szombat, január 11

Legyen rend... a gyűrűknél!


Mivel ezen a héten a kezeké volt a főszerep (ugye már rendszeresen kenegetitek őket?), azt gondoltam, hogy a szombati rendrakás témája, azaz a szombati feladatunk legyen a gyűrűk rendbetétele. Azaz szedjük őket össze, válogassuk ki őket, és azokat, amik maradnak megtisztítva, rendezve rakjuk vissza.


Nálam az ékszereim egy része ezekben a jól ismert (szerintem minden 3. nőnél megtalálható Ikeás fedeles kosárkákba van. A középső méretűben vannak a gyűrűk.


Igen, jó sok van! :) Mikor kiborítottam, és megláttam mennyi, nem is akartam elhinni. Ekkor jöttem rá, hogy egy részét nem is hordom.


vannak kedvenceim, amiket már biztos sokszor láttatok rajtam. Pl. Mácsár Andis gyűrűk, amiket nagyon szeretek, mert karakteresek, ne nem nehezek. A kis barna pöttyös minap volt rajtam, és rájöttem ilyen méretűből még be kell szereznem! :)


Egy másik ékszerkészítő barátnőm is bőségesen ellátott már gyűrűkkel. Ő Reményi Évi, és csupa ilyen különleges ékszert csinál. Némelyik meglehetősen extravagáns, de van köztük szolidabb is. Pl. a középső gyűrű tudjátok miből van?


És akkor jöjjenek a szívemnek nagyon kedves gyűrűk. Mindkettőt a férjemtől kaptam. :) A kis törökmintásat még nagyon a kapcsolatunk elején. És úgy hordtam anno, mint most a karikagyűrűmet. Sokat jelentett nekem ez a gyűrű. A másikat a nászutunkon vette nekem Prágában. Azt hiszem nem kell magyaráznom, miért szeretem nagyon! :)




Miután kiválogattam a gyűrűimet, azokat, amiket megtartottam szépen visszahelyeztem a  kosárkába, a többit egyenlőre félretettem, mert azokkal lesz még dolgom! Hamarosan megtudjátok, hogy mi! ám ahhoz az kell, hogy ti is rendet tegyetek a gyűrűitek közt. Akinek csak 3 db van, az is vegye elő, kicsit törölgette át őket, a dobozát takarítsa le. Az arany és ezüst gyűrűket egy használt fogkefével és fogrémmel és/vagy szódabikarbónával át is takaríthatjátok. Amiről meg úgy döntöttetek, hogy nem kell, tegyétek félre és jövő héten megtudjátok, mit is kezdünk velük! OK?
XOXO
 



5 megjegyzés:

  1. Huh, tényleg jó sok gyűrűd van! Nekem nincs sok, mert nem nagyon szeretem, fülbevalóm és nyakláncom viszont annál több van :D
    Képzeld én most teljes rendrakásban - lomtalanításban - nagytakarításban vagyok, vagyis mindent kipakolok a szekrényekből, és kívül belül lemosom, selejtezek stb. Tegnap délután kezdtem és mostanra kb a fél lakással vagyok kész. Ja, gyorsan rendet rakok a kb négy gyűrűm között is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 4 gyűrűt alaposan tisztogasd át! A lomtalanítás meg hidd el nagyon jót fog tenni a lelkednek! Én mindig nagyon boldog vagyok utána,és olyan lendülettel teli leszek a tisztaságtól, és attól, hogy van hely!!!!! (És irigyellek!) Ma azért kis pihenést és kényeztetést is iktass be! :)

      Törlés
  2. Annyira szép gyűrűid vannak :3
    Nekem is van pár, de sajna egyre ritkábban hordom őket :/

    http://sminkfelho.blogspot.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! És tessék gyűrűt hordani: ékesíti a kezet!
      Kiadom jövő heti feladatnak neked a gyűrűhordást! OK? :D

      Törlés
  3. Én is inkább fülbevaló-párti vagyok. Összvissz egy gyűrűt hordok, a jegygyűrűmet, azt nap mint nap. A többit nem, pedig van olyan 6-7 darab. Nagyon szép a kollekciód, amiket külön képen is bemutattál, tényleg megtartásra érdemesek:)

    VálaszTörlés