vasárnap, szeptember 2

Macaron láz

Ilyenekről álmodoztam (kép: innen)
Hónapok óta nézem a receptet. Első alkalommal mikor elolvastam, hogy kell csinálni, csak annyit mondtam, hogy SOHA. Rá kb. egy hónapra megint belefutottam a receptbe, és akkor azt mondtam, TALÁN. Aztán egy hete bekattantam. Elolvastam egy csomó receptet, beszereztem a hozzávalókat és nekiálltam életem első macaronjának.
Mindent a recept szerint csináltam, piszok lelkes voltam...most meg romokba heverek, mert persze nem sikerült. Azt hiszem ott rontottam el, hogy a kész masszát a hűtőben pihentettem 2 órát, és nem simán a konyhában. meg ott is elrontottam, hogy azt hittem, elsőre menni fog ez nekem. De most már leülepedett a dolog, és azt gondolom megpróbálom még egyszer. És most nem egyedül fogom csinálni, mert valóban segítség kell hozzá. :D Mikor a cukros szirupot a keményre felvert tojáshoz kell apránként adagolni....na az nem két kezet igényel, hanem négyet. És az ételfestéket jobban lehet zuttyintani, mert nagyon haloványak lettek. ÉS LESZ LEGKÖZELEBB! Nem adom fel és sütök mégy egyszer. Majd csak sikerül, nem?
Konyha romokban...tészta összeállítva
Sülnek..vagyis sajos csak sülögetnek :(
A legvállalhatóbb példányok csoki és citrom töltettel. :)))
Technikai tudnivalók:
A receptet tészta receptje innen, a töltelékeké innen van. A szilikon sütőlapot és a húshőmérőt innen szereztem be.

3 megjegyzés:

  1. Én most tartok a talán-nál:). VÁrom a folytatást...

    VálaszTörlés
  2. http://piszke.blogspot.hu/2009/12/cest-macaron.html
    Ezt próbáltam én, nekem elsőre bejött (na jó, másodikra buktam, de a saját ökörségem miatt-instant kávéval színeztem, az meg itta a nedvességet, mint a fene), de jó buli a macaronsütés, szóval megéri, ne keseredj el az első betlin!

    VálaszTörlés
  3. Nekem sem sikerült elsőre...ne add fel :)

    VálaszTörlés