szerda, április 23

Wardrobe Update 1. – Bujj a stílusodba és selejtezz!




Ismerős az érzés, hogy állsz a szekrényed előtt reggel, ami teli van ruhákkal, és azt érzed, nincs egy rongyod? Semmi semmivel nem passzol? És te tulajdonképpen nem is ilyen típusú ruhákba járnál, de megvetted őket, így sajnálod kidobni? Mielőtt elfog a pánik, és sírógörcsöt kapsz, vegyél egy mély levegőt, csukd be a szekrény ajtaját és kapcsold be a számítógépet. Igen, jól hallottad, internetes segítséget fogunk kérni. 

Milyen a stílusom?
Első körben bármilyen képkereső programban (printerest-et ajánlom) írj csak annyit be: outfit. Egyenlőlre ne szűrj tovább, és engedj magadnak egy kis céltalan nézelődést. Ne foglalkozz azzal most, hogy neked milyen ruháid vannak, mint azzal sem, hogy neked azok a ruhák nem állnának jól, csak nézelődj, és lájkolj. Csinálhatsz maganak a Pinteresten belül egy úgynevevezett board-ot, amire kimented a neked tetsző képeket, de lementheted a gépedre egy folderbe is. Mikor már 20-30 képed is van, amit összegyűjtöttél, tarts egy kis pihenőt. Ne foglalkozz ruhákkal. Mosogass el, porszívózz ki stb. Majd ülj vissza a géphez és most már csak azokat a képeket nézd meg, amiket kiválogattál. Ezeknek a képeknek egy jó része egyforma lesz. Észre fogod venni, hogy pl. csupa farmeros képet szedtél össze, vagy csupa olyat, amim piros szín szerepel. Ezek alapján már nagyjából meg tudod határozni, hogy milyen a stílusod.
Én – mindenféle szakmai háttér nélkül – magamban a nőket 4 stílusba sorolom be:
      szupercsini
      farmeros
      divatos
      hobo


Mit értek ezek alatt??? (Vázlatosan megfogalmazom)
Szupecsini alatt értem a magassarkú cipő szűk szoknya blúz kombinációt
Farmeros az, aki mindig farmert hord. Pólóval, blúzzal, de a farmer mindig adott.
Divatos az, aki a legújjabb divatot követi és mindig a legújabb divat szerint öltözködik.
Hobo stílusú hölgyek bővebb szoknyát, lezserebb nadrágot hordanak, mindez színes, laza cucokkal.
Persze  a stílusok közt van átmenet, hiszen annyira különbözünk egymástól, és ahány nő annyi stílus, de szerintem ezek a fő irányvonalak.

Főpróba
Most egy nagyon nehéz feladat vár rád. Fogd a pénztárcád, a bankkártyád és a pasid…ÉS HAGYD OTTHON!!! Mindenféle fizetési lehetőség nélkül menj el egyedül egy plázába. Miért egyedül? Azért, hogy senki ne befolyásoljon! Hogy miért ne vigyél pénzt? Hogy ne ess kísértésbe!
Most nem szabad semmit megvenned, viszont mindent fel kell próbálnod. Minden olyan ruhát, ami a kiválasztott stílusodnak megfelel, próbálj fel. Nagyon el fogsz fáradni, és zsongani fog a fejed, de hidd el megéri. Vegyél fel olyan dolgokat, amiket eddig nem mertél, olyanokat, amik rettentő drágák, olyat amilyenhez hasonló van otthon. Most az a lényeg, hogy bújj bele a stílusodba! Pont mint Julia Robets a Micsoda nő című filmben. Ne felejts el cipőboltba bemenni, és nézegess táskákat,, ékszereket is! :D


Mikor efáradtál, ülj be egy finom kávéra valahova és csak bambulva nézzd a shoppingoló tömeget. Majd menj haza, és pihend ki magad! :D

Ez vagyok én!
Másnap – mert ugye mindenre alszunk egyet – emlékezz vissza a próbára. Mit láttál? Elégedett voltál? Látod az utadat? esetleg óriási mellélövés volt? Ha ez utóbbit érzed, akkor most – sajnos – előröl kell kezdened. Újra ülj a gép elé, és újra keress képeket. De most már úgy, hogy a tanultakat felhasználod.
Ha a próba jól sikerült, és úgy érzed, hogy egy csillámokkal szórt vörös szőnyegen lépkedsz a  célod felé, akkor sikeres volt a küldetés.

Az a nyavajás szekrény
Egy nyugis délután, mikor tényleg van 2-3 órád  a ruháiddal foglalkozni, nyisd ki a szekrényed és rakj benne rendet. A ruhák selejtezéséről, és a szekrényben való rendről írtam már korábban. Ha nem olvastad, most mindenképp olvasd el figyelmesen (itt), de ha olvastad, akkor is ismételd át, az olvasottakat! Én nem is ismételném magam, inkább kiegészíteném az előző írásomat. Méghozzá a 3-as pontot egészíteném ki azzal, hogy a ruháidat most már azzal a szemmel nézd át, hogy tudod, mi a stílusod. Tehát azokat a ruhákat, amik hasonlítanak azokra a darabokra (fazonra, stílusra, színre, érzésre), amiket a próbatúrán próbálgattál, és magadnak éreztél. Egyszóval: csak a stílusodnak megfelelő ruhákat hagyd meg!
És még egy fontos dolog: ne hagyd ki a táskákat, cipőket és ékszereket sem sem! :) Sőt! Nézd össze a ruháiddal.

És akkor most megérdemelsz valami nagyon finomat. Egy masszázst, egy sütit, vagy egy vállon veregetést! Tőlem mindenképp kapsz egyet! :D



XOXO
 



10 megjegyzés:

  1. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  2. Ezt a Pinterestet nem kellett volna mondanod angyalom :) Munkahelyen csak úgy gyorsan beírtam, hogy: outfit, kapásból 14 képet pinneltem, amiből 10 kép farmeros. Bár nem mindegyik kék farmer, van közöttük színes is, de azt hiszem hogy egyértelmű a stílusom. Köszönöm a segítséget!!! Ezer puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upsz.... Akkor most öröm van, vagy harag? :D

      Törlés
  3. Holnap irány a bolt, és a próbálgatás!:)
    Köszi a pinterest tippet...nagyon belendültem..és elképesztően megtetszett a western, country stílus..abszolút magamra találtam benne. De azért holnap adok esélyt más stílusnak is:)

    VálaszTörlés
  4. Találó ez a csoportosítás! :)
    Ez alapján nálam azt hiszem a farmer a legjellemzőbb (így munkanapokra), csinivel vagy hoboval vegyítve, nyáron inkább hobo. :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintetek??? :D
    http://www.pinterest.com/zsuzska79/pr%C3%B3ba/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon bejövős! Közel áll hozzám is ez a stílus. Én ezt a farmeros és a hobo határára tenném. De úgy, hogy a farmeroshoz közelebb van. Az eddig megismert egyéniségedhez nagyon illik. Jó színes! Ha jól emlékszem neked ezzel van bajod, ugye? Hogy az elhatározás megvan a színekre, csak nem mindig megy! :D

      Törlés
    2. Kifejezetten jó volt nézegetni! :D

      Törlés
    3. A kettő határára raktam én is a stílusom. És igen, mindig a feketéhez nyúlok :) De van törekvés, lesz majd eredmény is talán. Amit leszűrtem a válogatásból, hogy pl egy maxiszoknyám sincs, (csak maxiruhám) azt szerintem varrok magamnak nyárra párat. Amiket nagyon megszerettem, azok a kendők, turiban potom pénzért hozzájutok. A sortra kéne valami másik opció, nem szeretem a rövidnadrágokat.
      Nyáron még a szűk trikóra bő trikó és a sooook szandál beszerzése lenne feladat, ez utóbbi retorziót von otthon maga után :D
      Köszi a posztot! :)

      Törlés
    4. Fiatal koromban tetőtől talpig feketébe jártam (I love Bonanza!), és nagyon nehezen szoktam arról le, hogy ne gyászoljam a jövőt... :D Próbáld úgy, hogy minden nap csak egy kis színt viszel a szettetbe. Egy sál, egy füli...egy pulcsi. A többi maradhat sötét. Szerintem fokozatosan ki tudod a teljes sötétséget iktatni. :D
      Maxi szoknya nagyon jó. Varrhatsz is, de szerintem annyira nem vészes az ára pl. a reserved-ben, Promodban... De fazon, szabás miatt pláne érdemes megkukkantani! Trikókra én a turit ajánlom. Szandálra meg az új kedvencemet: CCC és a régi jó kis CinCinAmica! Én most vettem kettő új szandit 6000 Ft-ért (a kettőt)

      Törlés