. Mentőakciókhoz, utazáshoz első osztályú. Ma már olyan borotvákat lehet kapni, amelyek nem csak színük, de kiképzésük miatt is teljesen nőknek vannak kitalálva! :) A borotválásnak egy hátránya van: nem túl tartós eredményt érünk el vele. Nekem pl. 2-3 nap múlva már ismételnem kell. A tévhitekkel ellentétben a borotva nem sűríti és erősíti a szőrt, viszont nem is ritkítja.... :(

Epiláló gép:
Évekig használtam, de most már egy neszesszerben hever valamelyik fiók mélyén. Ha egyszer nagyon haragudni fogok magamra, biztos előveszem. Személy szerint az önkínzás eszközét látom benne. Nekem nagyon sok szőrtüszőm begyulladt tőle, és rengeteget nem tövestől rántott ki, csak kiszakított. Szóval inkább a sok hűhó semmiért érzést hagyta
bennem.

Szemöldökcsipesz:
Kisebb területeken profi csipesszel (ez alatt nem a drágát értem, hanem ami tényleg jó!) kiváló eredményeket lehet elérni. Személy szerint minden nőnek ajánlom, hogy a nap mint nap magával hordott neszesszerbe mindenképp tegyen egy szemöldökcsipeszt. Sok nőnek van a nyakán vagy az arcán egy-két olyan szőrszál, ami megnő hosszabbra. Én ezt banyaszőrnek hívom. (Nekem is van egy ilyenem! Elárulom, hogy senkinek ne legyen ciki! OK?) Ezt ugyan gyakran ellenőrizzük a tükörben otthon, de velem előfordult: a munkahelyen vettem észre, hogy már kicsit hosszabb.... ilyenkor jön a gyors műtét! És tegyük hozzá, a szemöldökcsipesz tulajdonképpen egy női szerszám. Nagyon sok mindent meg lehet vele szerelni! :)

Szőrtelenítő krémek:
Az ilyen krémek feloldják a szőrt. Ez valami rettenetesen hangzik, pedig annyira nem borzalmas. Aki viszonylag gyorsan, tartósabb eredményt szeretne elérni, annak mindenképp ajánlható ez a megoldás. Ma már nem olyan borzalmas a szaguk, mint a 80-as években, sőt még tápláló olajokat is tartalmaznak, amitől utána nem lesz a lábunk száraz, kifényesedett. A 80-as évekhez képest az is változott, hogy már nem kell a zuhanyzóban ácsorogva jéggé fagynunk, sokkal gyorsabban, 3-6 perc alatt hatnak ezek a szerek. Összességében azoknak ajánlanám ezeket a készítményeket, akik abszolút nem bírják a fájdalmat!

Használatra kész gyantacsíkok:
Na kérem, ez maga csoda! Kézben dörzsölve melegítjük, felhelyezzük és húzzuk. Én profi, expressz megoldásnak nevezném. Ezek a kis gyantacsíkok könnyen szállíthatók, így akár nyaralásra is magunkkal vihetjük őket. A legújabb fejlesztésűek már a 2 mm-es szőrszálakat is eltávolítják. Azt hiszem, méltán nevezhetjük mindegyiket egy-egy hadüzenetnek a borotva ellen!
Találhatunk közöttük különböző illattal ellátottakat, és adnak hozzájuk egy előre csomagolt kis olajos törlőkendőt, ami nem csak arra jó, hogy ápolja a bőrünket, de használatával az esetleg a bőrön maradt kis gyanta darabkákat is le tudjuk könnyen szedni magunkról.
Többféle méretben kaphatók: vannak kisebbek, amiket arcra használhatunk, és nagyobbak a többi testrészünkre.

Otthoni gyantázó szett:
Tökéletesség és profizmus! Emlékszem, mikor még volt egy őrült, otthon gyantázós időszakom 10 éve, ami úgy zajlott, hogy edénykében melegítettem vizet és abban rotyogott a kozmetikus nagykerből beszerzett gyantapatron. A gyantapatront valamivel körbetekertem, és úgy használtam. Végül is működött, de imádom, hogy a technikai fejlődés utolérte a nőket is (vagy legalább is a nőket kiszolgáló gyártókat) és nagyon csini kis gyantázó szetteket lehet manapság venni. A legügyesebb talán az, ami csak akkora, mint a gyantapatron. Ezzel a géppel megoldódik a ”hogyan fogjuk meg a meleg gyantapatront” kérdés, mert a gép maga a patronfogó is. Működése egyszerű: bedugjuk a konnektorba, várunk, míg felmelegszik, és használjuk. A jobb gépek (pl. Veet) csak arra a hőmérsékletre melegítik a gyantát, ami a használathoz kell (tehát nem égethetjük meg magunkat!), és utána ezen a hőmérsékleten tartják.

Hasznos tippek szőrtelenítéshez:

1.  Idő:
Figyeljük meg, mikor bírjuk a legjobban a fájdalmat, és próbáljuk meg akkor nekilátni a tépkedésnek. Nekem ez az esti időszak. Valahogy olyankor jobban bírom a fájdalmat, mint reggel.

2. Ápolás:
Minden típusú szőrtelenítés igénybe veszi a bőrünket. Minimum egy testápolóval kenjük át, de jobb, ha kifejezetten szőrtelenítés utáni olajokat használunk. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, amik kifejezetten a meggyötört bőrre lettek kifejlesztve. Higgyünk a kémikusoknak! :)

3. Napozás:
Szőrtelenítés (főleg gyantázás) után 24 óráig próbáljuk kerülni a napozást és a szoláriumot!

4. Megelőzés:
Gyantázás előtt érdemes hintőporral bevonni bőrünket, így megelőzhetjük a bénaságunkból eredő véraláfutásokat, és a bőr gyantázás utáni kipirosodását. (A kozmetikusomtól tanultam, és nekem nagyon bevált!)

5. Ismétlés:
Ne higgy a reklámszövegnek, ami azt ígéri, hogy 4 hétig sima lesz a lábad. Lehet, hogy neked 3 hét múlva ismételned kell, de az is lehet, hogy szerencsés vagy, és 6 hét múlva kell újra szőrtelenítened. Figyeld magad, és állíts be egy szőrtelenítő bioritmust! :)

6. Szövegértés:
A különböző termékek használati utasítását mindig figyelmesen olvassuk el! Ha ajánlják, készítsünk allergiapróbát. Higgyétek el, nem csak a maguk védelmében írják ezeket a szövegeket, hanem a mi érdekünkben is! :)

Köszönet

Ez a cikk nem jöhetett volna létre, ha nem kapok a Veet-től egy hatalmas tesztcsomagot, amiben a különböző gyantázási és szőrtelenítési technikákhoz küldtek nekem termékeket.
Íme a szuper csomag, amit kaptam tőlük:


Ez a csomag négyféle terméket tartalmazott: Veet Easy Wax gyantagép, Veet zuhanyozás közben használható szőrtelenítő
 krém, Veet használatra kész gyantacsíkok testre és Veet használatra kész gyantacsíkok arcra.

Íme a kibontott termékek:
 






Magam is meglepődtem, mekkora csomagot kaptam, de jó volt tesztelgetni, próbálgatni, hogy melyik mikor és hogyan használható. Engem a maga módján mind meggyőzött. Készítettem is egy táblázatot (nem feltétlenül csak magamnak), hogy melyik terméket mikor és melyik testrészen használom:




De hátra volt még a pakolás (grrr....). Nagyon rend- és takarításmániás vagyok, így rögtön kételkedni kezdtem. Vajon szükségem van nekem ennyi cuccra, amit majd jól nem fogok tudni elpakolni? Azt semmi esetre sem akartam, hogy valahol elől virítsanak ezek az eszközök a fürdőben, hiszen nem mindennap használom őket, és nem reklámoznám (ennél a cikknél jobban), hogy nem csupaszon születtem! :) Elővettem egy neszesszert (by Avon) és gondoltam, valamennyi cuccot belepakolok. Képzeljétek, bőven belefért minden! Sőt, láthatjátok, hogy még férne is bele, szóval máris elindulok pótpatronokat beszerezni! :)))



Amennyiben még ez után a hosszú cikk után vannak kérdéseid a kétségeid a szőrtelenítéssel kapcsolatban, mindenképp keresd fel a Veet weboldalát, mert nemcsak a termékekeket ismerheted meg, de segítséget kapsz abban, hogy neked mikor melyik termékre van szükséged, bemutatják, melyik terméket hogy használd, és még hasznos tippekkel, tanácsokkal is ellátnak téged! 

XOXO

 

csütörtök, július 18

Csini gyöngysoros


Tegnap ilyen csini szetthez volt kedvem. Az egyszerű fekete-fehér szettet banánzöld kiegészítőkkel dobtam fel. Annás lánc és Annás cipő! Amúgy mi a családban az ilyen szetteket Berényiné szettnek hívjuk a családban. tesóm szerint régebben a Batátok közt-ben Berényiné főzött ilyenekben. Na én nem vagyok BK fun, így nem tudom, de nem is főztem benne. :) Azt már kifejezetten shortban és trikóban vittem véghez! És tortát is sütöttem, de az egy hosszabb poszt, majd írok róla! :))))

Jajj nem mesélem a lényeget: ma reggel ráálltam a mérlegre és ledobtam valahol félúton még egy kilót! Így -7 kg-nál járok! :))))

És ami első körben lemeradt: Ilyen volt a hajam tegnap! :)))




XOXO

 

szerda, július 17

Virágom, virágom



Hát lányok! Nem gondoltam volna, hogy én virágos szoknyát magamra húzok majd egyszer. :)
Szerintem egy éve visítva téptem volna le magamról a turi öltözőjében ezt a szoknyát magamról, hogy ezt neeeee!!!! Most meg csak felvettem poénból, és nagyon megtetszett. Finom pamut ééééés: 38-as! Tadaaam!!!! Ezt is megéltük! Ennek örömére elővettem egy két kedvenc ruhadarabomat, amit nem adtam el nagy bőszen, de eddig kicsinek bizonyultak. És egy-kettőbe már beleférek! Boldog vagyok, de egy kérdésem azért akadt: Az a rohadt mérleg miért mutat hónapok óta ugyanannyit???? 



XOXO

 

kedd, július 16

Fekete-fehér és arany


Tegnap nem voltam oda az időtől, mint ahogy egész hétvégén sem. Teljesen augusztus végi hangulatom volt. Ok, augusztus végén majd megsülünk a hőségben! Áll az alku!
A lényeg, hogy leggingset húztam, de persze a szettem oka az új arany sarum is volt, amit régóta szerettem volna. Végre találtam hétvégén a siófoki Tescoban szinte fillérekért. (2490 Ft) Szóval így a fejben már kész szettet végre fel is tudtam venni. Nekem nagyon tetszik, főleg az egyszerű, de nagyszerű mivolta miatt! Szerintetek?



XOXO

 

hétfő, július 15

Megújultam!

Gondoltam már annyira nyár van, hogy a virágos-tavaszias fejlécet tópartira változtatom. Ehhez a kedvenc kalapomat és a vitorlás rucimat használtam. Meg persze egy tölcsér fagyit! Remélem szeretettel fogadjátok a Balaton parton készült képeket, amiket a fejléchez használtam. Most komoly csapattal vonultam a fotózásra. Fotósnak továbbra is a férjemet használtam. Nővérem készített werkfotókat (még nem kaptam meg), Lea pedig segített a beállásoknál! Meg ötletelt, hol készítsünk képeket.
Mutatok pár fázisfotót, amik végül nem kerültek felhasználásra:





Egy két vicces kép:

Fagyievés szélben....

Lea beállít...én értelmesen nézek! :)))))
És pár mobillal készült werkfotó:





És ilyen lett a végeredmény:



Tetszik az új fejléc? :))))



XOXO