szerda, július 3

Újabb könyvajánló

"Nincs halhatatlanság, amely ne barátság és jól végzett munkára épülne. Minden titok, amit tudni érdemes a világon, ott van elrejtve az orrunk előtt. Negyvenegy másodpercbe telik megmászni egy két emelet magas létrát. Nem könnyű elképzelni 3012-es évet, de ez nem jelenti azt, hogy meg se próbáljuk. Ma már új képességeink vannak – különös erők, amelyekhez még hozzá kell szoknunk. A hegyek üzentek Aldragtól, a Kígyóatyától. Az életed nyitott város lehet, amelyben mindenféle utakon szabad a járás."


Ezekkel a mondatokkal záródik Robin Sloan Penubra úr non stop könyvesboltja című regénye.
Szívem szerint csak ennyit adnék ebből a könyvből, mert ha ezek a szavak megfogtak, akkor el kell olvasnod a könyvet, ha nem, akkor úgyis bármit írhatok! :)))

A hivatalos könyvajánló:
A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást.
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki” az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv?
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek.

A véleményem:
Sajnos az előző könyv nálam nagyon magasra tette a mércét. Így, ez a könyv nem hagyott olyan mély érzelmi nyomokat bennem, de mindenképp csak jót írnék róla. Kicsit megtévesztő a cím és az ajánló is, sajnos nem annyira a könyvekről és könyvesboltokról szól ez a könyv. Pont úgy, ahogy a mi életünk sem. Kicsit kalandos kódkeresés a könyvesboltokon át a számítógépeken keresztül a tipográfia csodájával. :) Tetszett, hogy kicsit a szakmámról szólt a könyv, és a végső mondanivalója mindenképp fontos!

Na de olvassátok el, és mondjatok ti is véleményt! OK? 

XOXO
 



1 megjegyzés:

  1. Szia, díjat kaptál tőlem, a többi infót az alábbi linken találod :)

    http://szetkurtoloskalacs.blogspot.hu/2013/07/a-blog-elso-dija.html

    Üdv: Eszter

    VálaszTörlés