péntek, június 8

Imádom az erkélyemet

Míg kislány voltam, és jöttünk fel a NAGY Pestre anyuékkal, mindig nézegettem az a házak erkélyeit. Annyira irigyeltem a pesti lányokat, hogy van erkélyük, nekem meg nincs (ja persze nekünk nagy füves udvarunk volt...na de nem volt erkélyünk). Én valahogy erkélymániás vagyok, mert mikor a balatoni nyaralóban is osztottuk a szobákat, én az erkélyeset választottam. Persze a balatoni erkély északi fekvésű, és csak annyi "jó" van benne, hogy mindenki a mi szobánkon keresztül viszi ki a törölközőt, meg a fürdőruhát száradni! Na de erkély! És a miénk.
A pesti utak erkélyfigyelése közben megállapítottam, hogy az erkélyek több mint 50%-át lomtárnak használják. Ez olyan elkesítő volt (pláne, hogy 8-10 éves voltam), és elhatároztam, hogy nekem soha semmi lom nem lesz az erkélyemen, mert erkélyem az lesz! :)
Mintegy 6 évig éltem a Városliget mellett egy egyszobás kislakásban, aminek volt egy kis erkélye. Imádtam már azt is! Rendezgettem, díszítgettem, de voltak térbeni hiányossagai. De szerintem cuki volt.
Mikor 4 éve úgy döntöttem. hogy márpedig nekem saját lakás kell, akkor az erkély első helyen szerepelt a keresési feltételek közt. Amostani lakásban az erkély mérete volt az, ami nagyon megtetszett. Természetesen nem ilyen állapotban vettem meg. Retro metlaki, rozsdás korlát és fémszálas sárga üveg ékeskedett rajta. Én meg megláttam benne ezt:


A bútorok ikeásak, a terítőt anyósomtól kaptam, a székekre és a kis ülőkére anyukám horgolt huzatot. :) És szuper helyszíneesti borozgatáshoz, kártyázáshoz (jajj a bambuszrolókat és az ikeás napelemes lámpákat elfelejtettem lefotózni!), vacsorához. És a barátaimmal itt szoktunk erkélypartizni, ami házi sütésű vegazsíros kenyérből, hagymából és sörből áll! Na rendezek is egyet! :)

11 megjegyzés:

  1. Ó, ez az erkély! Nekünk is van erkélyünk, de nagy részén lom van :( Mi csak albérlők vagyunk, ezért nem tudjuk kidobálni - bár lehet, csak írni kellene a tulajnak. Mert ahhoz azért elég nyugis, hogy este lehessen borozgatni rajta. Vagy kártyázni. Vagy erkélypartizni.

    Köszi, hogy megmutattad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik barátnőm pont így járt az albérletben és fogta a cuccokat felhalmozta az erkély egyik sarkában és Ikeás rongyszőnyegekkel letakarta. Az erkély másik felét is szőnyegezte, vett kis puffokat és nagyon cuki kis beszélgetős borozós hely lett! Esetleg csináljátok így meg! Már ha anyi a lom, hogy össze lehet halmozni! :D

      Törlés
  2. Én pesti vagyok és a belvárosi, ódon házban, ahol felnőttem, volt erkélyünk, ahol rengeteget tanyáztunk. Mivel nyugatra néz, amikor még nagyon pici voltam, onnan néztük az augusztus 20-i tűzijátékot. Kivittünk egy csomó széket, apukám betette Handel: Vizizenéjét és eszméletlenül jó volt! Most is van erkélyünk, csak a férj tériszonyos, így csak én lebzselek kint állandóan:).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ez nagyon vicces lehetett. Elképzelem, ahogy apud a bakelitot felnyomja! Régi jó kis gyerekkor...mi már Youtube-on fogunk gyerekeknek zenét keresni!

      Törlés
  3. A lényeget persze kihagytam: gyönyörűűűűű az erkélyetek, nem csodálom, hogy imádod.)! Nagyon ízléses!

    VálaszTörlés
  4. Pár napra eltűnök szülinapozni meg balcsizni, erre máris majdnem lemaradok az erkélyről! :)
    NAgyon szép és roppantmód tetszik a hozzáállásod, cuki, h leírtad a gyerekkori gondolatokat is hozzá!
    Sajnos az én zuglói lakásomnak nincs erkélye (bár némileg vígasztal az, h egy park van előttünk, arra néz az összes ablak és szerencsére egész du. besüt a NAp, én imádom ezt), csak apunál, a szülői házban van erkély, de a tipikus lakótelepi lomtár változat, még kb. 20 éve be is építtették egy szakival.
    De ha pár év múlva picit nagyobbra cserélem otthonom, tuti, h erkélyeset veszek, mert az még akkor is oly jó, ha nincs rajta ilyen ízlésesen elpakolva minden. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a szülinapozás és Balcsizás bizti jobb dolog, mint az erkélyem, de köszi a dícséretet. Amúgy az ízléses elhelyezésnek és a rendezett erkélynek ára van. Én már a Jóbarátok Mónikáján s túlteszek: vagy mosok, vagy takarítok! :) (na jó, vagy varrok, turizok és shoppingolok)

      Törlés
    2. Akkor már tudom, miért van nálam több szinten őskáosz, én mindent egyszerre csinálok itthon...
      Ejj, rendszert kellene tanulni, tudom én. :/

      Törlés
  5. Olyan jó lenne, a ha mi erkélyünkön is lenne más a száradó ruhákon kívül!!! Kicsit tartok attól, hogy bármilyen bútor kikerüljön némi tériszony és egy sajtkukac négyéves miatt, de most megihletődtem :)

    VálaszTörlés
  6. Megírhatnád hányszor-hány méterrel művelted ezt :)!

    VálaszTörlés