hétfő, február 24

Brokkolikrém leves

Ígértem, hogy idén fogok hozni recepteket is. Gondolom brokkolikérm levest mindenki tud főzni, de azért hozom a receptet is.
Előtte azonban engedjétek meg a hozzá tartozó sztorit. Én a magam részéről szeretem a brokkolit. Levesnek, köretnek, rántva, sütve. Férjem azonban a brokkoli szó hallatán is hidegrázást kapott...szerintem valaki valahol valami rosszul elkészített változatot tolt elé, amit nem kellett volna. Kitaláltam, hogy vasárnap túrógombócot csinálok, az elé meg valami leves dukál. Kolléganőimmel brainstormingoltunk és ők a brokkolikrém levest ajánlották. Kicsit kacagtam...mondtam...na azt nem eszi meg István. De a boltba érve, pont volt brokkoli, gondoltam mégis csak veszek. Biztonság kedvéért vettem egy zacskós májgombóc levest, aki nem kér frisset, akkor kap E-kban gazdagot.
Mikor a levest elkezdtem csinálni, feltettem a kérdést, mi legyen a leves témában...és lássatok csodát: férj felajánlotta, megpróbálkozik a brokkolival. Húhaaa.... mit nem hoz ki a pasikból, ha egy endokrinológus azt mondja neki, hogy pedig a brokkoli egészséges! :D
Jelentem a férjem ebédre, de még vacsira is evett a nagy tányér levest! Győzelem!



Hozzávalók:
brokkoli, krumpli, vegeta, só, bors, tejszín
(nálam a brokkili-krumpli arány 1:1)

Elkészítés: A brokkolit a krumplival fűszerezve annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük. Tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk. Öntünk hozzá egy kis tejszínt (csak annyit, hogy krémesebb legyen), és még kettőt rottyantunk rajta.  :)
Ennyi....Tetejére én most pirított kenyérkockát tettem, de leget levesgyöngyöt, vagy magvakat is szórni! :D

Ti szeretitek?

XOXO

3 megjegyzés:

  1. Nálam az arány kb. harmad krumpli. És irinyó pirinyó fokhagymát is nyomok bele,
    érezni is alig lehet.... :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, de még nem csináltam, köszi a tippet :3

    VálaszTörlés