vasárnap, február 17

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Bár az ELTE tanárképző kar magyar-könyvtár szakán végeztem, sajnos mostanában kevés időm van olvasni. Férjem rettentő gyorsan és sokat tud olvasni, így azt szoktuk csinálni, hogy a kádban ülve mesél az olvasmányairól. Bár tegyük hozzá, hogy ő szinte kizárólag szépirodalmat olvas, így a bestsellerek és a ponyva irodalom rád marad. :)
Még tavaly nyáron a Petőfi rádióban sokat reklámozták  Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvet, és a beharangozó nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Utána valahogy elfelejtettem a könyvet, így mikor pár hete egy könyvesbolt kirakatában megláttam, elhatároztam, hogy utána olvasok, hogy tulajdonképpen miről szól a könyv. Őszinte leszek, de több negatívumot többet olvastam a könyvről, mint pozitívumot. Utólag nem értem. Kritikaként hozták fel, hogy a magyarázat kicsit sántított, hogy a cselekmény nem pereg eléggé. Én semmi ilyet nem éreztem, sőt, alig bírtam abbahagyni az olvasást, és a sztorit annyira benyaltam, hogy ha valaki egy cseppnyi (fotónyi) bizonyítékkal is elém állna, elhinném az egészet.


Annyi mindent szeretnék még a könyvről mondani, de nem akarok semmit elárulni. Inkább azt kérem, hogy olvassátok el. Olvassa el mindenki aki szereti az izgalmakat, a különleges embereket és a teljesen átlagos tiniket. Aki szereti a hihetetlen szerelmi történeteket, és aki hinni akarja, hogy tulajdonképpen minden mindig igaz és mindenki igazat mond, csak utána kell járnunk. :)

És egy kis előzetes a könyvből... Egy videó, hogy ma már csak a könyvet kelljen olvasnotok! :)


3 megjegyzés:

  1. Én olvastam, már nagyon rákészültem, de valahogy aztán mégsem olyan lett mint amilyenre számítottam :/

    VálaszTörlés
  2. Én is olvastam:) nekem tetszett, főleg azért mert az egész regényt a régi fényképek ihlették:D hihetetlen nagy képzelőerő kellett ehhez. Egyedül a végénél lehet érezni, amit te is említettél, hogy mások mondták, hogy kicsit belassít a sztori. DE nagy nagy kedvenc. Örülök hogy neked is tetszett.

    VálaszTörlés
  3. Én most hallgatom hangoskönyvként , éjszakánként lefekvés előtt :) nagyon tetszik eddig. Én is gyűjtöm a régi múltszázadi képeket.

    VálaszTörlés