szerda, február 26

Engem a hátadra!

Hiszitek vagy sem, kislányként nem voltam az a ruhákkal sokat foglalkozó decens kiscsaj. Szerettem a szép ruhákat, de kiszaggattam, összekoszolta és összegyűrtem pillanatok alatt. Már akkor is volt bennem egy kettősség a királylány és az ördög...ez utóbbiból vagy 7 volt bennem. A legszebb rózsaszín ruhám lefagyiztam, a köpenyem (fordros és piros...nem csúnya kék!) leragsztóztam... ahh...szóval volt ezzel baj. Ráadásul sokáig nyígtam anyunak indulások előtt, hogy mit vegyek fel??? Ilyenkor ő azt mondta: engem a hátadra! :) Ez azt jelentette, hogy teli a szekrény ruhákkal oldjam már meg! Varrónő nagymamával és kötni-horgolni-varrni tudó anyukával elhiszitek, hogy nem volt üres az a szekrény.
Ma már tudom, hogy a szekrényben fellelhető ruhák mennyisége nincs összefüggésben a női kérdéssel....Mit vegyek fel? Az én szekrényem teli van...nem kicsit. De néha én is csak állok a szekrény előtt és nézek ki a fejemből. És valahogy semmi nem illik semmivel össze. Mit lehet ilyenkor tenni? Ezen morfondíroztam valamelyik este, és eszembe jutott pár ötlet. A felsorolás bozton nem teljes, de hátha segít nektek...

kép forrása: pinterest

1. Mentőöv szett
Jó, ha minden évszakra van pár olyan outfited, amihez ilyen kétségbeesett alkalmakkor tudsz nyúlni. Okostelefonok idejében könnyen kivitelezhető, hogy lefotózd  magad abban a szettben, amiben jól érzed magad. Később – mikor csak állsz a szekrény előtt –tudsz ezekből a szettekből választani.

2. Takaríts!
Fokozatosan, vagy egyben...de takarítsd ki a szekrényed. Szedj le mindent a fogasokról. (Hopp.. a fehér blúz alatt van egy rózsaszín, ami tök rég volt rajtam! Jött is egy új ötlet.) Minden kétséges ruhadarabot próbálj fel. Ami "kicsi-nagy-szakadt, hosszú-rövid-majd belefogyok....." ne menjen a szekrénybe vissza. Amit kell alakíts át, add el (vegyél jobbat helyette), rejtsd el egy dobozba! Ha elöl hagyod, csak magadat frusztrálod, és elveszi a teret a jó darabok elöl. Szép rendezett, logikusan kialakított szekrény előtt könnyebb lesz összeállítani a napi outfited.

3. Inspirálódj!
Nem szégyen lopni egy ötletet. Én is csinálom. Outfit blogokról, pinterestről, polyvore-ról....ahonnan jól esik és kényelmes. Inspirálódj célzottan! Például van egy pink nadrágod, és már háromszor a fekete garbóddal vetted fel. Ennél tovább szeretnél lépni? Keress rá a neten: pink pants outfit... és láss csodát: barnával, sötétkékkel, fehérrel....vaúúúú ugye? :D


4. Shoppingolj!
Menj el egy plázába, de hagyd otthon a bankkártyád, és csak egy bázis összeg legyen nálad (nekem ez 10000 Ft) arra az esetre, ha beleszeretsz valamibe. Nézz végig egy csomó üzletet, mi a felhozatal, mi a trendi éppen? Milyenek a kirakati babák? Figyeld az embereket is. Lehet, hogy szembejön egy kedves lány, akin nagyon jó kis szerelés van. Jól nézd meg, jegyezd meg. Ha én vagyok, meg is állíthatsz! OK? :)

5. Divatbemutató
Tarts magadnak otthon divatbemutatót. A sok inspirálódás végén párosíts össze ruhákat vedd fel, majd nézd meg magad tükörbe. Ha párkapcsolatban élsz, kérd ki párod véleményét (nem kötelező rá hallgatni!), vagy kérd meg fényképezzen le. 4-5 szettet próbálj fel, fotózzátok le, majd nyugodt körülmények közt nézeges át a képeket. Biztos lesz olyan, ami újdonság lesz és meg fog tetszeni.

6. Légy merész!
Bánj bátrabban a színekkel, formákkal, anyagokkal. Szomorú tapasztalatom, hogy a magyar nők sötét színekben járnak, és túl sokszor nyúlnak a farmerhoz. Lépj ki a komforzónádból. Először csak hetente egyszer tarts exkluzív napot. Pl. pénteken öltözz mindig színesen, vagy vegyél végre magassarkút!

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Nektek van még ötletetek? Ti mit szoktatok csinálni kétségbeesett reggeleken?

XOXO


3 megjegyzés:

  1. Ezek nagyon szuper ötletek és nem is megvalósíthatatlan, úgyhogy szerintem hétvégén jöhet a divatbemutató és hétfőn már egy színesebb nap, csak hogy jól induljon a hét. :))

    VálaszTörlés
  2. Mit szoktam csinálni? Átöltözni egészen addig, amíg nem érzem jól magam. De komolyra véve a szót: pinterest, blogok, újságok. Már amikor először megszólal a vekker, ezen töröm a fejem, hogy milyen napom lesz, mit vegyek fel, nehogy egy fontos tárgyalásra érkezzek farmerben és tornacipőben. De különben átlagos magyar nőnek számítok: fekete ruhák és farmer. az idei évi terveim között a ruhákra két téma szerepel: több szín és több szoknya.

    VálaszTörlés