szombat, december 8

Csillogjunk!

Karácsonyi szettajánlóm alá érkezett egyik kedves olvasómtól egy komment:

Most voltam a HÁDÁ-ban tele volt ilyen csillogó, flitteres ruhával, mellénnyel, tunikával. Ha megmondod mit lehet kezdeni egy ilyennel, veszek egyet, addig nem merek. Segítesz?? 
 Ági

Az őszinte igazság, hogy eddig én sem voltam nagy híve ezeknek a flitteres cuccoknak. Kolléganőm és unokatesóm lelkesen nézegették a turiban ezeket a cuccokat (ha együtt voltak, akkor nagyon tudtam röhögni rajtuk, ahogy egymást hergelték ezekkel a cuccokkal :) ), de én eddig szkeptikus voltam, hogy ez csak csini csajoknak áll jól, és egyáltalán hová venném fel??? Gondoltam azért segítek Áginak azzal, hogy hozok képeket, mégis mivel lehet ezeket a rucikat felvenni, és persze szerelmes lettem a flitterbe.

Szabályok:
Két szabályt állítanék fel a flitteres ruhadarab hordásához: egységesség és visszafogottság! Persze most jön a kérdés: flitter és visszafogottság? Igen! És máris magyarázom!


Először is EGYSÉGESSÉG:
A flitteres ruhadarabunk (legyen az bármilyen színű) legyen a szettünk meghatározó eleme, és színben ehhez igazítsuk a többi ruhadarabunkat. A hasonló színű ruhadarabokon kívül a fehér és a fekete színekben gondolkozzunk még. Bal oldali képen a finom anyagú blúz színben tökéletesen passzol az arany szoknyához. A középső képen a fekete táska és fekete öv az ezüst csillogását emeli ki. A jobb oldali vagány szettben a kalap színe passzol a szoknyához, a fehér pamutpóló pedig mind színben, mind anyagában kiemeli mindazt, ami körülötte van.



Miért VISSZAFOGOTTSÁG?
A flitteres ruha önmagában egy ékszer. Nem tűr meg maga mellett hangsúlyos ékszert, erős minket vagy más feltűnő ruhadarabot. Nagyon óvatosan válogassunk hozzá plusz ruhaneműket és kiegészítőket!!! A szatén ruhadarabbal főleg matt hatású (pamut, vászon, muszlin) ruhákat vegyünk fel és kerüljük a csillogósabb anyagokat (szatén, selyem). Ékszerekben a hosszú vékonyabb láncokat vagy (nincs és!) színben passzoló vastagabb karkötőket részesítsük előnyben. Sminkben a hangsúlyosabb füstösebb szemek, és a pasztelos ajkak illenek a legjobban ezekhez a szettekhez.

És akkor most MIT VEGYEK MEG?
Ha valaki csinosabb alakkal van megáldva nyugodtan vehet akár egyberuhát is magának. Szilveszterkor nagyot lehet benne bulizni, és biztos szikrázni fog a táncparketten. Amúgy meg bármit vegyetek meg (főleg a kilós turiban) ami megtetszik, mert szerintem bárki bármikor öltözhet flitteresbe, főleg így karácsony közeledtével. És azért is vegyétek meg, mert maga az anyag bőven megéri az árát, és ha van egy kis kézügyességetek, akármit varrhattok belőle. Például egy felsőből, aminek mondjuk nem tetszik a szabása, egy derékbőségnyi széles  gumival pillanatok alatt tudtok szoknyát varrni. Akár kézzel is! :D Hogy én mit fogok varrni magamnak? Persze gondolkodom a miniszoknyán, és a fenntebb látható borítéktáskán is, de megmutatom a szerelmem:


Már azon agyalok, melyik táskámról fogom leszerelni a fület, hogy ilyen táskát csinálhassak magamnak? Mert ugye, hogy ez mennyire Annás??? :) És a bordó harisnyával és cipővel? Elolvadok!!! :)

(képeket kivétel nélkül a pinterest oldalról vannak)

2 megjegyzés:

  1. Millió köszönet a hasznos tanácsokért, a válaszért. Megyek és veszek magamnak egyet, bár most meg az jutott eszembe, hogy fogalmam sincs hogyan lehet mosni (tisztítani) ezeket.

    Ági

    VálaszTörlés
  2. Noss, akkor én karácsonykor a nemrég turizott flitteres szoknyámban leszek, ezt így most eldöntöttem, hogy ezt a sok szépséget megláttam!:D :D Jaa és Anna lett macis sapim, olyan jól néz ki! :)))

    VálaszTörlés