szombat, július 6

Norbogarak támadása – 2. rész


Igen... ezek a nyomorultak a fűszereimet is elkezdték enni. Már végeztem a konyha teljes fertőtlenítésével, és a spejben is mindent átnéztem és áttöröltem. talán megúsztuk a dolgot, de ez majd 5-6 nap múlva fog kiderülni. (Ennyi kell az újabb petéknek a kikeléshez... :((( )
Na de ha már konyhát és fűszereket rendezgettem, akkor végre (kb. 3 év lappangás után) megcsináltam ezt a fűszertartómat. Még üvegfestékezős-pácolós időszakomban vettem. :) Egy natúr álványon van 6 db natúr színű nagyobb tartó. Pont azért tetszett anno, mert nem apró üvegcsék vannak rajta, így olyan dolgokat tudok beletenni, amiből sokat használok. Ezeknek is vákuumos a teteje – no de tudjuk ezeknek a bogaraknak az nem akadály. :(
Az van, hogy megvettem ezt az állványt és azóta az egyiket megtöltöttem fahéjjal...és ennyi......
Tudom, hogy hihetetlen, de három éve kerülgettem, és nem fejeztem be. Most a norbogarak rávettek, hogy befejezzem.


Első lépésben alaposan elmostam az összes alkatrészt. Majd az állványt bepácoltam ruhafestékkel. Nem, nem írtam félre. Ezzel a ruhafestékkel simán lehet kezeletlen fát. Tapasztalt voltam, mert már sok mindent "pácoltam" így. Ikeás képkeretre pl. első osztályú. Használata pedig nagyon egyszerű: a ruhafesték port feloldjuk meleg vízben és ecsettel felvisszük a fára.
Én két rétegben festettem meg az állványt, majd az üvegcséket megtöltöttem fűszerekkel, és az imádott washi-tape-el feliratoztam. Mert ugye felváltotta az üvegfesték mániát a washi-tape. :))
Ilyen lett a végeredmény:


Csillogó-villogó tiszta konyha és szuper fűszertartó! Most boldog vagyok! :)


XOXO
 

6 megjegyzés:

  1. Ezek a dögök ennyire kiirthatatlanok? Rohadékok! :D De a polcocskát érdemes volt megcsinálni, nagyon tetszik, a ruhafestéket trükköt én is kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. jó lett a végeredmény, remélem norbogarak is teleportáltak, örökre! ;)
    a kreatív hobbiban max. 500 egy üvegcse vízalapú pác és elég egy rétegben kenni. szerintem 3-4 ilyen polcocskára elég is. értem, h ez is jó, csak ha legközelebb szeretnél más színűt, vagy olcsóbbra jön ki. vicces, h te kipróbáltad a ruhafestéket rá, én bizti nem tettem volna. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez a ruhafesték jóval olcsóbb, mint 500 Ft! :) Egy tasak bőven sok egy ilyen polcra.

      Törlés
  3. Kár lett volna tovább kerülgetni ezt a fűszertartót. Nagyon klassz. És szuperül megcsináltad. Remélem véglegesen sikerül kiirtanod a norbogarakat.....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett a fűszertartó! Jó ötlet a ruhafesték, szerintem én is ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés