szerda, április 2

Hogy állok a sporttal?


Pár hete lelkesen meséltem nektek, hogy csatlakoztam Rubint Réka 8 hetes átalakító programjához. Őszinte leszek, és leírom, hogy alakult eddig ez a program, ami most a 4. héten jár. Az első héten majdnem 100%-an követtem a programot. A második héten már eltértem tőle, múlt héten pedig rájöttem, nem lesz ez így jó. Mi volt a problémám?
Még karácsony előtt csatlakoztam az öt hetes programhoz, amit nagyon lelkiismeretesen végigcsináltam.közben elhatároztam, hogy húúú én innentől is fogok edzeni, he nem is minden nap, de minden másnap....sejtitek mi lett belőle? Igen: SEMMI! Nagy betűsen, szégyenkezve, bevallva.
Múlt héten összegződött bennem, mire van szükségem. Órarendre. Hisz az 5 hetes programot is azért csináltam, mert előre meg volt mondva, mit kell csinálnom. Múlt héten kipróbáltam, mi van, ha ezt az órarendet én írom magamnak? MŰKÖDÖTT! Ugyanúgy betartottam, mintha más adta volna a kezembe.
Az órarend összeállításában a következő dolgokat vettem figyelemebe:
Mit és mennyit akarok egy héten teljesíti?
Mindenképp szeretnék futni és Rubint Réka tornát csinálni. A futás nagyon jól fogyaszt, a torna formál.
Hány napot szeretnék edzeni a héten?
Őszintén? :) Na ok, a kérdés inkább így helyes: Mennyit bírok?
Most a heti 6 napot tűztem ki. Egy pihenőnapra szükségem van...lesz az kettő is néha, de még így is nagyon jó a helyzet, nem?
Hol tudok az idővel spórolni?
Bár nálam ez a kérdés utolsó helyen szerepel, szerintem mégis ez a legfontosabb kérdés. Ugyanis nagyon sokszor hallom, hogy, "nincs időm rá!" Hahaha!!! Saját magamról tudom, hogy amire akarom, mindig van időm! :) Az ember az idejével sokféle képen tud sakkozni. Én két dolgot figyeltem a napirendemben: holt idők, feleslegesen eltöltött idők. Hozok mindegyikre példát, ok?
Holt idő: vasárnap általában anyumnál ebédelünk, aki 1 óra kocsiútra lakik tőlünk. Férjem szeret sokáig aludni, így ez a nap részemről eddig így nézett ki: felkeltem, lustálkodtam, tébláboltam (facebook, telefon nyomkodása), végre felkelt a férj...lassan megreggeliztünk...Forma1 (piszok nem érdekel) lassan készülődés, indulás. Most erre változtattam: Korán felkelek, reggelizek, visszabújok fél órát olvasni, majd elmegyek futni. Mire hazaérek férjem is fenn van! :)
Feleslegesen eltöltött idő: pl. bevásárlás. heti több alkalommal betérés a boltba, az sem tudom mi van otthon, mi nincs, egyáltalán mit is főzzek???? :( Most hetente egyszer egy órát szánok erre a feladatra. A varázsszó: TESCO házhozszállítás! Hetente egyszer leülök a gép elé, és összeszedek majdnem mindent, ami a következő hétre kell. A termékeket nézve mindig jön az ötlet, mit főzzek jövő héten, és azt meg is rendelem. A 600 vagy 800 Ft-os zónát jelölöm meg házhozszállításnak. Kedves fiú felhozza, leteszi, én elpakolok...kb. 20 perc még. Szóval heti 3x1,5 óra helyett 1 óra 20 percet áldozok erre. :D

És akkor lássuk az órarendet:
Hétfő: kis futás (maximum 6km)
Kedd: Réka torna 90 perc (élő/sportcsarnok)
Szerda: kis futás (maximum 6km)
Csütörtök: Réka torna 60 perc otthon
Péntek: PIHENŐNAP
Szombat: Réka torna 90 perc otthon
Vasárnap: nagy futás (minimum 7 km)

Hát így állok most a sporttal!

XOXO

8 megjegyzés:

  1. bazzeg Anna, annyira becsüllek (és persze drukkolok, h elégedett légy) ;) (bocs, ezt éreztem leginkább kifejezőnek, tényleg annyira oda vagyok a kitartásodért meg a lelkesedésedért) ^^
    én flabizni járok, ami persze nem sport. de icipicit átmozgat. heti 2-3-4-5x, mikor hogy jön össze. tavaly tavasszal próbáltam ki, az akkori plussz 8 kilóm sosem adtam le még ilyen könnyen, tényleg sokat segített, persze a nagy zabálást is felfüggesztettem és csupa egészségeset ettem.
    most a mindenféle magánéleti szarság miatt épp formában vagyok kilóügyileg, de amint felváltja ezt a boldog és elégedett állapot (és naná, h FELVÁLTJA!), már nem 54 kg-t fog mutatni a mérleg. meg a pasi is épp meg van bolondulva (ami persze ki gondolná, h szerepet játszik a saját nyűglistámon, eléggé az elején), szerintem kb. kapuzárási pánikja van vagy túl sok volt neki ez a 6,5 egy nő mellett, lassan egy hete minden nap vagy 5x fekvőtámaszozik meg kitöréseket csinál meg nem is tudom.
    szóval mától icipicit azért én is mozgok, amit mondjuk még így sem lehet tornázásnak nevezni, de valahogy el kell kezdeni. 2*12 tolockodást (integetőháj ellen, bár most nincs háj, de az hipphopp kialakul nálam, én combra hízok -főleg narancsbőrt, de tényleg- és a karomra, agyrém), meg 30 db guggolást. (ez nekem egy g, ki mondja hosszan, h gugggolás?!?) hajtottam végre, és megpróbáltam 10 női fekvőtámaszt nyomni, de az esélytelenek nyugalmával álltam neki, még így könnyítetten is esélytelen lesz, karban elképesztő puhány vagyok (míg az amúgy mérgezett egér típusú, állandóan ide-oda rohangálok sétálásnak és mászkálásnak köszönhetően a lábamban fitt, tényleg képes vagyok egész nap csak menni és menni és estére sem fáradok el. jah és ha összejön, aminek össze KELL (amiről persze még mindig nincs hír, még kialakulóban van, de úgyis elharsogom majd vagy csendben megjegyzem, h mégsem), akkor elhatároztam, h oda olykor bringával megyek. mert a városban van és mert nem lehet több idő odatekerni se, mint tömegközlekedni és mert az álláshirdetésben is kiemelik, h bringatárolós hely. szóval majd az is bejön, de addig minden nap akarok legalább tolockodni és gugggolni. a tolockodni is vicces szó, míg nem volt egyszer 3-4 éve személyi edzőm, azt se tudtam, h létezik. szóval emelem a tétet és a melóhelyen is csinálni fogom (az egyik bőr kanapé volt régen is a kedvenc tolockodáshoz ideális felületem :) ), legalább ennyi előnye van a nagyrészt egyedüli irodai létnek. :D
    uhhh, nagyon megszaladt, de a múlt héten úgysem írtam a ruhákhoz. pedig ruhás vagyok és a bejegyzésben szereplőek cukik voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod néha én is nagyon büszke vagyok ám magamra! Tegnap pl. 9,6 km-t futottam hirtelen felindulásból (hétvégi edzéseim ki fognak maradni festés miatt!)
      A bringatárolós helyért szurkolok! OK? :)))))
      Nekem a taposógépem van itt a munkahelyen. Ha időm engedi néha pihenés képpen ráállok, és kicsit 5-10 perc mozgatom a testem! :D
      És igen gugggolás...én így is mondom....

      Törlés
    2. köszi! :) gyakorlom, guggggolás! ;) a taposógépen is mindig filóztam, még gyerekkoromban volt az egyik barátnőm anyukájának, ha náluk voltam, mindig ráálltam picit. jah és mától hulahopp karikázni is kell, ha már tavaly kaptam egyet a pasitól, az is biztos jót tesz valamimmel. napi 5 perc! ;) pár hete még nem gondoltam volna, h ilyeneket csinálok... :) és ma szoknyát is veszek, tavasz mintás harisnyával! :D

      Törlés
  2. fekete lett az a virágos hari (fe legalább magában rombusz mintás, néhol vékonyabb, máshol vastagabbnak tűnően) meg a szoknya is feka-szürke, nem találtam normális szoknyát, amit felvehettem volna hozzá. minden lötyög épp rajtam, vagy ami jó, az nem illett hozzá. felsőről nem is beszélve, nyüssz. olyan jó lenne univerzális, mindenhez passzintható darabokkal rendelkezni, de sajnos ez nálam nem így van. kell vennem 1-2-3 egyszínű, szoknyákhoz felvehető valami csinit. ami nem póló, de nem mintás blúz. meg nem is blúz. hol vegyek és mit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÖÖÖÖ mi a kérdés???? nem póló és blúz? És egyszínű? Kis japánujjas felsők?

      Törlés
    2. Mit vegyen fel az ember lánya szoknyákhoz? Oké, blúz, de az együtt már olyan szupercsini feeling nekem. Csinosabb póló létezik? (jó, nekem is van belőle, mintás, turizott példányok, általában jobban dekoltált és pamut, ezért nem érzem olyan extra csittifittinek) Japánujjas felső, nah ennek utánajárok! ;)

      Törlés
    3. Azokból is van turisom jó pár. Szerintem jó, mert szoknyához, shorthoz, nacihoz is jó. Kényelmes. ha szerencséd van, vasalni sem kell. :D

      Törlés
  3. Miért nyeli el a net a hsz-imat? :)
    Megpróbálok megint nekifutni: én két hete edzek megint, némi (Pasi általi) rugdosás után rátaláltam a walkenergie-re, ami futópadós edzés a belehalós fajtából, és hihetetlenül élvezem, meg mellé otthon 30-50 perceket ellipszistrénerezek, heti 5-6 alkalom összejön, és a csoda itt következik: két hét után én már látom magaom a változást. És élvezem, és folytatni akarom! (Mondjuk ehhez az is hozzájárulhat, hogy közben diéta is van, minimális cukor, tk holmik, és hús- koffein- és alkoholmentesség.) Ezt én miért nem csináltam hamarabb? Üzenem a világnak: azzal az energiával, amit arra szánunk, hogy "nekem ez nem megy" és "ő bezzeg mennyivel jobb nő nálam" - nos ugyanezzel az energiával nekiállhatunk, és szexbombát faraghatunk magunkból. És tutira milliószor boldogabbak leszünk, mert MEGCSINÁLTUK! (Bocs, túlpörögtem... :) )

    VálaszTörlés