péntek, július 5

Géllakozás SK


Mielőtt műtöttek elmentem a közeli szépségszalonba és a pedikürözés mellé kértem egy géllakkot a kezemre. Mert hát az ember lánya nem feküdhet a műtőasztalra igénytelenül. :) Persze mielőtt altattak jól leszidtak, hogy nem szabad altatáshoz körmöt festeni, mert nem látják a körmöm (ez állítólag fontos!) Viccelődött is a műtősfiú, hogy hozza körömlakklemosót, mire az altató nővérke felvilágosította, hogy ez géllakk, ezt nem szedi le az aceton.
Na de mi is ez? Tulajdonképpen ez egy olyan lakk, ami UV fényre jól rákövül a körmünkre, és nem pattogzik le. Szóval szuper, mert
- nem műköröm (vastag és hosszú),
- nem is sima lakk (óvatosan kell benne mindent csinálni, mert különben igénytelen picsának tűnünk)
Tulajdonképpen addig rajta van, míg le nem oldjuk egy erre való oldószerrel. Nekem egy hátránya van, hogy így 2-3 hétig egy színű a körmünk. Bár most, hogy magamnak csinálom (mert igen, magamnak...mindjárt jönnek a részletek), sűrűbben váltogathatom.
Na szóval ilyen UV lámpám volt már régebbről, mert 8-10 éve színtelen géllakkal fixáltam a körömlakkjaimat. (Szerintem ez volt a géllak elődje. Kezdetleges és annyira nem tartós megoldás volt) Minap az Ázsia Centerbe kószálva betértem egy körömlakk szaküzletbe és elbeszélgettem az eladóval. Azt mondta, tuti meg tudom magamnak csinálni, csak meg kell vennem az anyagokat hozzá. Na el is kezdte sorolni, hogy alapozó, fertőtlenítő, fénylakk, fedőlakk, fixáló...ÁÁÁÁÁ Majd mondta, hogy van aegy egyszerűbb megoldás. Valami 3az 1-ben klakk! Na ez már érdekelt!

Használata: 
Manikűrözött, kicsit felreszelt (bufferrel), alaposan megtisztított körömre ráfestjük a lakkot, majd a kezünket betesszük a lámpa alá. Majd még egy rétegbe bekenjük, és ismét a fény alá tesszük (most kicsit hosszabb ideig). Ha kész a fixálóból kicsit teszünk vattapamacsra és átdörzsöljük. Ennyi!

Nahát nekem elsőre sikerült, és úgy tűnik, hogy bírja a kiképzést is! Ma konkrétan fürdőszobát takarítottam benne! :) Egyenlőre két színt vettem (világos és sötét rózsaszín), de fogok még venni színeket. Pirosat, pasztell színt és valami különlegeset (mondjuk mentát?) És hétvégén a lábamon is meg fogom csinálni ezt a fajta lakkozást!
Nektek volt már ilyen lakkozásotok? Kinek van most is ilyen a körmén? Véleményeket és tapasztalatokat várok!


XOXO
 

9 megjegyzés:

  1. A köröm tényleg fontos a műtét alatt, mivel segít megállapítani ha valami baj van a beteg oxigénellátásával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok! Megtanultam!!! Amúgy tök logikus, csak néha olyan hiú az ember lánya!!!

      Törlés
  2. Barátnőm és lánya megvették az egész készletet, aztán pár hónapra rá eladták. Nekik nem jött be, főleg a leszedés volt iszonyú macerás, ráadásul nekik elsőre nem is sikerült, ha jól rémlik. De hát ebből is sokféle van, lehet, hogy rosszal kezdtek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel nekem csak a lakkot kellett megvennem most, nem zavar, ha nem jön be! De eddig boldog vagyok vele! :D

      Törlés
    2. Ők kb 20ezret költöttek rá lámpástul, mindenestül, ez volt a karácsonyi ajándék. Nálad tényleg nem olyan nagy a rizikó! :)

      Törlés
  3. Anna, átvertek, mert acetonnal lejön. De pár percig rajta kell hagyni, pont mint a másik lemosót. ;) Nekem nincs még ilyen lakkom, de a lábamon szükség lenne rá, mert picit felfelé áll a köröm és most is alig bő 1 hét alatt a nagylábujjam közepéről levándorolt a francia vég. :/
    Furi, h nem tudtad, de akkor még senkit se altattak a környezetedben! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem altattak márciusban, de magánklinikán, ahol nem lihegtéknígy túl ezt a 10 perces bódítást! :)
      Acetonom nincs otthon, csak mentes lemosó! Az nem szedi le!! :))))

      Törlés
    2. értem, h túllihegésnek tűnik, de inkább alkalmazzák, mintsem baj legyen! ;)

      Törlés
  4. Az altatóorvos az előzetes megbeszélésen nem hívta fel a figyelmed a körömlakkra? Talán akkor nem volt lakkozva a körmöd és nem feltételezte, hogy pont a műtétre kilakkozod :-)
    Én is házilag csinálom a géllakkot: színtelen és/vagy tejes rózsaszínt használok, gyakorlatilag csak alapnak és erre körömlakkozok. Így tartós a manikűröm, miközben annyiszor változtatom a színét, ahányszor csak akarom :-)

    VálaszTörlés