szombat, március 17

Nővérem kipróbálta – sós olívás kézápolás


Ki hogy áll a nagytakarítással? És a kertbe is kijutottatok? A nővérem igen, és a kezén meglátszódott mindez. Azt mondta, már hiába krémezte semmit nem ért, ezért kipróbálta a kezén a só-olívaolaj mixet, amit a testradírozásnál ajánlottam, és ragyogó lett! Én személy szerint ma reggel végeztem mindennel (a szuper Fly Lady programnak köszönhetően csak egy két extra dolgot kellett csinálnom), és az utolsó teendőm az erkély tavasziasítása volt. Idén odafigyeltem az erkélyre és télen is többször kimentem letörölni a dolgokat, de most mindent lemostam, a fűszernövényeket elültettem, elrendeztem...a kezem meg rettenetesen nézett ki. Így és is kipróbáltam a só-olíva kézápolót. A képen látható, hogy kivételesen nem sima háztartási tengeri sót használtam, hanem speciális testradír sót. Két oka is volt: már régóta megvan, és el kellene fogyasztanom a lejárat előtt, illetve citromos illata van, ami nagyon fincsi. :)
Csináltam a művelet egy részéről folyamatábrát is. A lépesek: 1. só, 2. olívaolaj, 3. két percig dörzsöl, 4. bő vízzel lemos, 5. töröl, 6. GYÖNYÖRKÖDIK! :) Mert tényleg klasz dolog! A só nemcsak az elhalt hámsejteket, hanem a bőr repedéseiből a letapadt koszt is kiszedi. Személy szerint a körömágyaimat alaposan átdörgöltem, és olyan szépek lettek a körmeim, hogy most rohanok körmöt festeni! :)


1 megjegyzés:

  1. Nekem is ugyanilyen testradírsóm van! :) De olyan fura a bőrre "kenni", így inkább a vízbe szórtam 1-2x, úgyis van többféle más só is, vegyítem őket.
    Isteni test és kézradír cukor+olívaolaj mixéből is keletkezhet, akár tehetsz hozzá némi mézet is, de nem feltétlenül szükséges.
    Ma végre én is kipróbálom valamelyik változatot, mindig csak máshol olvasom, h pihipihi lesz tőle a test-kéz, én is bevetem már. :)

    VálaszTörlés