hétfő, január 28
Ütős reggeli
Bűnöztem! Bevallom töredelmesen, hogy miután lukat beszéltem a diétámról barátnőm hasába, és ő csatlakozott...én bűnöztem. Gyümölcs helyett megreggeliztem a férjemmel. :) Mentségemre szóljon, hogy felkeltem 7-kor és elmentem a piacra (vicces, de mióta itt lakom először), szóval megérdemeltem a reggelit. Ráadásul a képen látható finomság tönköly minizsömléből készült, de akkor sem gyümölcs! Igazán szégyenlem magam! :)
Azért megírom a receptet is! OK?
Hozzávalók:
Zsömle, bacon, vaj, gomba, tojás, koktélparadicsom
Elkészítése:
A zsömlék tetejét levágjuk, a belét kiszedjük. Baconnel a szélét körbetekerjük. Az aljára egy kávéskanálnyi vajat teszünk, erre rászedjük a pirított gombát. Tepsibe helyezzük, majd a maradék üregekbe beleverünk 1-1 tojást. A félbevágott paradicsomokat a tepsibe helyezzük. 15-20 percig sütjük. Ebből egy ideig alufólia alatt is süthetjük őket.
Tálalás előtt megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.
Természetesen ez a recept is variálható. Az enyém bacon helyett sajtot tartalmazott, de fér bele még akár kukorica is. A bacont is helyettesíthetjük sonkacsíkokkal
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nagyon guszta, elraktároztam a fejembe a "receptet"! :D szerintem olyan jól haladsz, h időnként vmi bűnözés simán belefér! ;)
VálaszTörlésvagy 4 éve, nyáron fonyódligeten készített a apóspajti nekem valami hasonló reggelit, igaz az egyszerűbb változat volt.
(zsömle felez, párizsi felkarikáz (vastagabbra), serpenyőbe kis olaj hevít, párizsi rádob, egy idő után kis kosárkát eredményez a sütés, abba beledob egy tojást, majd azt megsülve az időközben a másik serpenyőben picit megpirított fél zömire teszi és már kész is). persze ezt is lehetne extrázni, de egyszerűsége mellett legalább pikk-pakk elkészül. ;)
Ó a párizsi! Gyerekkorunk fénypontja. Vicces, de a férjem a mai napig imádja, és néha kéri, hogy csináljak neki panírozott párizsit! :))))
Törlés:D én is imádom a rántott párizsit! bár én csak menzán ettem (anyukám nem szerette, gondolom azért, mert az ő gyerekkorában ha felvágott volt, az nagyrészt max. ezt takarta és ő örült neki, h mi már jobb felvágottat is "megengedhetünk magunknak", így otthon sosem volt), de ha pl. főzelékfalóban eszem, mindig azt választom feltétként. én otthon még sosem csináltam, mondjuk rántott ételekre roppant ritkán szánom rá magam, utálom az utána következő olajmacerát (jó-e még, nem égett meg, leszűrni...)
TörlésÉn ilyesmit szoktam néha enni, de kaliforniai papesztba töltöm. Úgy már kisebb bűn, ugye?
VálaszTörlésMegnyugtat, hogy nem csak nálunk megy az anyóspajtizás :)
JÓVAL kisebb bűn! :)
TörlésMa kaptam egy levelet a Tschibótól, valami nyereményjáték, és 20%-os kupon webáruházban. Gondoltam, szólok (hátha szert lehet erre tenni a weboldalon keresztül is:)).
VálaszTörlésWOW! Meg kell csinálnom. Hasonlót csináltam már, azt muffin sütőben zsömle nélkül. De ez így nekem még jobban tetszik!!! Köszi!
VálaszTörlésSzívesen, majd meséld milyen lett! Cserébe küldd ell a muffinsütős változatot! OK?
Törlés