szerda, március 12

5 dolog...



5 dolog a szoláriumról:
1. Imádom. Sajnos, mert tudom, hogy egészségtelen, de egyszerűen szeretem, ha van szine a bőrömnek, és szeretem télen, mikor kapok egy kis napfényt. Mert nekem nagyon tud hiányozni a napfény (itt súgom meg, hogy napozni is szeretek)
2. Bár mindig használok védőkrémet (szoliba valót), és nem is járok sűrűn, millió apró anyajegyem lett tőle. Bevizsgáltattam, nincs velük baj, így úgy fogom fel, mintha szeplős lennék. Csak nézőpont kérdése.
3. Férjem utálja! Nagyon. Szerinte káros (hiába megyek csak 2 hetente), büdös (na ja én a szolis bőr szagát is szeretem) és szép vagyok fehéren is (NEEEEEM!)
4. 18 éves koromtól használom! Bőrgyógyász ajánlotta a kezelhetetlen, örökölt pikkelysömörökre a könyökömön. (na azoknak jót is tesz!)
5. Nem szeretem az álló szolit, mert nekem a szoli pihenés. Ehhez képest egy ideje Rubint Réka Alakreform shopja melletti álló szoliba járok, mert valami hihetetlen hatékony! Kicsit más szoli, szebb barna leszek tőle.

+1 pont!
Inkább lebeszélek mindenkit, mint rá! OK?

Mikor férjemet megismertem iszonyatosan szép barna voltam. Akkor hetente jártam 10 percre szoliba. Ugye szép????



És ti hogy álltok a szolival?

9 megjegyzés:

  1. régebben én is imádtam, ha szép barna a bőröm. az arcomat nagyon hamar megfogta és nem is szerettem, ha túlságosan barna volt, így általában letakartam. Kb 6-8 ébe nem járok már :) nekem így is tetszik most a bőröm, sőt, sokkal inkább az van a fejemben, hogy 40-50 évesen is szép bőrt akarok, minthogy sz@rrá menjen a szolitól ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a bőr nem csak a szolitól megy szarrá. Ráadásul én inkább szebbnek látom a bőröm tőle, mint csúnyának. Persze én nem hetente 3x járok! Szóval emberi léptékkel szerintem nem árt . :D

      Törlés
  2. Na, ezen a héten megpróbálom az ötöt!
    1.) Szeretem télen - kéthetente szoktam elmenni 8 percre, az elég.
    2.) Mióta barna a hajam, azóta szinte kötelező, mert iszonyatosan falfehér mellette a bőröm
    3.) Kávés szolikrémet szoktam használni, valamiért ebben bízom csak, de a krémnél sokkal jobban szeretem a szolisbőr - illatot.
    4.) Amikor "lelkiválságban" vagyok, akkor szeretek nagyon szolizni - régen, egy komoly szakítás után, szinte hetente kétszer jártam, mert azt éreztem, hogy ott végre "minden jó". Mostanában is megvan ez a jó érzésem, de érdekes, nekem is csak a fekvő szoliban - az állóban mindig táncolni szoktam, az nem pihenés, hanem buli :)
    5.) A párom jobban szereti, amikor barna vagyok, így szerencsére ebből sincsen feszkó nálunk. Nyilván az egészséges kereteken belül tartom a szolizást is, illetve ilyenkor, amikor hétágra süt a nap, valahogy már nem is tudom rávenni magam, sokkal jobban esik kiülni a teraszra süttetni magamat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre egy őrült, aki szereti...így már nem érzem annyira cikinek magam! :D

      Törlés
    2. És igen! lelki mélyponton olyan JÓÓÓÓÓ!!!!

      Törlés
  3. Hát engem sosem vonzott, így nem is tudom, milyen belülről. :) Én imádok fehér lenni, annak is megvan a bája. :D Persze van előnye is a szolinak, de hátránya is. Nem izgat. Napozni sem szeretek. Néha viszketek is a naptól, meg 1-2 perc alatt már érzem, hogy éget. Bár szeretem, ha süt a nap, szeretem, ha besüt a szobába, szeretem a szép időt, szippantani az illatát, hogy körülölel. De nem bírok napszemüveg vagy kalap nélkül létezni odakinn napsütésben, nagyon bántja a szemem. Hunyorgok, ami fárasztó, meg könnyezem...

    VálaszTörlés
  4. némi fáziskéséssel, de jön az 5 pontom! :D
    1. 14 éves korom körül pár évig rá voltam kattanva a szolira és télen-nyáron jártam, heti többször. Először az általános suli melletti egy gépes helyre jártam, aztán már gimi elsőben nyílt egy éjfélig nyitva tartó hiperszuper, sok gépes, igazán trendi "sportautóknak tűnő" masinákkal felszerelt hely, ahol türcsit is adtak és krémet is, jajjj, ott szippantott igazán magába ez a láz. Szolizni mértékletesen JÓ, és szerintem sem károsabb, mint bármi más. Jó, akkortájt nem voltam mértékletes, de ez csak pár év volt. Az utóbbi háromban pedig szinte nem is voltam, mindig tervezem csak, de 3 éve a pánikbetegségem miatt, aztán meg a tartós szőrtelenítés miatt nem voltam. régen az arcom mindig letakartam a kapott kis türcsivel, mert utáltam a szeplőimet és a nappal-szolival erőteljesen felbukkannak. :)
    2. a szagát én is szeretem, mert "napoztam illata" van, de biztos azért érezzük jónak, mert a fejünkben élből hozzá társul a meleg, a D vitamin termelődés és a pihenés (vagy a densz)
    3. régen én is fekvőszoliba jártam mindig, de aztán 2-3 hellyel ezelőtt rájöttem, h az álló sokkal jobb. első sorban mert nincsenek ott a fekvő szoliban mindig megszerzett fehér foltok. Pl. a fenék feletti pötty (ahol gondolom főként odaizzadunk a felülethez) és a hátamon is van két ilyen pont (a lapockámnál), nah meg a hónalj redőknél is. a fekvő jobb, bár ott garantáltan nem lehet bealudni. :D és az előző pontnál már említettem a boogiet, én azt is szeretem, h jó hangosan szól a zene, én állok és kapaszkodok és közben összevissza tekergetem a testem. egyfajta rövidített és egyszerűsített aerobic órának is definiálhatjuk! :D
    4. az első pontnál már említett első modern és menő helyen egyszer közvetlenül Jimmy után feküdtem be a gépbe (barátnőkkel időnként feljön ez a sztori, ilyenkor persze mindig vicceskednek, h tuti, h megkértem a szolis lányt, véletlenül se fertőtlenítse ki utána a gépet, hadd izzadjak össze vele) de ez mókás sztori, bár hozzá tartozik, h a fiával egy suliba jártam és jóba voltunk, ill. a nagymamám meg a feleségével, szóval ő is ismert engem és nekem nem a "sztár Jimmy" volt, de azért tizenévesen jót derültünk ezen...
    5. az előző pasi mentős és az utolsó időszakban egy este elég ziláltan mesélte, h aznap egy huszonéves lányhoz mentek ki, aki épp egy fekvő szoliban barnult és ott érte a szívinfarktus. sajnos nem élte túl. ez már 7 éves sztori, asszem ennek is a hatása, h azóta valamiért tudat alatt tartok a szoláriumoktól, főleg a fekvőtől. bár most jut eszembe, már harminc vagyok, asszem tényleg félretehetem ezt a parám! (persze tudom, h nem a szoli miatt történt meg ez a szomorú eset, de akkor is automatikusan összekapcsolja az agyam).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúúú mennyi halott egy bejegyzésben. :(
      Szegény csaj... miért hal meg valaki huszonévesen szívinfarktusban??? :(
      Amúgy álló szoliban én is táncolok..olyankor elképzelem, hogy piszok szexi vagyok, és épp egy párhuzamos világban egy nagyon sikeres és híres rúdtáncos vagyok! :))))))))) na most leget röhögni!

      Törlés
    2. Az első mondatod megfogalmazásán azért felnevettem, be kell vallani. o.O
      Sokszor eszembe jut ez, ahogy egy volt általánosbeli évfolyamtársam is, idén tavasszal kapott valószínű egy epilepsziás rohamot és mire délután hazaért a barátja már sajnos nem élt. Sosem volt neki előtte ilyen. Abszurd, felfoghatatlan. De ne is filózzunk ezen, így is rövid az élet! :( ;)
      Én mondjuk még nem definiáltam, h minek képzelem magam a szolis tánc közben, de valami menő klubtáncos csajnak, akinek persze bomba teste van és eszméletlenül táncol (valami szexi, semmit se takaró ruhában). :D De örülök, h nem csak én vagyok ilyen bolondos, szoliba járó barátnőim csak állnak vagy még inkább fekszenek. :)

      Törlés