szerda, október 24

Játszós krumplik


 kicsi voltam, sokszor vacsiztunk héjában sült krumplit. Anyuék sokat dolgoztak otthon is, így ezt akkor ettük, mikor apu magára vállalta a vacsit. Mert ugye abból állt, hogy az alaposan megmosott krumplikat bedobta a sütőbe, és minden félét rágtunk hozzá. A kedvenc részem az volt, mikor kb. fél óra sütés után (mivel akkor még nem volt légkeveréses sütőnk) apu megfordigatta a versenyzőket a rácson. Na ezt én a sütő mellett guggolva figyeltem. Egyszer egy ilyen alkalommal az egyik krumpli kipattogott a kőre, mire én azt mondtam: "Apa ezek a krumplik játszani akarnak!" Azóta a családba ezt játszós krumplinak hívjuk.
Mikor egyeztettük a négy napos ünnepre a kajákat férjemmel, mondtam neki, hogy utolsó este csinálok ilyen vacsit. Lelkes volt, de persze tegnap estére már elfelejtette. Besötétedett, mi bekapcsoltuk a mindig felszerelt izzókat a nappaliban, kinn hatalmas köd....kiválasztottuk melyik filmet fogjuk nézni (Sabrina - Harisson Fordos változat), majd kimentem a konyhába. 
Gyorsan elmondom, hogy a Játszós Krumplikon annyit fejlesztettem, hogy bevagdalom, és alufóliába tekerem. Légkeverésen 30-40 perc alatt tökéletes lesz.
Na szóval kruplik már a sütőben, én meg kezdem kipakolni az asztalra a hozzávalókat, mikor kijön a férjem utánam a konyhába, és felkiált! "Dejó! el is felejtettem!" És úgy mosolygott, mintha ajándékot kapott volna! :))))
Mi ezzel a csodavacsival zártuk a négy napos szuper pihenést. És ti? Mi mindent csináltatok a 4 nap alatt?

3 megjegyzés:

  1. :))
    én kis koromban utáltam a főtt krumpli mindenféle változatát, de mára egészen összebékéltünk. bár köretnek ezt még sosem csinálok, de olykor már volt olyan, h sok hagymával-baconnel-sajttal és tejföllel alaposan megtömködtem/locsoltam.

    mi 3 napot Bécsben töltöttünk, vásárlás-sétálás-mászkált a program, sajnos kint a mainál is kakibb idő volt, így az időzítés nem volt a legjobb, ellenben nagyon jól éreztem magam (arról nem is beszélve, h milyen jó dolgokat és nasikat lőttem:))
    tegnap du. értünk haza, nyomban egy nagyon jó barátnőm 2 éves lányának a szülinapi zsúrjába csöppenve, arcfestős móka, koncert, tortahalmok (ezért jó, ha a férj egy zártkörű étterem vezetője, tehát adott a helyszín, egy jó barát meg szuper énekes -aki mellesleg most pénteken lesz látható a Voiceban-, ill. a baráti kör tagja még 2 csuda jó szakács is, aki tortaremekkel áll elő), szóval hatalmas őrült volt, ami a gyerekek nagyszülők által elvivése után közös iszogatásba és éneklésbe csapott át.
    szóval szuper hosszú hétvégében volt nekem is részem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és jelentem, visszaolvastam mindent és irogattam is. :)

      Törlés
  2. Hehe, én pedig Bécsben élek, ezért sajnos nálunk nem volt "hosszú" a hétvége, mondjuk én dolgoztam. Sőt, az itteni, mostani hosszú hétvégén is sajnos dolgozni fogok. Na de mondok pozitívat is: imádom a krumpli minden változatát! :)

    VálaszTörlés