vasárnap, június 24

Megy a gőzős

Tegnap Gyöngyösön voltunk valami vasúti napokon. Férjem vasutas családból származik, ráadásul apukája hobbija a hajtányozás. Aki nem tudja mi a hajtány, annak anyósom leírását adnám: burkolat nélüli kocsi, ami a sínen megy. Akinek ez nem elég, az itt olvashat róla részletesebben.
A napi programunk úgy alakult, hogy autóval elmentünk Gyöngyösig, ahol felültünk a kisvasútra, és eldöcögtünk Lajosházára. Nagyon érdekes út volt, mert nem ültem még olyan kisvasúton, ami a házak között ment volna.
Odaérve kicsit bringáztunk :) Nagy álmom volt egy ilyen brinyót kipróbálni, de jelentem nem fogom ilyenre lecserélni a cangám, mert a látszat ellenére nagyon nehéz menni rajta.
 
Majd hajtányoztunk. Életemben először ültem ilyenen, és nagyon vicces volt. Kicsit döcörgött, meg hangos volt, de élveztem! (és csak a kép kedvéért húztam meg a vicces vészféket!)
Egy kicsit gőzössel is mentünk. Ahol apósom elintézte nekem, hogy felmehetek a szénlapátoló részhez, és lapátoltam egy kis szenet. Ja és a férjem szerzett egy új barátot. :)
A nap végén pedig összekötve a hajtányokat visszadöcögtünk Gyöngyösre. Természetesen nekem a hintószerű utolsó kicsibe kellett ülnöm, aminek kihasználtam a lehetőségeit. A tükörben rúzsoztam a számat, királynői módon integettem az embereknek, és mikor eleredt az eső, felhúztam a ponyvát. :)
Este kilencre értünk haza, fáradtan. :)
És mivel ez egy divatblog, a szettemről: short és felső - turkáló, papucs - deichmann, táska - sk.

6 megjegyzés:

  1. De izgis napotok volt, köszi az élménybeszámolót! ;) Én legutóbb 5 éve a Mátrában kisvasutaztam, de hamarost el kell mennünk valamerre, megirigyeltem most tőled. ;)

    VálaszTörlés
  2. Wow, mozgalmas hétvége! Mi a Lillafüredről induló kisvasúttal utaztunk utoljára, szép volt (csak egészen icipicit sokalltam a 650 Ft-ot a 10 perces útért). Az a bringa nem semmi!

    VálaszTörlés