Szombaton
elkészítettem a mindenki által ismert sütőtökkrém levest. Megint nagyon
finomra sikeredett, így azt gondolom leírom, hogyan készítem én, jó?
Hozzávalók:
30 dkg krumpli, 50 dkg sütőtök, só, bors, szerecsendió, 2 dl főzőtejszín, hagyma és/vagy bacon
Elkészítés:
A
krumplit és a sütőtököt felkockázva fel teszem főni annyi vízzel, ami
jól ellepi. Forrás után addig főzöm, míg mindkettő jó puha lesz. Ekkor
összeturmixolom, és ezután még 5-6 percig rotyogtatom. Elzárom a
tűzhelyet, és belekeverem a tejszínt. A hagymát és/vagy bacont kevés
olajon megpirítom, és tálaláskor a leves tetejére szórom.
Annyira
jól sikerült, hogy én csak ezt ettem egész nap (3-4-szer ettem belőle),
de sajnos a férjemet nem tudtam rávenni. :( Ti szeretitek a sütőtök
krém levest? Ti is így készítitek?
Majdnem hasonlóan készítem én is: hagymával kezdem, kis olajon megpárolom, arra jön a felkockázott burgonya és sütőtök, pár gerezd fokhagyma, ezt felöntöm vízzel és beledobok egy leveskockát.
VálaszTörlésHa már puhára főtt, turmixolom (néha veszek ki a levéből, ha túl soknak ítélem), egy doboz főzőtejszínt rálöttyintek, pici szerecsendiót reszelek rá és pirított tökmaggal tálalom.
Nyamm. :o)
Imádom a sütőtököt, természetesen leves formában is. Én ugyanúgy csinálom ahogy Mágnes is írta, viszont fokhagymát nem teszek bele. Én kettő db leveskockát teszek bele és fehérborsot a végén.
VálaszTörlésNyamm bizony :)
nyammmmm! most már nekem is meg kell főzni az idei első levest, remélem még "működik" a másfél hete kapott tököm. :)
VálaszTörléseddig nem tettem bele krumplit, de most beledobok 2-3 szemet, meggyőztél. és bontott zacsis baconöm is van, óóóó, szuper lesz. most akarom! (ááá, nem lehet, ráadásul úgy néz ki, pályázati hiánypótlunk, sosem jutok haza:/)
én tavaly időnként serpenyőben pirított tökmagot is tettem "bele" levesbetétként, úgy is finom.
a pasi nálam sem kanalaz belőle, nem is értem őket! :P (én viszont pont olyan vagyok ebben is, mint te, folyton rájárok, ha valami nagyon ízlik:))
Én azért nem teszem bele a hagymát, csak így utólag, mert férj allergiás a hagymára (Nem csak pszichésen, fizikailag is), így nekem megy a pirított hagyma, neki a pirított bacon....ha enné...de nem eszi.... :)
VálaszTörlésés akkor nálatok minden hagyma nélkül készül? mármitn magadnak utólag hagymásítva?! úúúú, nem lehet egyszerű! :/ én nagyon hagymás vagyok, minden ételbe elég sokat teszek.
Törlés