csütörtök, november 1

Adjuk mega módját

Kép: innen
Ma piros betűs ünnep van. Mindenszentek, vagy ahogy felénk mondják Halottak Napja. (És ahogy Erdélyben mondják: Világítás) Nekem – bármilyen furcsa is  ez a kedvenc ünnepem. Hogy miért? Mert ez az ünnep azokról szól, akik nem várják el, hogy adjunk, nem nézik az ajándék értékét. A legönzetlenebb nap, amikor a legtöbb rokonommal találkozom a sír körül. Örülünk egymásnak, és beszámolunk az elmúlt év eseményeiről.
Számomra különösen fontos, hogy ezen a napon feketében legyek. Ha nem is tetőtől talpig, de sok legyen a fekete rajtam. Nem annyira a gyász miatt, mint amiatt, hogy a sok gyertya fényét jobban kiemeljem! :) Nagyon furin szoktam nézni, mikor valaki kék farmerban, vagy piros kabátban sétál ilyenkor a temetőben. Szerintem ez nem illik. (De ez az én véleményem!)

Mindenesetre kerestem nektek pár csinyi fekete kabátot...


és egy pár csinos sötét színű szettet:


5 megjegyzés:

  1. Ezzel én is így vagyok...ilyenkor ne piros,pink vagy egyéb "vakító" szettben menjen valaki temetőbe!!Fekete kabár,szürke ruha,fekete harisnya és csizma lesz rajtam holnap...

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom... ez a 2. halottak napja, hogy már anyukámhoz is a temetőbe kell kimenni és nem érzem azt, h feketébe kellene öltöznöm. persze, nem a legharsányabb ruhadarabjaim veszem fel, de pont eszembe jutott, h azt a zöld kord kabátot együtt vettük 6-7 éve és neki is mennyire tetszett és biztosan örül neki ott fent az égben, h a mai napig hordom és kedvelem.
    én csak ma megyek ki apával, össze is szedem magam. ráadásul a pasival úgy összevesztünk tegnap, h részben összecsomagolt és elment egy haverjához. nem vagyok épp kiegyensúlyozott... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dyna! Remélem a zöld kabátodban mentél! Könny szökött a szemembe, mikor olvastam, hogy anyudnak hogy tetszett! :) Még bizti tetszik neki! :)))
      Ami meg a pasit illeti. Hidd el, hogy mindig azért csukódik be agy ajtó, hogy két ablak kinyíljon! OK? Ha menni akar, menjen. Visszajön, vagy jön helyette jobb! :)

      Törlés
    2. Kedves Dyna!
      Ha emléked fűződik eme zöld kabáthoz,menj abban!!!!
      Én is azt tenném!!Főleg,ha olyan valakivel vetted,aki már nincs melletted...!!!
      Ha nagypapámhoz megyek le a templomba,akkor azt a fülbevalót veszem fel,amit tőle kaptam,és imádott rajtam!!!
      Pasi...Igaza van Annának!!!
      Enged meg,hogy egy kedvenc idézetemmel,amiben hiszek megosszak Veled:
      "Ha szeretsz valakit,engedd szabadon!Ha visszatér hozzád,akkor a Tiéd,ha nem,akkor soha nem is volt a Tiéd!!!"

      Törlés
    3. de tündérmackók vagytok, nagyon jól esik és köszönöm szépen! :)
      huhh, először csak Anna sorait olvastam, aztán szipogva kiteregettem (majd még jobban bőgtem, mert a tarka ruhák nagyrésze a pasié és morcos voltam, h inkább a saját darabjaim kellett volna kiválogatni), aztán Zitus is jól megríkatott.

      béna vagyok az elengedésben és annak ellenére, h tűz és víz vagyunk (de sajnos az egymást nem jól kiegészítő fajtából) és rengeteget vitázunk-harcolunk, a naiv énem azt hiszi, h hosszú távon is jó páros lehetünk. de sajnos céljaink sem azonosak, mármint nekem 29 évesen már azért vannak, h 4-5 év múlva férjet, babát szeretnék, ő meg 30 évesen leginkább önmagát szereti és nem akar se kompromisszumot, se "megalkuvást", mindent úgy és ott szeretne megélni, ahogy azt ő kitalálta. jah és majd akkor akar gyereket, ha érzi, h megérett rá, ha egyáltalán ez bekövetkezik. szóval nehéz eset, aki amúgy a barátok szerint sokat változott pozitív irányban az együtt töltött 5 évben (szerintem az első félben-egyben történt csak így, azóta stagnál, sőt négyszemközt már "romlik" évek óta).

      szóóóóval most jól kipityeregtem magam, aztán bárhogy is alakul majd bőgök (tényleg), de persze nem csak azt teszem, hiszen előbb-utóbb úgyis jó lesz! ;) max. Anna szinglis visszaemlékezéseit is elő-előveszem, 9 éve nem árultam petrezselymet. ;)
      (holnap meg még kimegyek anyóspajtival újra anyához (mert tavaly se találta meg a sírt és persze ő semmit se tud a balhénkról)).

      Törlés