szombat, február 11

Sózzunk!



És megint nem főzni fogunk! :)
Az előbb fejeztem be a hétvégi nagygenerálomat, és gondoltam megosztok veletek a titkos receptjeim közül még egyet.
A történet úgy kezdődött, hogy mindig is szerettem testradírt használni. Jó dolog, mert a felső elhalt hámréteget leszedi, így a testápoló könnyebben felszívódik, a bőrünk meg ragyogó lesz. Régebben bolti cuccokat használtam, voltak kedvenceim is. Egyszer hiánycikk lett az összes olyan testradír, amit szerettem. Megkértem a kozmetikusomat, ha jár valami nagykerben, hozzon már valami fincsi testradírt. Ekkor ajánlotta nekem a következő házi receptet. Vegyek a boltban egy doboz nagy szemű tengeri sót, és azzal radírozzam a bőröm. Őszinte leszek nagy kerek szemekkel néztem rá, hogy mi???? Azt gondoltam a só mar, szárt, káros. Hát képzeljétek nem. Azóta sóval radírozom a bőröm és csodálatosan puha.

A radírozás menete:
Luffaszivacsot benedvesítem, rászórom a sót, körkörös mozdulatokkal átmasszírozom a bőröm, bő vízzel leöblítem. Ennyi! Állítólag pár csepp olívaolajat is lehet a sóra cseppenten, de én ezt még sosem próbáltam.

Nem utolsó sorban remek fürdőszobai dekoráció lehet, ha a sót egy áttetsző dobozban vagy üvegben tároljuk. Keverhetünk egy kis levendulát is hozzá, hogy igazán mutatós darab legyen. :)





5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet, főleg a magamfajtának aki allergiás mindenféle kemikáliára. Kipróbálom és újra szép leszek.

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet, én is ki fogom próbálni, köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. HA valaki kipróbálta az olívaolajosat, majd meséljen! :)))

    VálaszTörlés
  4. De jó! Egy időben én is használtam bolti testradírt, de ez maximálisan természetes, és általában újravásároljuk, ha elfogy :)

    VálaszTörlés
  5. Hétvére jó program egy testradírozás! majd mesélj ahatásáról! :)

    VálaszTörlés