szerda, január 1

Kezdünk!


 Igen! Még csak az év első napja van, de nekünk már kezdenünk kell! Mert gondoljunk csak bele: 365 nap nem is olyan sok. Például ha 2014 km-t akarunk futni ennyi idő alatt, akkor napi több mint 5 km-t kell futnunk.... szóval kevés egy év, jól ki kell használni!



Remélem Ti is kaptatok karácsonyra valami finom tusfürdőt, illóolajat, vagy illatgyertyát. Mert az első és legfontosabb feladat most az, hogy vegyünk egy forró lazító fürdőt. Mossunk le magunkról az előző év minden baját és nyűgét. Szabaduljunk meg a kishitűségünktől, a lustaságunktól. Miután lassan, gondolatainkba merülve lefürödtünk, ápoljuk testápolóval, krémezzük be alaposan az arcunkat. És akkor most álljunk be a legnagyobb tükör elé, és nézzük meg alaposan meg magunkat. Mi az, ami tetszik magunkon? Mi az amin változtatnánk? Én pl. elégedett vagyok a hajammal, a melleimmel, a lábaimmal térdtől lefelé. Kéne még fogynom fenékből és derék tájon. Szeretnék kockásabb hasat. De ezen kívül a testápoló és kézkrém használatát nem kellene ennyiszer elfelejtenem! :) Ja és persze többet kellene innom. (Itt most kimentem inni egy pohár vizet! :)

Egy évvel ezelőtt összeszorítottam a fogam és bevallottam magamnak: nem szeretem így magam. Ahhoz, hogy tudjam, mit is jelent az "így", lemértem magam. Pontról pontra egy centivel és a mérleggel. Felírtam egy papírra és minden héten, hónapban újra megmértem magam, és újra felírtam. Most jó pár hónapja nem mértem meg magam, de ma futás előtt újra megtettem. És a vicc kedvéért megmutatom mekkora voltam egy évvel ezelőtt:


Amint a  képen is látszik, van hová fejlődnöm! :) 
Akkor most ti jöttök! Elő a centivel (vagy egy madzaggal), és tessék mérni: comb, has, csípő, has, kar, mell, mell alatt és kg. És ezeket a méreteket tessék felírni valahová. (Határidő naplóba, motivációs füzetbe, bárhová.) Ezt a mérést havonta ismételni fogjuk, ok?

Ezen kívül már csak egy feladatotok van. Elő a régebbi képekkel. Keressetek magatokról egy olyan képet, amin meg vagytok elégedve a külsőtökkel. Ha nincs ilyen kép rólatok, akkor a neten keressetek olyan képet egy nőről, aki tetszik nektek. Akire valami miatt hasonlítani akartok. Az én motivációs képem 10 évvel ezelőtt készült. És bár életem talán legbizonytalanabb és legboldogtalanabb időszakában készült, az alakom nagyon tetszik rajta. :)


Remélem nem vagytok elkeseredve. Sőt! Emelt fővel és erősen indultok az évnek! :)


XOXO
 


11 megjegyzés:

  1. Mérés ok-jajjjjjjjj,de nem gáz.Fûrdő nemsokára...határidő napló bekészítve.Indulás :) Ja és a fotód szuper!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. hú, de látványos az egyéves változás! (És milyen bombanő-alakod van a korábbi fotón!!!) Én most nem mérek, mert az ötödik hónapban vagyok. Viszont a kényeztetést, az elhatározást, a motiválást megcsinálom, mert az nem függ a növekvő kisbabától.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerést...de én még nem vagyok elégedett. Ami mérést illeti. Szerintem most is érdemes mérned magad. Egyfelől bizti nagyon izgalmas mérni, hogy hónapról hónapra mennyit nő a pocakod. :) És azt is jó ha tudod, hogy majd mennyit kell szülés után leadnod. Jobb, ha közben szenbesülsz vele, és nem utána ér a sokk, nem? :D

      Törlés
  3. Boldog Új Évet, Anna!
    Uramisten, az a Dög Te vagy...? :) És milyen kockás kezd lenni a hasad a mostani képeken!
    Mérés most nem lesz, de a nyűgök, bizonytalanságok lemosása, és a munka megkezdése kipipálva.
    Az idei év jelszava: "NŐ vagyok, nem kislány!" (És ezt már 31.-én sikerült annyira magamévá tenni, hogy a párom azt mondta, 5 év után olyan meglepetést tudtam neki okozni, amit nem is gondolt volna. Pozitív értelemben... :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mérni mindig érdemes. Nem csak a testünket, hanem az önbizalmunkat, a bennünk lévő nőt is! Pl. 1-10-ig mennyire tartod magad most nőiesnek, szexinek stb! :D
      Az a dög én vagyok, és akkor tényleg Dög is voltam...nagyon sokat változtam azóta! :D

      Törlés
    2. Ja és a kockákat te látod??? Tényleg? Mert én nem... :(((((

      Törlés
    3. Eddig mindig azt mondtam, hogy Királylánynak születni kell, és én sajnos nem így születtem. Ez a karácsony volt az, amikor a Jézuskával együtt egy elég nehéz szülésben megszületett bennem az is, hogy ez így nem igaz. A Királylányság tanulható, alakítható, és ezzel együtt megszületett az is, hogy én is az leszek. Királylány - vagyis olyan határozott Nő, aki jól érzi magát a bőrében, boldog, és kiegyensúlyozott, és ez kifelé is látszik rajta.
      Ja, és én tényleg látom a kockákat :)

      Törlés
    4. Hát két féle van királylány van. Van aki annak születik és van aki azzá válik. Én például parasztlánynak születtem, de lélekben mindig is királylánynak éreztem magam. Mára királynő lettem, de legbelül parasztlány maradtam. És ez jó így! És IGAZAD VAN! Ha Te királylány akarsz lenni, akkor királylány leszel! De ezt csak te teheted meg magaddal! Fogok erről is írni bővebben, még a héten. OK?

      Törlés
    5. De jóóó! Várom a Királylányképzőt! :)

      Törlés
  4. Hű, gratulálok az eredményhez! :)
    Én most ősszel másfél hónap alatt olyan 3 kilót tüntettem el egy kb. 80%-os candida diétával. Centiket nem tudok, mert inkább a gyomorégés megszüntetése és a bőröm javítása a cél, a fogyást is úgy vettem észre, hogy egyszer csak azt éreztem, elhagyom a nadrágot... :D most januárban szigorúbb diétába kezdünk párommal (neki is már eggyel bejjebb lehet venni az ővét). :)
    Sok sikert mindenkinek!
    UI: ...igen, több víz kell nekem is! *korty-korty*

    VálaszTörlés
  5. hűűű. ezen a képen nekem olyan vagy, mint vmi menő poptrió énekese a 90-es évekből! :D
    és szerintem is kezd kockásodni a hasad, nagyon menő!

    VálaszTörlés