hétfő, november 18

Festői táj

Ami tegnap azt kérte, hogy a szettemet festői tájban fotózzuk. Mondta ezt az után, hogy megtudta, elruccantunk 2 napra Egerbe.  Jelentem a küldetést teljesítettük!



 Mindenek előtt azért utaztunk el 2 napra, hogy a karácsony előtti véghajrára mindketten rá tudjunk pihenni. Sikerült is. Ebben a török fürdő, a masszázs és Bélapátfalva segítségünkre volt. Igen, én is látom milyen vicces így visszaolvasva, de el kell hinnetek nekem, hogy a bélapátfalvai Apátság és környezete nagyon szép. Még bő 3 éve az esküvőnk előtt voltunk itt a férjemmel és Biussal. Azon felül, hogy mi el voltunk ragadtatva a helytől azt vettük észre, hogy az amúgy nem túl lelkes Bius úgy szaladgál föl alá, mintha reklámfilmet forgatna. Képzeljétek: ez most is így történt. Ült egykedvűen a kocsiban, majd kiszállt, beleszippantott a levegőbe és elindult.

Nekem személy szerint nem is annyira az apátság, hanem a mellete lévő kis gazdasági épület a kedvencem:
 
 És a kilátás:

Jó pár éve Bius a forrásvízre is rákattant (pedig úgy kell könyörögni neki melegben is, hogy igyon). Most nem volt szomjas, de hoztunk neki egy üveg vizet! :D


Szóval aki még nem járt itt, az mindenképp írja fel a bakancslistájára, mert varázslatos hely. Lehet kocsival jönni és csak bóklászni, lehet a környéken kirándulni, lehet piknikezni...lehet önfeledten a patak nyomán szaladgálni! :)



Mindenesetre két dolog megfogalmazódott bennem:
1. Remek esküvői fotókat lehetne itt csinálni
2. Ha majd egyszer (nagyon-nagyon sokára) Bius meghal, a hamvait itt fogjuk elszórni. :(

De addig is megbeszéltük, hogy minden évben eljövünk ide! :)


XOXO
 

10 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy Bius az előző életében ott élt... :) A kabátodat mindenesetre imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az meglehet. Szerzetes volt előző életében?

      Törlés
  2. Kedvenc helyem. Jò volt ùjra lâtni a kêpeiden

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy valaki ismeri a helyet! Ugye, hogy nagyon szép?

      Törlés
  3. Szia. Érdekelne, hogy, hogy sikerült megszoktatni Biust, hogy ne kelljen állandóan ki vinni sétálni? Kutyát szeretnék, de az a baj, hogy aludni is szeretek sokáig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú ez akár egy bejegyzést is megérne...de őszinte leszek: Bius rettentő lusta! Szerintem olyan fajtát válasz, aki szeret lustálkodni. :)

      Törlés
    2. Akkor csak önmagamhoz kell kutyát választani. :P :D Legalább ő lustálkodjon ha nekem nincs is időm. Egy yorkshire és máltai keveréket igértek. Gondolom valami laposabb edényhez szoktatátok.

      Törlés
    3. Hát az elején újságpapír, alomtálca volt, de mindkettő zörgött, nem szerette. Aztán valaki ajánlotta, hogy öreg törölközőket szedjünk össze (parketta esetében alá kukászsák ajánlott) és azt nagyon szereti. Kiteszek egyet reggel, egyet délután, ha hazamentem, így nincs büdi. És a törcsiket heti egyszer 90 fokon hipóval kimosom.

      Törlés
  4. Varázslatos hely, nekem is a toplistán van. Ha még nem voltatok, ajánlom Majkot, az is hasonlóan léleknyugtató.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp megnézzük! Néztem képeket, meg térképet! SZUPI ÖTLET! KÖSZIIIII!!!!

      Törlés