szombat, december 1

Kreatív tuning

Szeretem, mikor valaki olyan ötlettel áll elő, hogyan lehet pl. egy egyszerű fehér pólót feldobni egy darabka anyaggal úgy, hogy valami teljesen különleges és egyedi ruhadarabot kapjunk. A napokban fedeztem fel Sundi blogját, és pillanatok alatt a kedvencem lett. Nagyon jó ötletei vannak, amit egy nagyon kezdő varrónő is meg tud csinálni. Sőt,  sokhoz még varrógép sem kell. Például ezt a pólót kézi varrással is el tudjuk készíteni:


A kivitelezéshez nem kell más, csak egy sima fehér pamut póló (H&M-ben 1990 Ft a basic póló ára, és nagyon jó az ilyen munkákhoz), pár jó kis anyagdarab. Ha nincs otthon anyag, akkor egy olyan pólót, vagy ruhadarabot kell felszabdalni, amit valamiért nem hordunk, de a színét szeretjük. Sőt én turiban is szoktam venni olyan ruhákat, amik nem jók rám, de remek kis anyaguk van. Kilós turiban pár száz Ft-ért juthatunk ilyen anyaghoz. Hogyan készül az ilyen fodor? Vágunk egy 2-3 cm széles csíkot (kb. kétszer olyan hosszút, mint amekkorának végül a fodornak lennie kell), végigférceljük, a cérnával összehúzzuk, és a pólóra varrjuk. Ennyi! Én ezt a változatot úgy is el tudnám képzelni, hogy hosszában varrjuk a pólóra a fodrot.

A következő modellekhez már elkel egy varrógép, de még nem a bonyolult megoldások kategóriába tartoznak.



Bár az első két bemutatott ruhadarab egy kislányon van, és simán el tudom képzelni felnőtt kivitelben is. A sapkák pedig annyira jóóók! Nem is tudom melyikkel fogok kezdeni...talán a fodrossal....
Addig is keresek még ilyen ötletes ruhatuningolós ötleteket nektek. OK?


1 megjegyzés:

  1. ez a fodros póló szuper ötlet, barátnőknek is mutogatni fogom, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés