hétfő, szeptember 30

Ezer bocsánat!

Tudom, hogy hosszú időre eltűntem, de egyszer utol kellett érnem magam! Jelentem sikerült. Szombat estére utolértem magam, és ezt vasárnap megünnepeltem.
Az ünneplés részletei itt:


Remélem felpörögtetek tőle? Ha legközelebb ki jön velem?


XOXO 
 

csütörtök, szeptember 26

Mosolygós pöttyös


Hát a tegnapi napom.....  őszinte leszek nincsenek rá szavak. Annyira nehézkesen és bonyolultan ment minden, hogy délutánra csak ilyen idétlen vigyorra voltam képes! Majd fotózás után ittam egy kávét, és lefeküdtem fél órára. Egyszerűen a sok hülyeségtől összezuhantam.
Mindenesetre az időjárás kezd kicsit ősziesebb, és kegyesebb lenni. Szóval nem lesz itt már meleg, de végül is tegnap nem fagytam már kockásra...csak pöttyösre! És már az is valami!

XOXO 
 

szerda, szeptember 25

Rózsás szett


Tegnap egyszerre voltam romantikus és sportos hangulatban. Hmmm... ez sült ki belőle. :)
Napközben annyira nem éreztem jónak a szettet, de most elnézve a képet nem is volt ez rossz választás. Sőt! És tudnotok kell, hogy bár Ázsia Centerben vettem a cipőt, valami eszméletlen kényelmes! :)


XOXO 
 

kedd, szeptember 24

Kis egyszerű


Kicsit késve, de vagyok. Az történt, hogy a tegnapi fotókat a férjem elfelejtette elküldeni nekem. Szóval most otthonról írok! :D
Tegnap ezt az egyszerű szettet vettem fel. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de évszak váltáskor kicsit nehézkesebben megy az öltözködés. Még nem érzem annyira magaménak a ruhákat. Melegek, hosszúak..és egyáltalán. :)
De csak belerázódunk, nem?


XOXO 
 

hétfő, szeptember 23

Rocker szett








Nem tudom honnan jött ez a rocker láz vasárnap, de ennem a szerkóban mentem anyuhoz ebédelni. Mint látjátok előkerültek a csizmák és kabátok. Ilyenkor minden téli rucinak nagyon örülök, főleg mert van olyan, amit el is felejtek. Volt egy-két olyan nadrágom, amit eltettem, mert kicsi volt rám. És láss csodát, mindbe beleférek! Jipííí!!!

Amúgy a szettemnek nem ezt a címet szerettem volna adni, hanem azt, hogy Carrie táskája. :)


Mert szombaton este X-faktor nézés alatt alkottam. Fogtam ezt a turis lakk táskámat, egy csomó színes lakkot és csorgattam. Hát ez sikeredett belőle. Tesóm gyerekei imádták. Itt kérdezném tőlük: turizzak fekete táskát nektek, és karira kértek ilyet? :))))) Hmmm????


Amúgy milyen lett? Szerintetek nem ciki 37 évesen ilyennel flangálni az utcán? :D


XOXO 
 

vasárnap, szeptember 22

Smaragd


Csütörtökön a postán nagyon gyorsan végeztem, így gondoltam beszaladok egy gyors körre a turiba. Ami persze képtelenség a nagy lajos úti Hádában...de azért próbáltam sietni. Végül is vettem ezt a szoknyát, két pulcsit és egy blúzt. :) Már hazafelé bandukoltam, mikor férjem rámcsörgött (közös életünkben másodszor), hogy merre vagyok, mert Biussal kezdenek aggódni. :) Persze rögtön bevallottam mi történt, és így csak röhögcsélt a telefonba.

Ez a szoknya annyira megtetszett, hogy még gyorsan este lerövidítettem (Ami nem volt annyira egyszerű, mert a tetejét kellett vágnom, mivel a derekán lévő gumi amúgy is nagyon szoros volt), és gyorsan kimostam, és szárítóprogrammal megszárítottam. Mivel ekkor (csüt.-péntek) még csak a fekete ballon kabátom volt elől, muszáj volt ahhoz összeállítanom egy szettet. Így ilyen csinin mentem reggel 8-ra táncot tanítani, majd dolgozni. Sajnos nem volt melegem....

Tegnap egész nap ruhákat, cipőket és kabátokat pakolásztam. De kész lettem, ami nagy boldogság, mert sajnos az idő nem javul. Bár tegnap szépen sütött nap, de hideg volt.
Remélem ma még napsütéses őszi időben tudok/tudtok a jövő hétre töltődni! :)


XOXO 
 

péntek, szeptember 20

Fagyi színek


Azt  hiszem az év utolsó fagyis összeállítása ez. Imádott cipőmet szépen elcsomagolom a hétvégén, és nagyon várom a jövő tavaszt! A nadrágot – jajj de unom már – le kell szűkítenem, és talán még sötétebb színekkel ősszel is fel tudom venni párszor. Most annyira nagy amúgy rám, hogy ha öv nincs rajtam, elhagyom. Reggel frissen mosva még annyira nem tűnt nagynak, de délutánra lobogott rajtam! :)

Az időre visszatérve: nagyon el vagyok keseredve. Az augusztusi kánikula után reménykedtem egy szandi-farmer-póló időjárásban szeptemberre. Vagy olyan vénasszonyok nyarában, amikor süt a nap és minden arany és piros! :D Erre ma reggel már kesztyűben gondolkodtunk férjemmel. Pfff...

De tegnap is már kiskabátot húztam (ez valahogy elől maradt). Mondjuk boldogságos voltam a kiskabátomban. Annyira cukorfalat ez a kabát, nem? :)


XOXO 
 



csütörtök, szeptember 19

Őszi színek




Éles szeműek kiszúrhatták, hogy megint új cipő van rajtam. Már nem is írom, hogy meg tudom magyarázni, mert kezdem nagyon béna kifogásnak érezni ezt! Pedig elhiszitek, hogy belebotlottam ebbe a cipőbe és a lehetőségbe, hogy az enyém legyen? Elmesélem, jó?
Benne vagyok egy facebookos körben (flylady), ahol sok csajszi osztja meg az életét (háztartási problémák, pasik és minden) Nagyon jó kis zárt kör, ahonnan szerintem nagyon sok olvasóm van, és ahol eddig mindig tudtak segíteni nekem. Egyik tag feltette ezt a cipőt, hogy ő megvette, és egyszer volt rajta, de neki nagyon kényelmetlen. Mivel tudom, hogy a Deicmannos 36-os nekem pont jó, szóltam, hogy én vevő lennék rá. Addigra volt egy jelentkező rá, de képzeljétek neki nem lett jó!
Így én lettem a szerencsés, aki megszerezte. Mikor megjött a csomag, és kibontotta, majdnem kicsordult a könnyem. Annyira cuki és romantikus ez a cipő, és én pont olyan lelkizős állapotban voltam (és hülye shoppingmániás picsa is vagyok), szóval beleszerettem. Nagyon!
Juditnak itt köszönném meg még egyszer a lehetőséget, hogy ez a cipő az enyém lehet, és annyira sajnálom, hogy meg kellett válnia ettől a gyönyörűségtől. 
Azt már nem is említem, hogy a fotózáskor nálam maradt Mácsár Andi ékszer pont illik hozzá, mert úgy érzem, hogy nem lehetek ennyire szerencsés, hogy ilyen szépségek csak úgy az enyémek lesznek!


XOXO 
 
 



szerda, szeptember 18

Új a csizmám


Mit csinál a szőke nő, ha még nincsenek elől a hideg napokra való ruhái? Naná, hogy újakat vesz! :D Fáztam, ezért vettem egy új csizmát magamnak. Szombatra halasztottam a gardrób téliesítését, de addig is kellett valami meleg a lábamra. Ugye? Ismertek, minden cipő/ruha/ékszervásárlást meg tudok magyarázni! Egy szónak is száz a vége. A Deák tér közelében van egy cipőbolt, ahol nagyon olcsón árulnak nagyon klassz cipőket! Érdemes benézni, mert szinte szétkapkodják a boltot, és most csodás csizmákat lehet kapni ott! Én egy fekete lovaglócsizmát is kinéztem, de azzal várok még egy kicsit!
Még mesélnék a sálamról. Velencében vettük férjemmel, azon a gyönyörű napon, mikor megkérte a kezem. Nagyon szeretem! :)


XOXO 
 

kedd, szeptember 17

Gyűrött szett


A bejegyzés címe Gyűrött szett lett, mert az inget délután nemes egyszerűséggel begyűrtem a táskámba, és nem tett jót neki. Amúgy is komoly bajaim vannak az inggel, azt hiszem nem volt egy jó vétel. Első körben levágom értelmes hosszúságúra...aztán meglátom. :)))

Na de hogy őszinte legyek a bejegyzésnek ezt a címet akartam adni: Pafff...vagy hogy +8 kiló zsír!
Tegnap ugyanis voltam újra dietetikusnál, és csináltak rólam egy komplex mérést. A testsúlyom már a normális felső részében mozog (jeee!!!), az izomzatom kiváló, de (mert mindig van de) sok a zsír rajtam és lassú az anyagcserém. Pffff!!! :(((( A zsírhoz azt írta, hogy 7,9 kg  azaz 8.... az 16 fél kilós zsír a boltban...az nagyon sok..... Ezekkel ostoroztam magam hazafelé, majd hazaérve elmondtam a férjemnek, aki rám nézett és ezt mondta: Na ne már! Itt megjegyezném, hogy szerintem ebből két kilónyi a mellem, és azt nem adom! :)))
Kicsit kiakadtam, de inkább előre néztem. Akkor fogyok 8 kilónyi zsírt! Az pont jó, mert akkor az álomsúlyomon leszek! És akkor már én is bele fogok férni tesóm zöld ballonkabátjába, és jól elcsaklizom tőle! Van motiváció!!! Hehehe...

Amúgy legnagyobb szomorúságomra az étkezési naplót még mindig kell írni (amúgy most sem írtam), és 5 hónap múlva újra megmérnek. Ja és az anyagcserém! Nem lehetne, hogy valaki felhív óránként, hogy igyak? :)))) A napi 1,5 liter folyadékot 3 literre kellene növelnem! :)))) Komoly feladatok állnak előttem úgy érzem.

Ha már komoly feladat, úgy döntöttem, hogy az aprólékos évszakváltás helyett szombaton csinálok egy nagy ruhaátpakolást. Előre rettegek, mert nagyon fárasztó lesz, és nem lehet a felénél abbahagyni! :)

És most jut eszembe! Kellene már egy őszi fejléc is! Ugye?

XOXO 
 

vasárnap, szeptember 15

Szombatom

Kép: innen

A tegnapi napom úgy telt el, mintha 3 órából állt volna csak. Egész nap mozgásban voltam, és tevékenykedtem, de persze közel sem csináltam annyi mindent, amennyit akartam. Persze leszűrtem a tapasztalatotokat, mint mindig:
– soha semmilyen körülmények között nem menjek Ikeába szombaton! Igaz, konkrét termékekért ugrottam meg (anyum megbízásából), de az emberek kerülgetése, az valami fárasztó volt. Férjem megjegyzése: "nem hiszem, hogy ennyi embernek szüksége van új bútorra!" Itt jegyezném meg, hogy le a kalappal az Ikea dolgozóival szemben, mert délután 4-kor még mind mosolygott, és segített, mind beszélt angolul, és a pénztárnál nagyon gyorsan végeztünk!
– jó dolog, ha kitakarítok hétközben, mert rengeteg időm szabadul fel, de ezt az időt nem szabad mosásra és főzésre pazarolni, mert akkor pont ott tartok, mintha takarítottam volna. :D És könyörgöm valaki magyarázza már meg, hogy ha csütörtökön kimosok mindent, hogy lehet, hogy szombatra 5 program mosnivaló jön össze??? (Ok, ágyat húztam, és a kanapé ágytakaróját is kimostam!)
– nem szabad sokat ennem.... Hát igen...szerintem tegnap több mint 160 Ch-t ettem, ami ugye egyfelől árt az egészségemnek, de ami rosszabb: FÁJ A HASAM! Sajnos nagyon fincsit főztem magamnak, amit nem bírtam abbahagyni... aztán jön a vergődés...

Ezek voltak a tegnapi nap eseményei. Hogy mit csináltam? Postbook tokokat varrtam, leszűkítettem a kék nacimat, főztem, mostam. Hogy mi nem fért a tegnapi napomba? Tervbe vettem, hogy elkezdem a téli-nyári ruhák cseréjét, és a tegnapi nap hangulatában illett is volna ehhez az eseményhez, de megsúgom ehhez még hozzá sem kezdtem. Egyfelől ez vagy egy teljes napi program, vagy 4 délután (cipők cseréje, ruhák cseréje, kabátok elővétele), másfelől én nem akarom elhinni, hogy már nem fognak kellene a szandik. És láss csodát: a tegnapi esős idő után ma hét ágra süt a nap!

Ti szoktátok cserélgetni a ruhákat cipőket? Hogy álltok ezzel a projekttel? :)



XOXO 
 

péntek, szeptember 13

Álmos reggel


Ma reggel csak az motivált, hogy holnap nem kell órára ébrednem. Ilyen reggeleken nem szeretek sem felöltözni, sem sminkelni...kicsit mindent muszájból csinálok. Persze van, hogy a végeredmény azért tetszik. Ma például a 38-as (tadaaam!!!) méretű nadrágom nagyon boldoggá tett. Ok, hogy CundA-s, ami azt jelenti, hogy német 38-as...de akkor is 38-as! Igaz?
Hát igen. Boldog lánykorom (itt jegyzem meg, hogy most a még boldogabb asszonykorom élem!) mérete ez! És úgy látszik a mai napon minden a lánykoromról szól. Ugyanis képzeljétek: férjem osztály ballag, és én tanítom be nekik a szalagavatós táncot. Kitalálták, hogy salsázni akarnak, és ki is találtam nekik egy jó kis koreográfiát. Ma reggel volt az első óránk, és nagyon élveztem. Érdekes, hogy sok év kihagyás után emlékszem még a lépésekre és emlékszem még azokra az órákra, mikor először kellett az alaplépést lelépnem.

És ha már álmosság és boldog lánykor.... Az ékszerem legjobb barátnőm ágyneműjéből készült. :) ugyanis nagypárnáiból kispárnát kellett varrnom, és a maradék anyaggal szabadon garázdálkodhattam. Szuper vidám Postbook tokok és ékszer lett belőle. :)

Lassan vége a hétnek, így hétvégére kívánok nektek sok vidám latin dallamot és mosolygós pöttyöket! OK? :)

XOXO 

 

csütörtök, szeptember 12

Megelőzés


Mivel tegnap kozmetikusnál voltam – nagyon jó volt –  ma nem outfites bejegyzéssel jövök! Szóval kicsit off téma jön, ami persze ettől még fontos. És ha jobban belegondolok annyira nem is off, mert az élelmiszerek csinibe öltöztetése is öltöztetés, nem? :)

Mint korábban említettem inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, ami következtében meg van szabva a napi szénhidrátadagom mennyisége és milyensége is. Abból a szempontból, hogy újra egészségesebbeket főzök magamnak, nagy volt a boldogság, főleg, mert az indiai ízvilág nagy kedvencem, így újra csicseriborsó, lencse, hajdina, bulgur és köles áll a középpontban. Ám a legutóbbi bogaras támadások alkalmával (itt és itt írtam róla) nagyon sok dolgot ki kellett dobnom, és őszinte leszek féltem is beszerezni újabb adagot ezekből.

De a szükség törvényt bont! Venni kell, mert egészséges, finom, és a norbogarak meg ki lesznek cselezve. Az szemmel láthatóvá vált számomra, hogy a tároló polc, amin az ilyen lisztféléket tartom véges...szó szerint már csurig van. Ekkor egy ismerősöm mesélte, hogy ő a hűtőben tárolja ezeket, mert így tuti nem mennek bogarak bele. A nyári incidens óta minden ilyen porhanyós élelmiszert én is 24 órára a mélyhűtőbe teszek, de a hűtős tárolás is nagyon megtetszett. :)

Na de itt jött a szépérzékem, hogy a papír és celofán zacskók annyira nem tetszettek, hogy kitaláltam, varrok én vászon zsákocskát a hűtős finomságoknak. Így odaültem a géphez és nagy hirtelen kiszabtam és megvarrtam egy pár zsákot. Ajánlom kezdő varrónőknek is, mert nagyon egyszerűen lehet ilyeneket varrni. Azt hiszem kb. varróiskola 1. óra anyaga. :D


Ezután nyomtattam pár üres cimkét, amit dekor-ollókkal körbevágtam. (Megvannak vagy egy éve, és még nem is használtam őket!)


Előkerült a jó kis pékzsinor is! haha! Most jövök rá, hogy rendeltetésszerűen használtam!!! (pék...liszt...értitek???)


Ezután bezsákoltam a zablisztet, rozslisztet, bulgurt, vöröslencsét, csicseriborsót és zabkorpát. És a hűtő alsó fiókjában kaptak helyet. Remélem minden kártevő messze elkerüli! :) Én viszont szombaton a zablisztet elő is veszem, mert muffint fogok sütni. Azt hiszem szilvásat! :)


És bár azt ígértem, hogy a héten csupa Mácsár Andis bejegyzés lesz, ez annyira nem is lett olyan....de ha hazajön Andi Bécsből, neki is sütök valami nagyon egészséges sütit! OK?


XOXO 
 
 

szerda, szeptember 11

Kreatívan sportos


Amint régebbi olvasóim észreveszik, van egy új Converse cipőm. Meg tudom magyarázni. Az úgy volt, hogy a piros Conversem szétszakadt, és kuponom is volt. Szóval gondoltam most újítok, és sárgát veszek. (Ez a szín ráadásul régóta tetszik...és meg is érdemeltem...)
Persze utána rájöttem, hogy ez a sárga cipő lavinát indított el, mert természetesen egy sárga göncöm nem volt! :) Így ugyancsak kuponos megoldásokkal (Árkád-Pécs) vettem két pólót (New Yorker és Promod) és egy kötött pulcsit (HundM). Ezután a sárga kiegészítők gyűjtése lesz a következő lépés. Mácsár Andinál a sárga-fehér csíkos szett már meg van rendelve! Azt hiszem fülbevaló és gyűrű lesz, de még lehet, hogy tervezünk valami sportosabb láncot is! A csíkos szett hiányában most egy zöldessárga pöttyös fülbevalóval oldottam meg a tökéletes szettet. :D

Amint látjátok Andi ékszerei nem csak csini és nőcis ruhákhoz illenek, hanem akár sportcipővel is hordhatók. És így kreatívan lehetünk sportosak. :)

Az ékszer egyébként saját rendelésre készült, ráadásul az anyagot is vittem hozzá, mert nagyon tetszett. Igaz Andi kincses komódjában gyönyörű anyagok vannak (nekem oda nem is szabad benéznem, mert sírok a gyönyörűségtől...illetve onnantól nem hallok, nem látok mást!), de ha megtetszik valami anyag nektek, és szeretnétek belőle ékszert, bátran forduljatok Andihoz! :D

XOXO







kedd, szeptember 10

Na ne mááár!


Tegnap reggel hangzott mindez el a számból. Ugyanis a nadrág, amit kb. egy hónapja vettem (és pont jó volt) úgy lötyög rajtam, hogy majdnem elhagytam! De már nem tudtam átöltözni, mert rohanásban voltam, szóval a napom úgy nézett ki, hogy három négy lépés után egy nadrágrángatás következett! :))) Na mit szóltok? Szerintetek a nadrág a mosás után kinyúlt (nem mostam meleg vízben), vagy létezik, hogy ennyit fogytam? Tudom, álljak mérlegre! :D
Mindenesetre mostazt találtam ki, hogy a derékrészét gumisra megcsinálom, mert kezdem a nadrágszűkítéseket unni. :)
Ha már nadrág! Képzeljétek tegnap turiztam egy nagyon klassz kék nacit magamnak. És megint azt gondoltam, hogy kicsi lesz rám, mert ránézésre nem volt nagy darab...és mégis belefért az én fenekem is! Szóval most nagy a boldogságom a fogyás terén, már csak az a bajom, hogy mostanában futni nem jutok el...pedig de jó lenne! :)))
Holnaptól Mácsár Andis bejegyzésekkel várlak titeket!

XOXO



hétfő, szeptember 9

Dolgozó lány

Kép: innen
Itt vagyok, megvagyok, csak nagyon sokat dolgozom. És mivel nem vagyok vámpírlány (sajnos) így elfáradok, és néha alszom is! :)
Elindítottuk a Postbook testvérkéjét, ami kicsit nagyobb a tesójánál, és többet is tud. Sulinapló lett a neve, és sok helyen sok jót írtunk/írtak róla. Ha a facbookon lájkoljátok az oldalt, ezeket a cikkeket mind meg is találjátok! Ki is fogytunk a tokokból rendesen, így most délutánonként sokat fogok szabni, varrni! :) (Persze ruhaszűkítéssel egybekötve...mert pl. ma is olyan nadrág van rajtam, amit egy hónapja vettem, és a dereka már nagy... )
Na de minden ilyen mellékes dolgot, mint sok munka és vámpírság félretéve (egyszer azért erről hosszabban fogok ám írni): szerdától vasárnapig vendégposztoló leszek! Mácsár Andi barátnőm elutazik a bécsi Fashion Week-re ( MQ Vienna Fashion Week), és addig a facebook oldalán az én posztjaim lesznek kitéve. Így ebben az időszakban Mácsár Andi ékszerek tömkelege lesz rajtam, és lesz bemutatva bővebben, de nem a készítő, hanem a viselő szemszögéből.
Persze lesz egy közös játékunk is, ami szerintem egy nagyon cuki párosítása lesz Andi cuccainak, és az Postbookoknak. De ez még titok!
Amúgy mindezt akkor találtuk ki, mikor mentem segíteni Andinak a vásárra készülni. Szerintem rém lassú voltam, de egy két ékszer készítésénél besegítettem, és nagyon élveztem. Így láttam az új ékszereket is, amik nagyon tetszenek. Nagyon cikik, nagyon téliesek (kötöttek és szőrösek) nagyon Andisak...és nagyon kellenek! :D

Szóval Szerdától duplikálom magam, de holnap még sima bejegyzéssel jövök! OK?


XOXO

szombat, szeptember 7

Pöttyös


Íme a tegnapi szettem. Ezt a blúzt már nagyon rég turiztam, csak akkor nem tudtam felvenni, mert egy hirtelen mozdulattal beköszöntött a nyár. De most felvettem, bár őszinte leszek délutánra már nagyon melegem volt benne! :D
Előkerült a jutalomtáskám is. Még mindig nagy szerelem, és nagyon praktikus. Nagyon sok minden belefér, mégis csinos a kézben!
És ezt a képet nézve most már azt mondom, hogy a futás, bringázás 160 CH/nap diéta hatása tényleg megvan! :))) De a legfontosabb, hogy sakkal jobban is érzem magam a bőrömben! Hamarosan mérlegre élok, hogy ez csak érzéki csalódás, vagy tényleg fogyok is lassan. OK?


XOXO



csütörtök, szeptember 5

Régi és új


Hát most megint rohanásban vagyok, de tényleg nagyon sok a dolgom mostanság. Tudom, akkor ne is írjak, mi? De az új táskámat meg akartam mutatni! Képzeljétek bementem a Carpisa-ba, ahol a nyári táskák 3990 ft-ért voltak! Rögtön hívtam a barátnőm, mert ez szupi lehetőség! :)
Ha még tudtok, ti is szaladjatok el! Én az Árkádba voltam!
Most rohanoookkkk!!!!!!

XOXO






szerda, szeptember 4

Nagyon vagány


(Mielőtt a leggings ellenesek fellázadnak: a póló hátul jóval hosszabb...csak elfelejtettük lefotózni!)
Tegnap ebben a vagány szettben indultam a napnak, és kellett is a jó szettből áradó erő, mert előtte éjszaka nem aludtam nagyon jól. :)
De a szett ereje hatott, már délután csodásan éreztem magam!
Most órás rohanásban vagyok, de ígérem legközelebb többet írok! OK?


XOXO



kedd, szeptember 3

Arany fények






Mikor ezt a felsőt a turiban megláttam, azonnal megtetszett. Biztos az óriási Magnum sorozat rajongásom miatt, de tudtam, hogy kell nekem. Mikor az öltözőben felvettem, akkor kicsit elbizonytalanodtam, hogy talán öreglányos, talán túl sok... De most már tudom, hogy kellett nekem ez a felső. És a felső mellé kell sok arany, és így olyan, mintha folyamatosan a Hawaii naplementében lennék! :)


XOXO