kedd, május 29

Saját szépségszalon

Mivel 56 négyzetméteren élek a féljemmel sokszor álmodozom arról, hogy egyszer nagyobb lakásunk/házunk lesz, és ott lesz külön ebédlő és gardrób. És ha még milliomos is lennék, akkor lenne egy külön szépségszalonom, ahova naponta lemennék és mindig valamit csinálnának rajtam.
Múlt héten az esküvőre készülve minden napra beiktattam egy kis szépülést, elgondolkodtam rajta, hogy miért is nincs egy ilyen órarandem minden hétre, mert összességében napi 15-20 perces odafigyeléssel annyira tip-top lettem hétvégére, hogy imádtam minden porcikámat.
Elkezdtem összeírni, mik azok az extrák, amiket a mindennapi rutinokon kívül csinálok, vagy szeretném hetente egyszer legalább csinálni. Szép kis lista lett. De napokra elosztva szerintem nem olyan súlyos.
Értelemszerűen nem írtam le a mindennapi arc-, fog- és testápolást, mivel azt mindig minden körülmény között megejtem. 

Kéz és körömápolás extra lakkozással:
Kezek bőrradírozása, körömágybőr ápolása (feltolni, kis kiálló darabokat levágni), körmök formázása és kifestése (színessel, mintásra, vagy franciára). Körömlakk száradása után ápoló kézkrémmel vastagon bekenem a kezeimet.
Hajápolás extra frizurával:
Alapos hajmosás, amit esetleg egy hajpakolás előzhet meg. Hajfény és hajvégápoló használata (azok a termékek, amiket hetente egyszer használok).
Hajból sima szárításon kívül valami extrát kihozni (vasalni vagy sütni).
Extra smink és lábápolás:
A hét közepét megünnepelem egy extra sminkkel! Kicsit több és jobban eldolgozott szemhéjpúder, és a rúzsra jobban odafigyelek napközben.
Este lábápolás (sarokreszelés) és a lábkörmök festése.
Arckényeztetés:
Arcradírozás után arpakolás és arcmaszk, majd bőséges éjszakai krémezés.
Ezen a napon a hétfői lakk már biztosan vállalhatatlan, így azt lemosom és ápoló lakkal átkenem a körmeimet.
Testkényeztetés:
Relaxáló fürdőt veszek a hét végén fürdősóval/olajjal (akár gyertyával, indiai zenével), majd ártadírozom a testem. Ha úgy ítélem leszaladok a sarki szoláriumba (ápoló szolikrémmel és szigorúan 6 percre). Lefekvés előtt vastagon betestápolózom magam.
P+P: Pihenés és pótlás:
Próbálok többet aludni és ha valamire nem jutott idő a héten, azt pótolom...vagy nem. Majd a jövő héten sor kerül rá! :)


Így képzelem a heti rutint, amivel karban tudom tartani a külsőmet. :) Igyekszem betartani, és jelenteni nektek, hogy mikor hogy állok. Esetleg az egyes témákban
kipróbált termékekről, vagy az általános tapasztalatról írok majd! OK?


És egy kérdés: Ki csatlakozik hozzám? Olyan jó lenne, ha tudnám, hogy más is pont a kezét és körmeit fogja ma este ápolgatni! :))) Várom a jelentkezőket!

5 megjegyzés:

  1. Jajjj, Anna, ez irtó jó!Én csatlakozom, az tuti!

    Nekem a kedd a zónázós napom, úh. a végén jó is lesz egy kis extra hajápolás (a takarítástól rémesen néz ki mindig a loboncom).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy nap volt, mire rájöttem miért emlgetsz hajmosást! :)

      Törlés
  2. Óóóó, rendszeresség! Mennyire jól hangzik, és mennyire szeretnék ilyen összeszedett lenni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet! Valami hasonlót próbálok én is megvalósítani, csak más az ütemezés.
    Nálam szerda és hétvége az új lakk ideje :-)

    VálaszTörlés