hétfő, február 20

Maszkoljunk



Hetente egyszer használok arcmaszkot. Nincs semmi komoly problémája a bőrömnek, de kicsit száraz, és minden nap sminkelek, és hát lassan 36 éves leszek...szóval kell!!! :)
Eddig drogériákban vett maszkokat használtam, de úgy gondoltam most utánaolvasok az otthon elkészíthetó maszkoknak. Kigyűjtöttem egy csomót, de most 3-at mutatok be, mert ezek a legegyszerűbbek, és ezekhez a legkönnyebb beszerezni bármit is.

Maszkok használatáról:

Arcmaszk használata előtt alaposan tisztítsd meg az arcod. Érdemes arcradírral átradírozni, hogy ne az elhalt hámsejteket tápláljuk, hanem az újakat és életerőseket. A maszkokat a nyakadra és a dekoltázsodra is kenheted, de a szemed környékét mindig hagyd ki! A maszkot 10-20 percig hagyd hatni, langyos vízzel (kis szivacsok, vagy mosdókesztyű segítségével) alaposan mosd le. Arcmaszk után bőrtípusodnak és napszaknak megfelelő hidratáló krémmel kend be az arcodat.

 Zabos Joghurtos maszk –  minden bőrtipusra 
1 evőkanál finoman őrölt zablisztet alaposan keverjük el 1 evőkanál natúr biojoghurttal, majd forró vízzel melegítsünk meg a kanalat, és azzal adjunk hozzá fél kanál mézet mézet (meleg kanáltól a méz jobban olvad).
 Avokádós mézes maszk-  száraz bőrre
Zúzzunk össze fél avocadót egy edényben, adjunk hozzá és fél evôkanál mézet.
Banános mézes maszk – zsíros bőrre
Keverj össze egy banánt egy kanál mézzel. Adj hozzá néhány csepp narancs- vagy egy citromlevet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése