hétfő, november 4

1 órás minikirándulás

Történt ugyanis, hogy férjem – aki 20 évig élt Pécsen – egyik nap azzal állt elő, hogy valami bringás blogon olvasott egy tóról, ami a város közepén van, és ő nem is tud róla. Legutóbbi pécsi ottlétünkkor el is meséltük a szüleinek, meg is mutattuk a térképen, de ők sem hallottak róla. Akkor el is indultunk vaktában megkeresni a tavat, de nem jó irányból vettük be. Ugyanis a tó a Spar mögött van, de onnan közelítve egy vizesárok lezárja az utat.
Most hétvégére már felkészülve indultunk. (Mármint én felkészültem!) Ugyanis a neten megnéztem a térképet, amit ki is nyomtattunk.


Így tudtuk meg, hogy az 57-es út felől kell nekünk ezt a tavat megközelíteni. Vasárnap délelőtt, mikor még pont nagyon meleg volt, de nem esett el is indultunk! Az úttól a tóig, illetve annak megkerülése pont egy óra volt. Első pár percben még hallottuk a kocsik zaját, de egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy csak madárcsicsergés van. Érdekes volt, mert addig amíg volt kocsihang beszélgettünk...aztán egyszer csak csendben mentünk...és élveztük a csendet.


A táj nagyon szép és őszies volt. A tavon hattyúk és kacsák úszkáltak. Idilli volt és meseszép. :)


Fotóztuk magunkat és mindenféle számunkra szépnek ítélt dolgot: terméseket, madárlakokat, leveleket... 



Mi kellemesen elfáradtunk az egy óra alatt. :D Ez betudható a mindenféle frontoknak is, mert az időjárás tényleg trópusi volt: meleg és fülledt. Megbeszéltük, hogy tavasszal újra eljövünk ide, hogy megnézzük akkor milyen. De még lehet, hogy télen, hóban is! Az egyetlen dolog ami zavart, hogy sok szemetet láttunk szanaszét.... de erről már külön posztot lehetne írni. Tavasszal viszünk egy nagy zsákot magunkkal és valamennyi szemetet összeszedünk. :) Mert csak el kell kezdeni!

XOXO

 

4 megjegyzés:

  1. Ha Budapesten szeretnétek 1-2 órás sétára indulni, akkor tudom ajánlani az Árpád-kilátót a Rózsadomb tetején. A 11-es busz a Batyiról húsz perc alatt felvisz, közben is van mit nézni, például a szuperebbnél szuperebb vityillókat.

    A végállomástól indul egy sétaút a kilátóig, onnan lehet körtúrázni - itt a túra szó használata erős túlzás -, aztán vagy ugyanott vissza, vagy irány a Szévölgyi út/cseppkő-barlangok.

    VálaszTörlés
  2. Már annyiszor akartam írni (mindig amikor teszel fel a férjedről képet), hogy absz. véletlenül találtam rá a blogodra és kedves meglepetésként ért, hogy a férjed évfolyamtársam volt az egyetemen (magyar szakon :D). Ezúton is üdvözlöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden titkos sztorit szívesen fogadok! :))))) Remélem már az egyetem alatt is ilyen cuki volt! Az, hogy stréber volt, azt biztosan tudom!
      Átadom neki az üdvözletet! OK?

      Törlés