szombat, január 4

Cselekedj!


Miután összeírtuk az éves terveinket és kiválasztottuk mit is szeretnénk elérni, itt az idő, hogy cselekedjünk. Tervezgetéstől és álmodozástól soha nem lesz feszes popsink!
Még mielőtt azt hinnétek, én könnyen beszélek, teszek egy vallomást nektek. Én még mindig jobban szeretek a kanapén elnyúlni és egy – férjem által kiválasztott – jó filmet nézni, közben pattogatott kukoricát rágcsálni és utána lefeküdni aludni. Mert mindenki ezt akarja, mert ez jó! :( (Hogy csessze meg....) De eljön az idő, mikor ezt megtehetitek. Hetente egyszer, de megtehetitek.
De addig igenis felpattanni és mozogni-mozogni-mozogni! Mozogj, hogy fogyj, mozog, hogy feszesedj! Mozogj csak az egészségedért, hogy a gyermekeid és unokáid tovább örüljenek neked. Gondolj arra, ha tükörbe nézel, hogy amilyen a tested kívül, olyan belül is.
Mikor kérdeznek, hogy fogytam le és mit mozogtam, mindig előre mosolygok, mert én tényleg semmi extrát nem csináltam: futottam és tornáztam. Hangzatosabban: a lábam kéznél volt, a kezem meg a lábamnál. :)
Mikor sportolásról van szó általában két kifogást szoktam hallani: nincs rá időm és nincs rá pénzem. A futáshoz kell venni egy jó futócipőt (kezdő esetén ez max. 20-30 ezer forintot jelent), amit kb. 3 évig használunk. És a nyúlott szabadidőruha és nagy melegítőfelső jó lesz kezdésnek. Ez sok? Egy tornás DVD átlag 3-4 ezer forint és addig és annyiszor játszod le, ahányszor akarod. Szerintem ezek nem kerülnek sokba. És ha függővé válsz, jöhetnek a tuningok, a futónacik, futófelsők és futóverseny nevezési díjak. És a család örül, mert végre van mit venni neked! :)
Most jöjjön az idő. Mindenkinek arra van ideje, amire szán időt. Ha heti kétszer futsz 5-6 km-t, az öltözködéssel együtt is két óra maximum. Nincs ennyi időd magadra? Komolyan? Nem hiszem el. És ugye te sem hiszed el? Én munka után hazaérve gyorsan összepakolom a lakást, felveszem a sportruhát és beteszek mosni egy adagot. Mikor végez a gép, általában én is kész vagyok. De volt olyan, hogy férjemnek a húst tettem be a sütőbe sülni egy órára, és mire letornáztam az adagot, már kész is volt a vacsora. Szervezd meg a délutánjaid, és hidd el, lesz időd magadra!
Mindezek ellenére lesz, hogy állsz a szoba közebén és hol a kanapét, hol a dvd-t nézed és nagyon nehéz lesz a dvd-t választani. Én csütörtökön pont így voltam. Sírni tudtam volna, annyira nem volt kedvem tornázni. De összeszorítottam a fogam és azt suttogtam: megcsinálom és hős leszek! És megcsináltam!!! Én ezen a héten futottam 4,8 km-t és tornáztam RRékával 60 percet. És akkor most – bár piszok izomlázam van –jelképesen fenékbe rúglak, ha idén még nem mozogtál!
GYERÜNK!



XOXO
 



8 megjegyzés:

  1. Nálam Jillian Michaels az isten: 20 perces edzés, de nagggyon intenzív, és a végére belehalok, de nagyon jó érzés. És rájöttem, mivel motiválhatom magam: nekem nem elég, hogy "majd jól nézek ki", kell az azonnali jó is. Így azt találtam ki, hogy az a jutalom, hogy edzés közben milyen jól érzem magam. És máris könnyebb nekiállni. Idén már kétszer végigedzettem, ma este lesz a harmadik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem, de jól hangzik!

      Törlés
    2. Youtube-on meg lehet találni, "Jillian Michaels 30 day shred" a program neve, 3 szintű edzés tartozik bele, elvileg egy edzést 10 napig csinálsz, és lépsz a következőre.... én most a második szinten megragadtam, mert még mindig kicsit birkózok vele, mostanában kezdem érezni, hogy élvezem, hogy csinálom, és nem küzdök, hogy ne haljak bele.

      Törlés
  2. Nálam Réka 90 perces Alakreform....most kezdtem újra :) anno csináltam, de amikor 1ül voltam otthon a lánykáimmal, nem igazán volt kivitelezhető: mindig pont akkor kellett inni, pisilni....stb...a TV elé mentek, láb alatt voltak....aztán ha férj otthon volt, még csinálgattam, de egyre ritkábban...most már a kicsi is ovis, némileg egyszerűbb, de azért szeret nem békén hagyni, pont akkor akar velem társasozni és kérdezget egyfolytában, de én éppen kiköpöm a tüdőm...és mindig a TV elé állnak :-D :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam most Réka új DVD-jének (Feszesítés) 60 perces edzése a kedvenc! Nagyon jó! Pont elég, és nagyon brutálul megmozgat. a 90 perceseknél az a bajom, hogy 1 óra után már a végét várom! :(

      Törlés
  3. szombatról hétfőre, azaz mára átcsúszott. de pipa:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb később, mint soha! Nem csúsztál sehova, a mozgás nem egy napos feladat, hanem egy folyamat! :D

      Törlés
  4. Aki térdműtött? ;). Na jó, tudom, kihagyhatja a térdezést.

    VálaszTörlés