péntek, január 3

Kell egy IKON!

Időközönként van úgy, hogy valamelyik filmben, vagy sorozatban beleszeretek egy női főszereplőbe. Nem, nincsenek ilyen irányú vágyaim, ez a szerelem csakis a stílusuknak, a külsejüknek szól. Ez olyan leirigylős sztori. Hogy legszívesebben azt kiabálnám, hogy: ide az egész ruhatárát! Éppen ezért vannak korszakaim, amikor olyan rucikat kutatok a turiban, ami arra a sztárra illik.
Aztán rájöttem, hogy a káosz elkerülése végett minden évben csak egy ilyen ikont választhatok ki magamnak. Idén a Glee sorozatból Emma Pillsbury-t választotam.

Emma Pillsbury a William McKinley Középiskola élettanácsadója. (A Gleeben, szóval kitalált személy) Tisztaságmániás, pontosabban molysomophobiás, ami azt jelenti, hogy fél a piszoktól. Mindig nagyon nett, színes, csinos és cuki.
A ruhái mesések. Komolyan csak az tart vissza a hisztis visítástól, hogy tudom, kb. 34-36-os méretűek, szóval nem jönne rá. (Máskülönben visítanék...nem mintha attól kijönne a képernyőről...)
Én őt választottam 2014-es Ikonnak. Most ti jöttök. Kutassatok az emlékezetetekben, a neten, női magazinban, vagy filmek közt olyan női karakter után, akinek bejött a stílusa. Próbáljatok a korotoknak megfelelő ikont választani. (Pl. 40 évesen, már ne egy tinisorozat főhőse legyen számotokra irányadó!) Fontos, hogy a testalkata se legyen fényévnyire tőletek. Én Emmát egy évvel ezelőtt nem választhattam, mert nagyon messze voltam az ő testalkatától. de most már úgy érzem, hogy kezdünk hasonlítani. Sőt már a hajam színe is hasonlít rá!
Ha kiválasztottuk az ikonunkat, nézzünk meg a neten nagyon sok képet róla. (Google-képek) Ezután jön a kedvenc rész. Keressünk a stílusának megfelelő ruhákat. Erre is lehet a Google-t használni, de talán jobb, ha Polyvore-t használjátok. Itt témakörök szerint keressetek olyan ruhákat, amiket a kiválasztott ikonotokon el tudnátok képzelni.
Nekem nagyon tetszenek Emma blúzai.
Jellemziők: színes, vidám, masnis, pöttyös, nőies.

Általában ceruzaszoknyát hord. Azokból is színeset, szűket és nem túl rövidet. De ha nem szoknyában, akkor 60-as évek stílusú színes ruhácskában van.
Általában magas sarkú cipőben van (színesben), de nem platform talpúban.

A kiegészítői színesek, de nem hivalkodóak. Nagy gyöngyök, kis gyöngyök, brossok és masnik.


Táskái mindig a szetthez illőek, és színesek! (Jajj ez a csoport GYÖNYÖRŰŰŰ)
Ami az egyik jellegzetessége Emmának: kardigánok. Nagyon csini kis decens kardigánjai vannak. 


Ha kész vagytok az egyes elemekkel, esetleg készíthettek olyan összeállításokat amiket a kiválasztott ikon jegyében állítottatok össze magatoknak. Tehát én Emma stílusában állítottam olyan szetteket, amiket szívesen hordanék.



Mire mindezzel végeztek, mélyen beépül a tudatotokban, mit is szeretnétek. Vagyis hogy milyennek szeretnétek magatokat látni. Mindezek ellenére, egy nagyon tetsző képet nyomtassatok ki az ikonotokról. Tegyétek a naplóba, hogy ne felejtsétek el, mit is szeretnél elérni. Én be is ragasztottam, és mellé fogom írni, mikre vágyom, miket kell beszereznem. :)


Én – hűen magamhoz – a ruhákra cipőkre és kiegészítőkre összpontosítottam.  De ha nektek fontos, ne hagyjátok ki a hajat, és a sminket sem! Sőt sminkben és hajban lehet más ikont keresni.
És ami fontos. Most ne rohanjatok és vegyetek meg mindent, ami a stílushoz kell. Lassan okosan állítsátok össze a ruhatárat. Közben élvezzétek a részeredményeket és gondoljátok végig: jól áll nekem? Jól érzem magam? Az sem baj, ha márciusban már más az ikonotok! A lényeg, hogy legyen!
Nagyon kíváncsi vagyok, ti kit választottatok? Kinek ki lett az IKONja? :D

XOXO
 


11 megjegyzés:

  1. Uhh... ezzel most feladtad a leckét, nekem legalábbis elég rendesen át kell gondolnom, hogy kit mondjak erre. Mert akinek tetszik a stílusa, az vagy korban, vagy alakban nem passzol... és ha egyet kell választani, az is nehéz. Szóval most keresek. Majd mondom, ha megtaláltam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Választhatsz többet: egyet öltözködésre, egyet hajra, egyet álomalakra! :D

      Törlés
    2. Megvaaaan!4 Nehéz szülés volt, de sikerült: Salma Hayek, Alakban abszolút az álom, de elérhetőnek tartom, stílusban ő egy picit túl elegáns, de azt hiszem, irányvonalnak sem lesz rossz. Csak kevés az olyan kép, amin nem estélyiben pózol...

      Törlés
  2. Hát nekem is nagyon el kell ezen gondolkoznom... imádom Carrie Bradshaw-t, de kétszer akkora vagyok :DDDD Viszont álomalakra kiválasztottam Beyonce-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Carrie stílusa egy két méret változtatással követhető. Azért nézegess róla sok képet, miélőtt elveted! Nekem is volt carrie-stlus időszakom!

      Törlés
  3. Nekem Jennifer Aniston a kedvencem, de nem tudom, hogy neki hányas a ruhamérete... Szeretnék magamnak kialakítani egy nőiesebb, elegáns stílust is. Szerintem jó ideig keresgélnem kell még. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aniston kisasszony jó! Ő pont olyan sportosan elegáns típus! Jó ikon! :D

      Törlés
    2. Igen, bár sokkal gizdább, mint én. Másik "ikon" még Szabó Erika (Tilda a BK-ből), csak róla nehéz ruhás képet találni. :D

      Törlés
  4. Nekem Emma Watson a nagy kedvencem, de én sose leszek olyan törékeny, viszont aki a legközelebb ál hozzám külsőre-belsőre-stílusra, az Jennifer Lawrence :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most néztem utána. A futótüzes csaj! ŐŐŐ szép. Nekem az első részben szegény ruhában, fonattal nagyon tetszett! van a a nézésében valami nagyon furcsa! Olyan jó értelembe véve!

      Törlés
  5. Via is szót fogadott neked: http://www.urban-eve.hu/2014/01/08/stilusz-manifeszto-2014-re/
    :)

    VálaszTörlés