kedd, december 31

Viszlát 2013! Hajrá 2014!

TERVEZZÜNK MAGUNKNAK BOMBANŐT!



Előre szólok, hogy a következőkben leírt terv pontosan egy napja pattant ki a fejemből. Na jó, ez nem igaz. Az egyes részek ott voltak valahol legbelül, de valahogy nem álltak össze egy egésszé, egészen addig, míg tegnap nem olvastam egy ismerős bejegyzését arról, hogy ő januártól életmódot váltana, de nem tudja hogy kezdje, és legfőképpen mit csináljon, hogy ne hagyjon a lelkesedése alább? Hogy mit? Hát olvasson engem! :)

Tavalyi évem arról szólt, hogy januártól életmódot váltottam. Fogyókúrázni kezdtem, ami egy csomó új dolgot hozott az életembe. Év közben kiderült, hogy inzulinrezisztens vagyok, év végén, hogy a férjem is az. De ezek nem rossz hírek. Vagyis én nem így fogom fel, hanem csak jeleknek. Sikerült elég sokat fogynom, és elég sokat mozognom. Meglehetősen sokat tanultam és olvastam az egészséges táplálkozásról. Nem fogytam annyit, amennyit kitűztem célul, és nem mindig mozogtam annyit, amennyit kellett volna. És a napokban konstatáltam, hogy bizonyos dolgokat folyamatosan elhanyagolok magammal kapcsolatban (pl. nem iszom eleget és testápolózni is pánikszerűen szoktam).

Év végén nagyon sok volt a munkám. Mégis mindig mindenre volt időm, mert a rengeteg tennivaló rákényszerített, hogy terveket készítsek magamnak. Ebből jött számomra a kérdés: miért nem tervezem meg az egész évet így magamnak? Miért nem készítek magamnak heti és havi terveket? Első lépésként megterveztem egy olyan határidőnaplót, amit mindig szerettem volna magamnak.  Annyira megtetszett, hogy legyártattam többet, és a Postbook oldalán meg is tudjátok rendelni. Ez a napló tényleg úgy született, hogy NEKEM volt szükségem rá, és csak utána gondoltam másra. Ez tűnhet egyfajta egoizmusnak, de én nem így fogom fel: csináltam valami jót magamnak, és megosztom veletek! :D

A Postbook háza táján vagy 5 új dolog van, amit szeretnék idén megcsinálni. Ehhez is kell egyfajta terv, ütemezés és rendszer. És akkor még itt a blog.... Ezen a ponton kezdtem azt érezni, hogy ez nem fog menni. Rendbe tenni az életem, a munkám, a hobbim.... és ekkor jött a nagy ötlet. Nem külön fogom őket rendszerbe tenni, hanem az egész egy nagy rendszer lesz!

Itt persze felmerül a kérdés, hogy nektek kedves olvasók ez miért lesz jó? Mert csatlakozhattok hozzám! :) Mert megmutatom, én hogy csinálom, és akik itt vagyunk és írjuk, olvassuk, kommenteljük a bejegyzéseket, mint azért vagyunk, hogy támogassuk egymást. Statisztikák szerint azok, akik a barátnőjükkel együtt kezdenek el fogyókúrázni sokkal kitartóbbak, és eredményesebbek. És ha az így van a fogyókúrával, így van az egész életmódváltással is!

Akkor most vegyünk egy mély levegőt és mondjunk búcsút 2013-as évnek. Felejtsük el, mi az, ami nem sikerült, minden lustálkodással telt percet és minden egészségtelen kaját is. Most jön a 2014-es év, amikor bombanőt tervezünk magunknak – magunkból.

Bár nagyon hosszúra sikerült ez a bejegyzés, kérlek ne itt hagyd abba az olvasást! Mert most fogom leírni, és megmutatni, hogyan képzelem el mindezt.


Ahhoz, hogy valaki bombanő legyen nem elég, hogy lefogyjon és csinosan öltözködjön. Tudatosan kell étkeznie, tudnia kell hogyan csináljon arcpakolást egy joghurtból és egy banánból, hol vannak akciók, hogyan tud egy ingblúzt többféle szettbe beilleszteni. És ami szerintem nagyon fontos: nem csak magára, hanem a külalakjával kapcsolatos tárgyakra is precíz: rendezi a ruháit, sminkeit, ékszereit. :)

Testápolás:
Minden héten egy téma körül fog a blog mozogni (pl. kézápolás, körömfestés, testápolás). Bemutatok otthoni praktikákat, termékteszteléseket és tapasztalatokat.

Mozgás:
Őszintén (ajjaj, mire vállalkoztam) megosztom, hogy mikor mennyit mozogtam.  Ez motiválni fog engem, hogy márpedig megcsináljam, és titeket, hogy ha én megcsinálom, akkor ti is! OK?
A tervek: heti 2x futok és 2x valamit mozgok (torna, úszás, bringa...). Ha lazsálok: tessék reklamálni! Ha nem lazsálok: tessék utánam csinálni!
Ígérem, kipróbálok újabb (nem milliós) sportokat, hogy kicsit szélesítsük sportbeli látásmódunkat.

Étkezés: 
Próbálok minden héten egy-két új receptet hozni. Ez fontos nekem is, mert legalább szélesítem a receptállományomat. Mivel én 160 gr CH diétán vagyok a receptekhez odaírom, kb. mennyi CH van bennük. (A képen látható töltött cukkini pl. nagyon tetszik....azt hiszem lassan készítek valami hasonlót.)

Öltözködés: 
Természetesen maradnak a napi outfitek, de mellette tervezek újdonságokat is. Ezek egy része még meglepetés, de amik már biztosak:
– többször tartok turis beszámolót: megmutatom miket szereztem,
– egy ruhadarab több élete: azaz kiválasztok egy ruhadarabot, és összeállítok vele több szettet, mikhez tudom elképzelni,
– miért rossz: netes képek elemzése, miért nem jó egy szett, és annak javítása,
– "mit vigyek magammal?" szezonális bőröndök összeállítása,
és még egy csomó újdonság! :)

Rendrakás:  
Az év 52 hétből áll. Felírtam 52 területet, amit időközönként át kell válogatni, szelektálni kell. Pl. bugyik, zoknik, sminkszerek, testápolók.... Minden héten erre az egy területre fókuszálunk. Hozok ötleteket és megmutatom, hogy nálam milyen volt előtte, utána a helyzet.

Nagy fába vágtam a fejszémet. Egyrészt ha csak a felét meg akarom valósítani, rengeteg meló lesz vele. De én nem a felét akarom megvalósítani, hanem az egészet! Így sokat fogok dolgozni az ügyön, de tudom, hogy páran már most mellém álltok! Ugye?

Meg is kapjátok az első feladatotokat:
Ahhoz, hogy rendszerezni tudjatok, kell egy füzet, mappa, vagy határidő napló. Ebben tudjátok vezetni a tennivalókat, terveket, eredményeket. :)

Holnap kezdünk! Nincs lazsálás! :)

XOXO
 






14 megjegyzés:

  1. A legjobbkor. Hajrá 2014!!! Ez lesz a mi évünk!!!

    VálaszTörlés
  2. Boldog Új Évet!
    Nagyon jó ötlet, tetszik, hogy így megújul a blog! Már elő is vettem a 2014-es határidőnaplómat, amit a fészen nyertem Tőled :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Még mindig nagyon örülök, hogy te nyerted! :D

      Törlés
  3. Hú, nagyon várom! :) BÚÉK

    VálaszTörlés
  4. Boldog új évet :) Én is csatlakozok, már megvannak a nagy tervek 2014-re (és még füzetem is van!), főleg mozgás-étkezés vonalon...

    VálaszTörlés
  5. csatlakozom. Igaz, május végig kismama-tornával, utána meg ahogy megy, de jövök:)

    VálaszTörlés
  6. Sikeres, boldog új évet! Csináljuk veled együtt!!! :))

    VálaszTörlés
  7. Iszonyú öröm, hogy ennyien lelkesedtek! Nagyon sok erőt az ez nekem! :D

    VálaszTörlés
  8. Én is itt leszek! A vadiúj szuper postbook naplómal:-)
    2014es célok beírva:-)
    Puszi

    VálaszTörlés
  9. Ahogy Andrea Horváth írta: 2014 lesz a mi évünk! :)
    Érdekes, hogy Tőled függetlenül, de ugyanerre az éves célra jutottam magammal kapcsolatban. Egy plusz területem van - az önbizalmam felépítése és megtartása - vagyis a lélek.

    VálaszTörlés
  10. Fogunk az önbizalommal is foglalkozni. Mert ha lemegy 1-2 kiló, ápoltabb a bőröd, kipróbálsz egy új terméket, valami új szettet állítasz össze a ruháidból és egészségesebbet, finomabat eszel...annak mindig az az eredménye, hogy jobban érzed magad! NEM? :D

    VálaszTörlés
  11. Még új vagyok itt nagyon tetszik a blogod már egy ideje követem, az év első napaiban én is arra az elhatározásra jutottam hogy változtatni akarok magamon és még magam körül egy két dolgon. Nagyon tetszik ez a lista dolog szerintem én is veletek tartok! :) Azt hiszem neki is állok a tervezésnek !

    VálaszTörlés