vasárnap, január 19

Lime és menta lábvíz


Ez a lábvíz szó nagyon furin hangzik, pedig higgyétek el, rettentő hasznos dolog. Sokan dolgoznak olyan helyen, hogy egész nap állva vannak, vagy csak egész nap magassarkúban vannak (le a kalappal) és az is lehet, hogy sokat futnak (kalap szintén le). A lábunk egészsége, fittsége és ápolása nagyon fontos feladat.
Konkrét forrásmegjelölést azért nem írok a bejegyzéshez, mert rettentő sok oldalon megtaláltam ezt a lábvíz receptet, és azokat olvasgatva fordítgatva jött az ötlet, hogy az én futóbolond (jó értelembe véve) nővéremnek kell ilyet csinálnom szülinapjára. És mivel csak egy hét múlva tudom csak odaadni neki, így most biztos ciki, hogy lelövöm a poént, de kérem...most van lábápolós hét, most kell megosztanom. :)

Hozzávalók:
- 2 csésze tengeri só
- 1/2 csésze szódabikarbóna
- 1 nagyobb, vagy kisebb lime reszelt héja
- citrom és borsmenta illóolaj
az elkészítéshez:
- kis lyukú reszelő
- tál és kanál a keverészhez
a csomagoláshoz:
- befőttesüveg
- cimke
- egy darabka anyag


Én tulajdonképpen a hozzávalókat beletettem a tálba és 2-3 percig alaposan elkevergettem őket. Egy jól elmosott és kiszárított üvegbe tettem, felmatricáztam, és pékzsineggel rákötöttem egy darab maradék anyagot (de jó, hogy elteszem őket!)
Az illata mennyei! :) Még nem próbáltam, mert pont annyi lett, amennyi a z üveget kitöltötte, de az összetevők alapján remek hatása lehet, hiszen a tengeri só puhítja a bőrt, a szódabikarbóna közömbösíti a szagokat, a lime héja frissít (azt mondják a szellemet és a leket is tisztítja, sőt az aurára is jó hatással van), a bormenta pedig lehűti a lábat, ezzel csökkenti az izomfájdalalmakat.
Húú én biztos csinálok magamnak is, addig is bízok a megérzésemben, hogy ez jó ajándék lesz. Egyetlen probléma vele, hogy mivel teljesen bio, így 2-3 hét alatt el kell használni! De talán ezzel nem is lesz gond. :)


Mivel csináltam neki klassz kis cimkét, ideteszem, használjátok nyugodtan! OK?


XOXO
 




4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet, a címke is aranyos :)

    VálaszTörlés
  2. Jujjj ez szuper ötlet, már van is egy fürdősó változat a fejembe, levendulával és rózsaszirommal :) Sőt pont a napokban nézegettem fürdőgolyó recepteket és nagyon egyszerűek, azt is szeretném kipróbálni :D

    VálaszTörlés
  3. Hú, szuper, köszi!!!!
    Biztos, hogy meg fogom csinálni magamnak is, és ajándékba is! ;)

    VálaszTörlés