csütörtök, január 16

Hogy kerül a borotvahab a lábunkra?

Kép: Pinterest




Ezen a héten a lábápolást gondoltam középpontba emelni. Virgácsaink ápolása télen is nagyon fontos feladat, mert a zokni és/vagy harisnya meleg csizmával kombináció, higgyétek el nem tesz jó a lábunknak. Hiányzik nekik a nap, a levegő, és nagyon el tudnak kanászodni.

Sokan sokféle módszerre esküsznek. Én – aki nem tartozom a szerencsések közé – elmondhatom, hogy nagyon sokféle módszert és eszközt kipróbáltam már. Miért nem vagyok szerencsés? Mert a száraz, repedezésre hajlamos láb, sajnos nem életmód és ápolás függvénye, hanem nagy százalékban hajlam. Ismertem én olyan budai jómódú lányt, akinek olyan csúnya volt a lába, hogy bizony 2 hetente pedikűrösnél ült. Hát én kb. ez az eset vagyok. Csak anyagilag nem fér bele a havi két kezelés, így az otthoni kezelgetések egész tárházát hoztam.
Mivel mindenki ismeri a habkő, dörzsike, bőrgyalu fogalmát, valami olyan kezelést akartam mutatni nektek, ami nem annyira ismert. (Vagy csak én nem ismertem?) Én két okból próbáltam ki: 1. szeretem a kihívásokat, 2. épp minden hozzávaló volt otthon. (konkrétan mindkettő a férjem miatt, szóval lenyúltam!)


Hozzábalók: borotvahab, Listerin, 2 törölköző (na már most nem értitek, ugye?)
Használat: Borotvahabbal kenjük be vastagon a lábunk. Egy törölközőt áztassunk be 1/2 víz-1/2 Listerin keverékbe, majd tekerjük be vele a borotvahabos lábunk. A száraz törölközővel bugyoláljuk be az egészet. Fél/egy óra után (igény szerint) töröljük le a lábunkat a nedves törölközővel, majd a szárazzal alaposan dörzsöljük át (ha kevésnek bizonyul, használjuk a dörzsikét is)

Eredmény: A lábunkat ez a cucc, kb. annyira puhítja fel, mintha ugyanennyi időt vízbe áztattuk volna. Viszont valami hihetetlenül puha és rugalmas lesz a bőrünk, ráadásul a Listerintől, ami ugye mentolos nagyon felfrissült! Aki sokat fut, vagy sokat van magassarkúban imádni fogja!

Értékelés: Kifejezetten ajánlom! Én még biztos fogom használni.

Kíváncsi vagyok, kipróbáljátok-e, és hogy nektek mennyire fog beválni! Várom a véleményeket! OK?



XOXO
 

2 megjegyzés:

  1. kifejezetten érdekes! Vajon csak a listerine-nel működik, vagy más szájvízzel is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom...mindenhol listerinnel találtam, de szerintem minden szájvíznek ugyanolyan az összetétele, nem?

      Törlés