csütörtök, január 24

Fenséges reggeli


Nem tudom, említettem-e, de barátnőm nálam töltötte a hétvégét. Vagyis annak a felét, de péntek este már nálunk aludt, így szombat reggel fenséges reggelit készítettem a társaságnak. Olyan reggeliben gondolkodtam, ami látványos, energiát adó (kellett az egész napos shoppingoláshoz) és gyorsan elkészíthető. Erre a tuningolt müzlire esett a választásom. Sajnos neve ennek sincs, majd ha egyszer szakácskönyvem lesz ezekből a szuper reggelikből, azt hiszem a címadással lesz a legtöbb problémám. :)
A hozzávalók a nyitóképen láthatók: tálka, gyümölcs, müzli, natúr joghurt és méz (és esetleg magvak)
Az elkészítés tényleg roppant egyszerű, akár a gyerekekkel együtt is lehet csinálni. Így legalább kicsit főzőcskéznek és egészséges életmódot tanulnak.
Először felvágtam a gyümölcsöket. Egy almát és egy narancsot viszonylag apró kockákra vágtam, 1 banánt négybe vágtam, és előkészítettem az előző nap mélyhűtőből elővett málnát is (köszönet anyunak, aki lefagyasztotta a nyári termés egy részét)


A tálkák aljára müzlit szórtam (kb. a tálka 1/4-éig).


A műzlire ráhalmoztam egy kis alma-narancs keveréket, majd megszórtam málnával.


A gyümölcsökre ráborítottam 1 pohár natúr joghurtot.


A joghurt tetejére elhelyeztem 2 banándarabot.


Végül az egészet kicsit megcsorgattam mézzel és mandulaszeleteket szórtam rá.


Nagyon jól nézett ki és a visszajelzések is pozitívak voltak. Remélem olyan reggeli volt, ami hatására a barátnőm gyakrabban akar majd nálunk aludni! :)))
Természetesenez a reggeli is variálható. Lehet sima zabpelyhet tenni az aljára, vagy teljesen más gyümölcsökkel készíteni, és lehet gyümölcsjoghurttal is készíteni. A tetejére más magvakat is szórhatunk.
Ti még mit tennétek bele?

XOXO




3 megjegyzés:

  1. hammhammnyammnyamm! :)

    ha a műzlitémánál maradunk, akkor én lehet, h méz helyett juharszirupot tettem volna bele és még mazsolát szórtam volna rá, mert újabban rajongok érte. ahogy más aszalt gyümikért is, úgyhogy még tőzegáfonyáért (ez pláne jó télen a női területekre, kevésbé fázunk fel) és némi vegyes trópusi mixért nyúltam volna.
    de az alap koncepció is szuper, ez csak az én verzióm.

    egy következő laktató barátnős reggelihez ajánlom a következő kombót: amerikai palacsinta (felturbózva némi áfonyával pl. és persze jól meglocsolva juharsziruppal), fini málnás (vagy erdei gyümis vagy banános) turmixszal. abba is mehet méz vagy nyírfacukor az édesítéshez és én cserpes tejből (3,5-ös, annyira finom, nem lehet nem azt venni, de biztos a 2,8-nak és az 1,5-nek is finomabb íze van, mint a boltinak) csinálom, zseniális. a banánosba mindig rakok némi fahéjat is (bár ha egyedül iszom akkor sokat, csak a pasi lázad ellene).
    kajatéma ebédidőben, lassan korog is már a pocak, de nem olyan soká megyek is kajálni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötletek, kivétel a tehéntej, ami a mi háztartásunkban nemigen van, ugyanis mindketten érzékenyek vagyunk rá a férjemmel. Nálunk csak szójatej jöhet szóba! :)))

      Törlés
    2. Úúúú, ezt nem tudtam, h laktóz intoleránsok vagytok, de most már igen. :/ Szójatej nyammnyamm!

      Törlés