vasárnap, június 30

Norbogarak támadása – 1. rész

Mikor megvettem a Washi-tape-eket, akkor már tervbe volt, hogy a lisztes-cukros-miegyebes polcon rendet rakok. Gondoltam, majd csinálok előtte utána képet, de közbe jött valami. Pontosan az, hogy ma főzés közben a graham lisztet leemelve visítófrászt kaptam, mert bizonyos barna minibogarak (kenyérbogár) hemzsegtek benne. Fúúújjj!!!!!
Totál magam alá zuhantam, mert az albérletben ezt egyszer már molylepkével végigjátszottam. Akkor kb. 20 ezer forint értékű cuccot dobtam ki, mindent mostam hipóval és egyéb tisztítószerrel, és még így is évekig fel-felütötte nálam a molylepkeláz magát. Mikor ide költöztem 4 éve, nagy örömmel vettem az Ikeában vákuumos tetejű üveg edényeket, hogy akkor itt az új csodás kezdet...nálam nem lesz semmiféle bogár a konyhában.
Félre ne értsetek, nem a bogarakkal van bajom. Éhesek...esznek. Én minden állatot szeretek és etetek nagy örömmel, de valahogy a z ilyen bogarakat a konyhában nem igazán bírom. Azt meg pláne felháborítónak tartom, hogy csak a drága dolgokat eszik. Fehérliszt nem kell nekik, csak a graham liszt, Update liszt, Update kenyérmorzsa. És igen, ez itt most a reklám helye. Ha ezek a bogarak ösztönösen ezt eszik, akkor lehet, hogy ezek tényleg egészségesebbek és jobbak??? Hmmm.... Mindenesetre a férjem elnevezte Norbogaraknak (Norbis cuccon élő bogarak) és mostmár ez a nevük nálunk. 
Szóval előtte képem nincs, mert iszonyú gyorsan kipakoltam mindent a konyhaasztalra, a bogaras cuccokat kidobtam, a férjemet ugrasztottam, hogy a bezsákolt bogaras cuccokat vigye le a nagy szemetesbe, és csúcssebességgel Domestossal mostam mindent. 


Ezután négyszer átmostam és fertőtlenítettem a cuccok helyét, és míg az száradt, letöröltem és feliratoztam az üvegeket. 


Lassan de biztosan haladtam előre és a washi-tape nagyon jól működött. Tervben volt régen, hogy majd tervezek rájuk (üvegekre) cimkét, de azzal az a bajom, hogy mosáskor leázik, és ha az üveg kiürül, ugyanazt kell beletenni...nálam meg ez változik! :)))
A lényeg, hogy végeztem a rendezéssel, és nagyon szép lett.

  

Persze körbenéztem a konyhában és egyéb helyeken is találkoztam a bogarakkal. Jelentem szeretik a csirke fűszerkeveréket, a pirospaprikát, a vegetát.... 
Szóval norbogarak elleni támadásom folytatódik, és egyben az évek óta húzódó dekorálási-rendzési feladataim is folytatódnak....
Mutatom, hogy még miket csináltam, ok?


XOXO
 
 

10 megjegyzés:

  1. Bnőm anyukájának az a módszere,hogy ezeket a cuccokat,amikben szeret a bogár dekkolni,vásárlás után zacsiba kötözi,és minimum 24 órára bevágja a fagyóba. Semmi nem éli túl a zimát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ötlet! KIRÁLY! És már hallottam ezt, csak tök elfelejtettem. Na innentől fagyasztó!!! KÖSZI!!!!

      Törlés
  2. Anna, lehet, hogy a boltból vitted haza a bogarakat, ha csak az upedate dolgokban voltak. Jártam már így én is...
    Klassz lett a rendezésed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagy része a bioboltból hazavitt Graham lisztben volt. Ott volt a bázis, és onnan indultak a Norbis cuccokra.

      Törlés
  3. Nálam fehér lisztbe is simán belementek, meg a fahéjba. fagyasztós módszert kipróbálom ;)

    VálaszTörlés
  4. Szia, díjat kaptál tőlem, a többi infót az alábbi linken találod :)

    http://eletespillecukor.blogspot.hu/2013/07/ujabb-dij.html

    További szép napot! :)

    VálaszTörlés
  5. Nyugtass meg, hogy a pirospaprika meg a vegeta nem volt csatos üvegben... Mi is küzdünk a dögökkel, pl ma lett kidobva egy adag fahéj meg szezámmag, bár lehet, hogy egyszerűbb lett volna megkérni, hogy fáradjon a kukába. :P Viszont tény, hogy nálunk nem volt légmentesen záródó üvegben. Mondd, hogy abba azért nem mennem bele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudlak megnyugtatni. Ezek a dögök mindenen átverekedik magukat. Én is olvasgattam más blogokon is élménybeszámolót, volt aki mesélte, hogy a műanyag zacskót elrágják, sőt a Milka csoki műanyag csomagolása sem akadály nekik. Mi sajnos tegnap még felfedeztünk néhány helyet, ahová beköltöztek...spejzbe! Reménykedem.... mert ott havonta átnézem a dolgokat!

      Törlés
  6. Jaaajj... hát ez csodásan hangzik. :(( Nekünk volt malomból hozott liszt kb tripla zsákban (nejlon meg ilyen ipari is), még abba is sikerült bele menniük, pedig az aztán atom biztosan le volt zárva. Én is hamarosan költözöm, gondoltam majd tiszta lappal kezdek és megy minden csatos üvegbe, de ezek után már nem reménykedem semmibe. Majd igyekszem nem elfelejteni, hogy mindent mélyhűtőbe kell tenni egy időre, hátha akkor megúszom. :(

    VálaszTörlés
  7. Nálunk a szezámmag például állandóan a fagyasztóban van, így nem támadja meg semmilyen rovar. Ugyanis túl ritkán használjuk, így eléggé ki van téve ennek a veszélynek, de ez tényleg jó megoldás :)
    Én a molylepkékkel szerintem már 1 éve ádáz harcot vívok, de most eléggé elkeserített, hogy ennyi ideig megmaradnak :( Nem tudom, valahogy beleköltöztek az ágyneműtartómba és egyszerűen nem akarnak elpusztulni.

    VálaszTörlés