szombat, október 12

Nem MELLESleg

Kép: Pinterest

Régóta vágyakozva néztem az átalakítós műsorokban, mikor Lakatos Márk elvitte az alanyt egy melltartószakértőhöz, aki kiválasztotta az ideális melltartót az alanynak. Annyira kíváncsi voltam arra, hogy jó méretet hordok (nem), jól választok (nem), és egyáltalán mire kell figyelnem?

Aztán láss csodát 2 hete belebotlottam egy lehetőségbe a facebookon, ami minden vágyamat teljesítette, sőt!

Regisztráltam, bejelentkeztem, elmentem! Vártak rám, még az sem volt probléma, hogy hamarabb mentem. Én a Váci utcai Triumpf üzletet választottam, mert pont arra volt aznap dolgom, szóval innentől a tapasztalataim azon felül, hogy az én melleimről szólnak, az ottani lányokról és helyszínről adnak képet. Az eladólány/tanácsadó kedves volt, de nem a negédes típus, hanem kifejezetten határozott és őszinte. Bevezetett egy öltözőben, ahol volt papírtörlő, deo stb. (Jól jött, mert nem annyira voltam elégedett a PH-mal mire odaértem, így kicsit nyugodtabban próbáltam.)

Egy gyors méréssel kezdtem, ami alapján kiderült, hogy majdnem jó méretű melltartókat veszek. Én ugyanis 80B Vagy 85B-ket vettem, de a 85-ös méret túlzás. Szóval megtudtam, hogy 80B a méretem. Ezután végigmentünk az üzleten és elmondtam, mit szeretnék. Én egy testszínű melltertóban gondolkoztam, így nagy többségben olyanokat próbáltam. Volt olyan fazon, aminek nem volt natúr változata, ott vagy a fehéret, vagy a feketét próbáltam fel. Elmeséltem a segítőmnek, hogy eddig milyen problémáim voltak a melltartókkal, ő figyelmesen hallgatott, hümmögöt, és leakasztott egy csomó (kb. 10) melltartót, hogy akkor kezdjük ezekkel.

Rögtön az első felvételénél megtudtam, hogy eddig nem jól kapcsoltam a melltartót, ugyanis a legutolsó kapocsba ( tehát ami a legvégén van) kell kapcsolni a melltartót új korába. A többi kapocs azért van, mert a melltartó majd nyúlik, és akkor beljebb kell kapcsolnunk. Őszinte leszek ezt én eddig tök nem jól csináltam. Ezután figyeltünk arra, hogy a melltartó kényelmes legyen, ne nyomja szét a melleimet, ne nyomja oldalt a merevítő be, szépen felfeküdjön a testemre a két mellem között is. Hát őszinte leszek, biztos nyomi vagyok, de kb. két melltartó volt, ami mindennek megfelelt. :)
Megtudtam azt is, hogy a melltartó pántja akkor van jól beállítva, ha a pánt alatt 2 ujjunk kényelmesen elfér (siklik).

Az első adag melltartó után jobban képbe kerültünk, hogy mi is az, ami nekem a legjobb, így már célirányosabban tudtunk válogatni. Végül két befutó volt: Triumpf alakformáló és Sloggy vau (igen, vaú volt a dekoltázsom benne!) Mivel most téli ruhák jönnek, én az alakformálót választottam. A pénztárnál kitöltöttem a törzsvásárlói kupont, így kaptam 7% kedvezményt, plusz az akció keretében egy neszeszert, egy szempillaspirált és egy parfümmintát.

Közben megtudtam azt is, hogy a melltartókat nagyon kíméletes kell mosni a gumírozás miatt, és nem szabad öblítővel öblíteni, mert az színezőanyagot tartalmaz és tönkreteszi. Sajnos én lusta vagyok macerálgatni a melltartókkal külön, így amennyire tudom külön mosom őket, de nem ígérem, hogy nem lesz olyan, hogy öblítőt is fog kapni.

Íme a kép a szerzeményemről. Most bizti azt gondoljátok, hogy milyen mammeszos melltartót választottam. Hát elsőre én is ezt gondoltam, de magtanultam, hogy a melltartó nagyon más, ha felveszed, mint így kiterítve (Ez a darab pl. kifejezetten szexi felvéve). És még valami. Mikor már majdnem megveszitek a melltartót vegyétek rá azt a felsőtöket, ami nálatok van, mert nekem pl. két befutó testszínű melltartó (a Sloggy fekete és fehér volt) közül az döntött, hogy pólóval melyik jobb.


Remélem minden megszerzett infómat át tudtam adni, de ha nem, akkor kérlek írjatok és kérdezzetek! OK?

XOXO
 



PS: Ja! Ami fontos még: életem legkényelmesebb melltartóját vettem meg! :)

7 megjegyzés:

  1. a tömegközlekedési eszközökkel utazó nők kb. 20%-a hord megfelelő méretű melltartót, én folyton ezen borzongok.
    nekem szerencsére az első melltartóim megvásárlásakor (szintén a ) triumphban elmagyarázták ugyanezeket és bár azóta már a women secretet és a tezenist részesítem előnyben (mert ott vannak főként nekem tetsző színes ill. cuki modellek, különféle fazonok), de nem feledtem az alap instrukciókat.
    mondjuk pár hete épp szintén náluk voltam és egy nagy nyári kedvenc pánt és szivacs nélküli darabom utódját szerettem volna megvenni és a dunakeszi auchanban lévő üzletben a lány megpróbált rábeszélni egy kisebb modellre (75 helyett 70-es, tudtam, h nem lesz jó), valamint az új pánt nélküli hipiszupi változat sajnos ugyanúgy lecsúszik, mint minden más márkánál lévő változat (mármint adott ugye a szép formát adó kosár és mivel nincs rajta pánt, szépen elkezd lefelé kúszni mozgolódás közben, ergó egy kettévágott cicit eredményez, ami nem túl guszta), így hosszas próbálgatás után sajnos üres kézzel jöttem ki az üzletből.

    Sokszor azért vagyok mérges, mert a Womennek modelljei csak az extra sok szivacsot tartalmazó push-up verzióban kaphatóak, ami úgy érzem, h lufikat csinál az én 75 B-s mellemből és azt már a sima "kis vékony szivacsot tartalmaz az egész és ez által szép formát ad a cicinek" változathoz képest szerintem már túlzottan "átverősek" is. Értem, h a nagyon kis mellű nőkre is kell gondolni és nem is irigylem el tőlük ez a kis fortélyt, de engem zavar, h a melltartók 50%-a abban az üzletben ilyen indokolatlanul cseles. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szinte csak push-up-os melltartók miatt én is mérges vagyok. Főleg, hogy a legtöbben és kb. úgy nézek ki, mint egy rosszabb fajta pornósztár. A Sloggy Vau push up-us volt, de csak nagyon szép melleket csinált, nem felpócolt dudákat! :))))
      A melltartógyártók rájöhetnének, hogy van olyan nő, akinek normál mérete van, és nem 3 számmal akrja, hogy nagyobbnak látszódjon, csak a helyére akarja tenni! :D

      Törlés
  2. De jó, hogy eljutottál! Én is el szerettem volna menni, de láttam, hogy a mi városunkban nincs ilyen lehetőség. Sajnos itt csak egy olyan fehérnemű bolt van, ahol sokféle melltartót lehet kapni, és sokféle van készleten. Kedves az eladó meg segítőkész is, de közel sem adott olyan tájékoztatást, mint amilyet te kaptál. Amúgy pont a jövő hónapban készülök én is melltartót venni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha tudsz, utazz el olyan nagyvárosba, ahol van ilyen tájékoztatás! Szerintem megéri, mert egyszer kell ezt végigcsinálni, utána már tudni fogod mit keress!

      Törlés
  3. Király,hogy megosztottad ezeket!Megfogadom a tanácsokat és legközelebb így vásárolok!!!Köszönjük!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én a Glamour kupon akció keretében tegnap látogattam el a Miskolc sétálóutcáján lévő üzletbe. Ott is nagyon segítőkész volt az egyik lány, egyszerre 3 nőt "szakértett meg", én vagy 8 melltartót próbáltam, Nagyon elégedett vagyok a befutóval, mondjuk a párom is. :-)

    VálaszTörlés