szerda, január 16

Jó reggelit!


Hétköznap egy tejeskávéval indítjuk a napot, mert másra sajnos nincs idő. Délelőtt folyamán én csak gyümölcsöt eszem, férjem kap egy szendvicset. Ám hétvégén szeretünk bőségesen asztalnál ülve reggelizni. Én korábban kelek, így általában finomságokat készítek, és mire az asztalhoz ülünk (mire a férjem is felkel) már megy a mosógép. Mi ilyenkor beszéljük meg hogy mi az amit mindenképp meg kell csinálnunk azon a napon, hová szeretnénk eljutni, és mi az, amit betervezünk, de nem biztos, hogy lesz rá idő. Ezt általában egy "Tervezzük meg a napot!" felütéssel nyitom meg. Kezdetekkor férjem nagy kerek szemekkel nézett rám gyűrött fejjel, és nagyon csodálkozott, de ma már van, hogy ő mondja be a mondatot.
De térjünk vissza a reggelire és a finomságra. Fura, de én szeretek reggelit készíteni. Szeretem, ha nem unalmas, ha valami különleges. Szeretem szépen kidíszíteni, és feltálalni. Talán azért, mert így azt érzem, olyan lesz a napom, mint a reggelim. Kreatív, színes és fincsi! :)))
Most vasárnap tuningolt szendvicset készítettem. (Természetesen ezt a nevet én találtam ki!) Lássuk miből és hogyan készült a szendvics.

Hozzávalók:
  • magvas kenyér (pirítva)
  • gomba
  • kukorica
  • sonka
  • tojás
  • pesto
  • rukkola, paradicsom

Elkészítése:


A gombát kevés olívaolajon sóval és borssal megpirítom. Mikor közepesen pirult hozzádobom a kukoricát is. Mindkettőt aranybarnára pirítom. Kukorica helyett, vagy mellett tehetünk hozzá mást is: olívabogyót, reszelt répát vagy paprika csíkokat is. Ha nagyobb lesz a mennyiség, mint amennyit a szendvicsek elbírnak ne ijedjünk meg, mert pár nap múlva tökéletes lesz salátára vagy tésztára.


A pirított gombát tegyük egy kis tálba, majd a serpenyőben készítsünk tükörtojásokat ízlés szerint. Közben kezdjük el pirítani a kenyereket. A tojások után (vagy mellett) érdemes egy kicsit a sonkát is megpirongatni. Nem lesz olyan hűtőíze! :D


A pirítóst kenjük meg vékonyan pestoval, majd helyezzük rá a pirított gombát és kukoricát.


Ezután kerül rá a kicsit megpirított sonka és a tükörtojás. Paradicsommal és rukkolával tálaljuk, ha lehet még melegen!
Meglehetősen kiadós reggeli, amit akár vacsorának is elkészíthetünk. Természetesen az alapanyagokat lehet cserélgetni. Például pesto helyett kenhetünk vajat, vajkrémet vagy majonézt. Aki ütősebbre szeretné csinálni piríthat bacont is bele. A fűszerezést is lehet variálni, én magamnak például hús nélkül készíteném, viszont rengeteg bazsalikommal. :)
Jó étvágyat!

XOXO

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki!
    És ezen felül csupa finom és jó dolog van benne :)
    Aranyos kis szokás ez a hétvégi együtt reggelizésetek, illetve a nap megtervezése!

    VálaszTörlés
  2. Huh most ebédeltem, de összefutott a nyál a számban. Bárcsak én is ilyen aktív lennék reggelente, hogy egy ilyent összedobjak :)

    Gyakrabban is írhatnál hasonló posztokat :)
    Éljen a 2013-as megújulás!

    VálaszTörlés
  3. hammhammnyammnyamm! :) ilyen összetett szendvicsötlet eszembe se jutott, de memorizálom is, mert ezt szeretném!

    ha én készítek reggelit (ez is ritkán van), akkor az többségében amerikai palacsinta (sok juharsziruppal, nyammnyamm), ha a pasi (az elmúlt 3 hétben ilyen volt kétszer, úgy tűnik, épp jó dolgom van), akkor az valami jó sok hozzávalós omlett. (és persze omletdüfromázsnak nevezzük, persze a sajton kívül még jó pár dolog van benne, szereti cifrázni).

    VálaszTörlés
  4. Hülyén hangzik, de nekem a kenyér tetszett meg leginkább!:)
    Milyen kenyér, én is olyat akarok?!

    VálaszTörlés