péntek, február 7

Körömlakk teszt



Barátnőm kb. egy hónapja – amúgy ma van a szülinapja! ÉLJEN! – szólt nekem, hogy a Rossmannban lehet kapni Crystal Nails körömlakkot, meg fedőlakkot...és hogy húú de tartós. Mondom neki, igen, de az ilyen UV-fényre száradó lakk...mire ő: NEM! Na valahogy így derült ki számomra, hogy a Crystal nails már "sima körömlakkokat is forgalmaz. Ráadásul a Rossmannban, tehát teljesen elérhető helyen, és nem utolsó sorban elérhető áron. Nem emlékszem a pontos árára, de nem volt több 1000 ft-nál.
Na ki is szaladtam, és vettem egy próba lakkot (na ok, többet, de azóta csak egyet próbáltam ki!). Elsőre a tapasztalatom az volt, hogy nagyon jó kis ecsete van, szépen és gyorsan lehet lakkozni vele. A lakk nagyon hamar megszáradt, nem kellett vele órákig ücsörögni és legyezgetni. Elég sötét színt vettem, de már az első réteg is elég lett volna, de én két rétegbe kentem. Ezután jött a mélyvíz: 3 nap munkahely és billentyűzet püfölés, munkahelyi mosogatás és egy fürdőszoba takarítás. Ezután így nézett ki:


Szerintem nagyon jó! Szinte hihetetlen, nem? Azért egy problémám volt a lakkal: mikor leszedtem a körmeim rettentő sárgák voltak! De már rájöttem, hogy a sötét szín eredménye lehet ez, így legközelebb megpróbálom egy alapozó lakkal.
Vettem még egy tűzpiros és halvány rózsaszín színt, illetve egy fedőlakkot, amit ha – állítólag – a hagyományos lakkjaim tetejére festek, könnyebben száradnak és lassabban kopnak. Hát ezután a lakkteszt után elhiszem, de majd mutatom is! Időközben vettem egy nude színű lakkcipőt, és mindenképp szeretnék venni egy színben passzoló lakkot. (Ugye nem is kell magyaráznom, hogy miért?)
Én meg lettem győzve a Crystal Nails lakkok terén. Azt hiszem szép lassan minden színt erre a márkára cserélek! :) Valaki közületek próbálta már, vagy ki fogja próbálni?

XOXO
 



4 megjegyzés:

  1. Szia! Én karácsonyra vettem egy pirosat (dark red), de nem tettem rá fedőlakkot. 2 rétegben vittem fel, de nekem már egy mosogatás után lekopott belőle :( fedőlakkal valamivel tartósabb, de akkor sem bírja ki a mosogatást :/ ha neked így bevált, akkor elképzelhető, hogy az én körmeimmel van gond :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon könnyen lepattogzik a lakk a körmeimről, így most a zselés műkörömmel próbálkozom. Ez sokkal tartósabbnak tűnik, és a házimunka sem tud neki ártani. Amit meg kell szoknom, az az, hogy a megszokott "csutikörmeim" helyett most hosszabbak a körmeim..

    VálaszTörlés
  3. Szia! ( egy új olvasód) Köszi ezt a tippet, pont mostanában akartam venni új lakkot. Sötét zöld és kéket keresek és a dm-be be is tértem ezért, de hát amilyen árak vannak. Marha jó színt találtam, de egyrészt xxl-es volt a kiszerelés, amihez érthető a magas ár, de azért mégis túlzás volt. Meg az ilyen túl nagy lakkoknak az a hátrányuk, mivel elég keveset használom őket, egy idő után beszárad... Szóval köszönöm az ötletet!!!

    VálaszTörlés
  4. valamiért nem érzem vonzónak ezeket a lakkokat, többször nézegetettem már, de még egy színre sem csábultam el. oké, az árkádban lévő "új" körömlakkbolt (nailland) teljesen magába szippantott és mostanában (szinte) minden ú darabot ott veszek meg. szóval még csak szemezünk egymással! ;)

    a "tartóssági tesztekben" nem hiszek, nekem béna körmeim vannak, 24 órának se kell eltelnie és egy átlag lakk simán lepattog itt-ott, de vannak jobban teljesítő példányok (pl. sima lakkokból az astor lycrák 3-4 napig is fent maradnak, minimális kopással -mindig alaplakkozok-, meg a homok lakkok is jobban bírják, szinte márkától függetlenül. kedvenc belőle a golden rose, nézd majd meg legközelebb őket, sok gyönyörűség van köztük! ;)

    VálaszTörlés